Rukomet

Kielce pogotkom u posljednjim sekundama osigurao naslov osvajača Kupa Poljske

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 14.04.2014.
Kielce pogotkom u posljednjim sekundama osigurao naslov osvajača Kupa Poljske

Rukometaši poljskog Kielcea ove su nedjelje stigli i do svog 11. naslova osvajača Kupa Poljske, a minimalno su bolji, u uistinu napetom i uzbudljivom finalu, bili od svog vječnog suparnika, poljskog viceprvaka, momčadi Wisle Plock.

Zanimljivo je ovoga vikenda bilo na rukometnim terena diljem Europe pa tako i na onima u Poljskoj gdje se odvijala borba za naslov osvajača Kupa Poljske čiji je trofej po 11. puta otišao u ruke rukometaša Kielcea. U itekako uzbudljivom finalnom dvoboju bolji su pogotkom u posljednjih devet sekundi bili aktualni poljski prvaci, dok je Wisla Plock ostala za pogodak prekratka u borbi za naslov.

Odlično je u susretu krenuo poljski viceprvak koji je preko Kamila Syprzaka gradio prednost, dok među vratnicama Kielcea Slawomir Szmal nije mogao pronaći odgovor za suparničke igrače. Stigla je tako Wisla Plock do vodstva 6:5 nakon čega odličnim obranama Marina Šege te vrlo dobrim rješenjima za čvrstu obranu Kielcea povećava svoju prednost na nešto sigurnijih 7:5. Vrijeme je tada ipak bilo za minutu predaha Manola Cadenasa nakon koje na teren stupaju Angel Montoro te hrvatsko desno krilo Ivan Čupić, no Montoro se nije uspio dugo zadržati na terenu budući da je zaradio ozljedu koja ipak nije omela njegove suigrače koji odlaze na 16:13 da bi do odlaska na predah Kielce smanjilo svoj zaostatak te stiglo na samo minus jedan (16:17).

Nastavak je donio buđenje poljskog prvaka te preokret rezultata za minimalno vodstvo Kielcea 18:17. Borbeno je stoga na terenu bilo do posljednje minute, vrlo dobar je i dalje bio hrvatski vratar Šego koji će upravo naredne sezone obući dres svog nedjeljnog suparnika i Wislina vječnog rivala, dok Valentin Ghionea u 42. minuti vraća vodstvo svojoj ekipi (24:23). Porasla je potom prednost Wisle i na +2 (26:24), no Kielce je također bilo veoma motivirano te željno novoga naslova stoga se u posljednju minutu dvoboja ulazi s pogotkom Uroša Zormana za Kielceovih 32:31, Zrnić potom biva siguran s linije sedam metara, dok u posljednjih devet sekundi Kielce postavlja konačnih 33:32 čime poljski prvak ponovno uzima i naslov osvajača Kupa Poljske.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Karol Bielecki s devet postignutih pogodaka, Denis Buntić zabio je njih četiri, Manuel Štrlek dva, a Željko Musa dodao je jedan gol. Venio Losert ušao je kako bi obranio jednu loptu, no u tome nije uspio, a Slawomir Szmal sakupio je osam obrana, dok je Marin Šego obranio 13 lopti. Najbolji kod Wisle Plock bio je Kamil Syprzak sa sedam golova, Vedran Zrnić zabio je njih pet, a Janko Kević jedan.

Final Four Kupa Poljske:

Finale:
Vive Targi Kielce - Wisla Plock 33:32 (16:17)

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!