Rukomet

Veszprem sigurno svladao Pick Szeged za 23. naslov osvajača Kupa Mađarske

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 14.04.2014.
Veszprem sigurno svladao Pick Szeged za 23. naslov osvajača Kupa Mađarske

Zanimljivo je ovoga vikenda bilo i u Mađarskoj gdje su zaljubljenici u rukomet mogli uživati u raspletu Kupa Mađarske i uistinu uzbudljivim dvobojima. Očekivano, uvjerljivi su u polufinalnim susretima bili Veszprem i Pick Szeged koji su se u finalnom ogledu dobrano borili za naslov koji je na koncu, po 23. puta, pripao rukometašima Veszprema.

Rukometaši mađarskog Veszprema po 23. puta u svojoj povijesti osigurali su naslov osvajača Kupa Mađarske. Nakon što su u polufinalu itekako uvjerljivo bili bolji od ekipe Braun Gyöngyösa (35:23) vrijeme je bilo da u finalu zaigraju sa svojim starim dobrim poznanikom i suparnikom, Pick Szegedom, koji je, pak, do borbe za naslov stigao također uvjerljivim slavljem nad Grundfos Tatabanyom (32:23). Samo finale donijelo je veliku i uzbudljivu borbu u kojoj se Veszprem pokazao boljim te je slavljem sa šest pogodaka razlike (27:21) osigurao nov vrijedan naslov.

Zanimljivo je u finalnom dvoboju Kupa Mađarske bilo uistinu od prve minute kada se bolje snalazi ekipa Pick Szegeda koja se odvaja na +2 (4:2). Međutim, nije Veszpremu trebalo dugo da sustigne svog suparnika te smanji svoj zaostatak (5:6). Borbeno je stoga bilo i u narednim trenucima susreta da bi se na odmor otišlo s izjednačenih 13:13.

Nastavak susreta donio je bolju igru Veszprema, posebice u prvih sedam minuta kada mađarski prvak biva odličan u napadu posebice predvođen Cristianom Ugaldeom i Laszlom Nagyjom koji odvode svoju ekipu na +3. Momčad Pick Szegeda više nije uspjela pronaći rješenje za Veszpremovu obranu stoga momci Carlosa Ortege sigurno privode susret kraju za konačno slavlje 27:21 vrijedno 23. naslova osvajača Kupa Mađarske.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Momir Ilić osam postignutih pogodaka, a Renato Sulić je dodao njih četiri, dok je najbolji kod Pick Szegeda bio je Nikola Prce s pet golova.

Final Four Kupa Mađarske:

Polufinale:
Veszprem - Braun Gyöngyös 35:23
Pick Szeged - Grundfos Tatabanya 32:23

Utakmica za treće mjesto:
Grundfos Tatabanya - Braun Gyöngyös 24:20

Finale:
Veszprem - Pick Szeged 27:21

Foto: mkb-mvmveszprem.hu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!