Rukomet

Barcelona pobjedom nad Aragonom pet kola prije kraja osigurala novi naslov španjolskog prvaka

Sportnet • utorak, 15.04.2014.
Barcelona pobjedom nad Aragonom pet kola prije kraja osigurala novi naslov španjolskog prvaka

Rukometna momčad Barcelone još jednom je postala prvak Španjolske, četvrti put u nizu. Svoju nadmoć dokazala je u susretu protiv devetoplasiranog Araona, nadigravši protivnika s 48:22. Razlika je to kojom je oboren rekord Lige Asobal, ali i dokaz moći Barcelone koja je ovom pobjedom, pet kola prije kraja prvenstva, osigurala naslov prvaka.

Iako su se gosti uspjeli držati blizu Barcelone na otvaranju utakmice, trener Xavi Pascual mogao je biti zadovoljan igrom svoje momčadi i rezultatom 22:8 na poluvremenu. Naime, njegovi igrači napravili su seriju 11-1 u samo 13 minuta i otišli na nedostižnu prednost već u prvih trideset minuta. Zaslužan za ovako visoku pobjedu je i Arpad Šterbik koji se vratio nakon dva mjeseca bez igranja zbog ozljede meniskusa desnog koljena. Barcelonin čuvar mreže sakupio je u prvom poluvremenu sjajnih 14 obrana.

Drugo poluvrijeme nastavljeno je u istom ritmu, s izuzetnom kontrolom igre od strane domaće momčadi, a u 38. minuti imala je već 18 pogodaka prednosti (29:11). Barcelonini igrači uspjeli su brzim realizacijama napada natjerati gostujućeg trenera Mariana Ortegu na promjenu obrane ne bi li nešto promijenio, ali Barceloni se približiti suparnik nije mogao. Barcelona je slavljem s ovako velikom razlikom oborila rekord u Ligi Asobal. Treba spomenuti da je Aragón na gostovanje došao sa samo 13 igrača.

Trostruki uzastopni španjolski prvak nalazi se, pet kola prije završetka prvenstva, na prvom mjestu s 11 bodova više od drugoplasirane momčadi Naturhouse La Rioje. I ovogodišnje prvenstvo pokazalo je da Barcelona u Španjolskoj nema protivnika koji joj može ozbiljnije zaprijetiti. Katalonci imaju, nakon odigranih 25 kola, maksimalan učinak uz 50 bodova. Priča je ovo koja se ponavlja već četvrtu godinu zaredom.

Trener Pascual nije krio oduševljenje obranom naslova i zadovoljstvo igrom koju je njegova momčad pokazala u natjecanju: ''Jako sam sretan što smo osvojili Ligu, a pogotovo zbog igre koju smo pokazali tijekom čitave sezone. Od svojih igrača tražio sam da ostave dušu na terenu, a oni su to i napravili i zbog toga sam jako ponosan. I prošle godine smo osvojili Ligu s velikom bodovnom razlikom, ali važnije od svega jest igra koju smo pokazali. Vjerujem da sve možemo poboljšati, uključujući i trenera", rekao je strateg Katalonaca.

U redovima Barcelone najbolji su bili Juanín García s upisanih sedam pogodaka te Kiril Lazarov s istim brojem golova, od čega su tri bila sa sedam metara. Najefikasniji igrač kod gostujuće momčadi bio je mladi Miguel Clavería s također sedam pogodaka.

Tekst: Marija Pastuović

Foto: asobal.es

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!