Regionalna liga - Final Four, finale, 13.04.2014, 18:30 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 29:27 Meškov Brest
Meškov Brest

Malumbres i Dibirov odveli makedonski Vardar do drugog naslova regionalnog prvaka

Iz Novog Sada:Zvonka Keliš • nedjelja, 13.04.2014.
Malumbres i Dibirov odveli makedonski Vardar do drugog naslova regionalnog prvaka

Makedonski Vardar novi je regionalni rukometni prvak. Nakon što je u polufinalu bez problema svladao rukometaše sada bivšeg regionalnog prvaka CO Zagreba, u finalu je sredinom nastavka ubacio u brzinu više, pokazao što sve zna i umije te svladao bjeloruski Meškov Brest za svoj drugi regionalni naslov.

Vardar - Meškov Brest 29:27 (14:15)

Finale SEHA GSS lige
NOVI SAD - Dvorana Spens, Gledatelja: 2579
Suci: Gubica/Milošević

Vardar: Malumbres (12 obrana), Milić, Angelov; Kozlina, Pribak 3, Toskić 2, Raković, Petrić 1, Marković, Karačić 4, Dujšebajev 4, Abutović, Lazarov 1, Dibirov 11, Brumen 2, Čipurin 1
Trener: Raul Gonzales

Meškov Brest: Pešić (5 obrana), Čarapenka (4 obrane); Malinović, Babičev 3, Markotić 2, Kamišik 2, Špiler 2, Nikulenkau 1, Stojković 6, Vukić 3, Baranau, Karačić, Rutenka 7, Tatarin, Sršen 1, Šilović
Trener: Željko Babić

Sedmerci: Vardar: 2/3; Meškov Brest: 4/4
Isključenja: Vardar: 4 min.; Meškov Brest: 6 min.

Nedjelja predvečer označila je kako je vrijeme da svi zaljubljenici u rukomet saznaju i novog regionalnog prvaka, a da prije toga uživaju u velikoj i uzbudljivoj borbi za naslov osvajača SEHA lige. Nakon što su u prvom susretu dana rukometaši CO Zagreba uvjerljivom pobjedom 36:28 nad slovačkim Tatran Prešovom osigurali treće mjesto, na teren dvorane Spens u Novome Sadu zakoračile su momčadi Vardara i Meškov Bresta kako bi snage odmjerile u onom posljednjem dvoboju, borbi za trofej.

Od prve minute dvoboja bilo je jasno kako će borba za naslov između rukometaša makedonskog prvaka Vardara te bjeloruskog Meškov Bresta biti uistinu napeta i uzbudljiva. Susret je, naime, počeo s tri uzastopna sedmerca Meškov Bresta koje bez ikakvih problema realizira Rastko Stojković za uvodnih 3:0. Na prvi makedonski pogodak u susretu trebalo se čekati do šeste minute kada, također s linije sedam metara, siguran biva Timur Dibirov za 1:3 koji netom kasnije svoju momčad dovodi i na minus jedan.

Horvat u najboljoj sedmorci

Netom po završetku finalne borbe u kojoj je Vardara osvojio naslov regionalnog prvaka proglašena je i najbolja sedmorka Final Foura SEHA lige. Najboljim vratarem proglašen je Ivan Pešić iz Meškov Bresta, a njegov suigrač iz momčadi, Rastko Stojković, najbolje je kružni napadač. Za najbolje lijevo krilo i najkorisnijeg igrača izabran je Timur Dibirov, član Vardara, dok je njegov klupski kolega Igor Karačić proglašen najboljim srednjim vanjskim igračem. Oliver Rabek iz Tatran Prešova najbolji je lijevi vanjski, a Dainis Kristopans, također iz slovačke momčadi, najbolji je desni vanjski. Zlatko Horvat, jedini iz redova CO Zagreba, prošlogodišnjeg osvajača regionalnog prvaka, proglašen je najboljim desnim krilom.

Međutim, Meškov Brest imao je nešto drugačije planove te nije trebalo dugo da se nanovo odvoji na sigurniju prednost. Preko Dzainisa Rutenke, Maksima Babičeva i kapetana Ljube Vukića osigurava vodstvo 6:4, a ubrzo potom i 7:5. Vrlo dobra bila je tada i 5-1 obrana Bjelorusa s Vukićem na prednjem, no trebalo je ipak pričekati još nekoliko minuta na dobrano uigravanje Makedonaca.

Sigurni su tada, naime, Alex Dujšebajev, kao i Dibirov i Alem Toskić, među vratnicama probleme Bjelorusima stvara Inaki Malumbres, dok Igor Karačić šest minuta prije kraja prvoga dijela osigurava novo izjednačenje u susretu (12:12). Igralo se do odlaska na odmor stoga izjednačeno i borbeno, pogodak za pogodak, no u posljednjim sekundama prvoga dijela siguran je Rutenka koji svojoj momčadi osigurava minimalnu prednost na poluvremenu (15:14).

Nastavak finala SEHA lige donio je nov sedmerac kojeg Dibirov ovoga puta ne uspijeva realizirati, naime, na pravom mjesto nalazi se Vitalij Čarapenka, no odbijenu loptu dobro kupi Dujšebajev koji osigurava novo izjednačenje. Ubrzao je tada lagano Meškov Brest i preko Vukića i Rutenke te uz novu pomoć Čarapenke odvaja se na 17:15. Međutim, nije Vardaru dugo trebalo da se vrati u igru i sustigne svog suparnika, a potom i da preokrene rezultat u svoju korist početkom 41. minute (20:19) te to povisi na tada velikih 24:20.

Stečenu prednost Vardar je zahvaljujući odlično raspoloženom vrataru Malumbresu dobro čuvao do samoga kraja, a iako su se momci Željka Babića borili do samoga kraja te pokušali uhvatiti priključak, uspjeli su lagano smanjiti svoj zaostatak, no Makedonci su bili prejaki te su slavljem 29:27 stigli do svog drugog naslova regionalnog prvaka.

Regionalna liga - Final Four

finale

Vardar Skoplje29:27Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo13.04.2014. u 21:18
    Karacic jos jednom potvrdio kvalitetu...
    cimbo