Rukomet

Gonzales: "Meškov se dobro pripremio, imali smo problema s njime u napadu i obrani"

Iz Novog Sada:Danijela Lemaić • nedjelja, 13.04.2014.
Gonzales: "Meškov se dobro pripremio, imali smo problema s njime u napadu i obrani"
Foto: EPA

Rukometaši makedonskog prvaka, Vardara iz Skoplja, po drugi put su podigli pehar regionalnog prvaka nakon što su u finalu SEHA Gazprom South Stream lige svladali Meškov Brest 29:27. Nakon uzbudljivog finalnog dvoboja na susret su se osvrnuli treneri Raul Gonzales i Željko Babić te igrači Strahinja Milić i Rastko Stojković.

Vardar iz Skoplja treći je regionalni prvak nakon što je u finalu SEHA GSS lige pobijedio bjeloruski Meškov Brest. U susretu koji se do 45. minute igrao u egalu spretniji je bio makedonski prvak koji je u posljednjih 15 minuta susreta otišao na +4 nakon čega se momčad Željka Babića više nije uspjela vratiti u igru.

Trener Vardara Raul Gonzales netom nakon pobjede svoje momčadi rekao je: "Želim čestitati Brestu koji je zaista jako dobro odigrao. Trener Babić je odlično pripremio svoju momčad za ovaj susret. Imali smo malih problema u napadu i obrani u prvom dijelu dvoboja, a u drugom smo malo promijenili neke stvari i poveli s četiri gola."

"Čestitao bih momčadi Bresta na odličnoj igri, kao i svojim momcima koji su pokazali što sve znaju", kazao je Strahinja Milić.

"Pred nama je sada susret Lige prvaka s Flensburgom za koji se također moramo dobro pripremiti", najavio je Gonzales susret četvrtfinala Lige prvaka.

Strateg Meškov Bresta i bivši pomoćni trener Zagreba i rukometne reprezentacije Babić osvrnuo se na igru svoje ekipe koja se držala uz bok makedonskom prvaku punih 45. minuta: "Teško je izgubiti, ali kao trener moram čestitati našem protivniku na izvrsnoj utakmici. Vardar je dominirao u drugom poluvremenu, a mi smo nakon ozljede Špilera izgubili dio napada. Promašili smo par sigurnih golova što Vardar zna jako dobro kažnjavati."

"Ne znam kako je David Špiler , na početku drugog poluvremena rekao je kako ne može igrati i ja kao trener moram to poštovati. Kada se vratimo u Brest obavit ćemo magnetnu rezonancu i sve ćemo saznati", kazao je Babić o stanjuDavida Špilera koji je pred kraj prvog poluvremena zaradio ozljedu ramena.

Rastko Stojković, koji je izabran za najboljeg kružnog napadača Final Foura SEHA GSS lige, rekao je riječ, dvije o finalnom susretu: "Ovo je bila prava borba, pravi rukometni spektakl. Kod Vardara su vratari presudili jer se do 50. minute vodila ravnopravna borba. Čestitam im na pobjedi, a na nama je da radimo i da sljedeće godine ponovno pokušamo uzeti naslov regionalnog prvaka."

Regionalna liga - Final Four

finale

Vardar Skoplje29:27Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Regionalna liga - Final Four

finale

Vardar Skoplje29:27Meškov Brest

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!