Kup kralja, Finale, 16.04.2014, 21:30 h, Estadio de Mestalla, gledatelja: 55.000
Suci: Antonio Mateu, Pau Cebrián, Raúl Cabanero
Barcelona
Barcelona
Marc Bartra 68'
1:2(0:1) Real Madrid
Angel di Maria 11'
Gareth Bale 85'
Real Madrid

Video: Bale vodio Real Madrid do osvajanja Kupa kralja, Modrić odigrao cijelu utakmicu

Maj Gašparac • srijeda, 16.04.2014.
Video: Bale vodio Real Madrid do osvajanja Kupa kralja, Modrić odigrao cijelu utakmicu
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida osvojili su Kup kralja. Nogometaši Carla Ancelottija u finalu su bili uspješniji od Barcelone rezultatom 2:1 i osvojili 19. Kup u povijesti. Golove za Kraljevski klub postigli su Angel di Maria i Gareth Bale, a jedini pogodak Katalonaca djelo je Marca Bartre.

Barcelona
Real Madrid
Barcelona
Real Madrid
13
Pinto
22
Dani Alves
18
Jordi Alba
(do 46')
15
Marc Bartra
(do 86')
14
Javier Mascherano
4
Cesc Fabregas
(do 60')
8
Andres Iniesta
6
Xavi
16
Sergio Busquets
10
Lionel Messi
11
Neymar
Pričuvni igrači
21
Adriano Correia
46'
7
Pedro
60'
9
Alexis Sanchez
86'
Trener
Gerardo Martino
1
Iker Casillas
4
Sergio Ramos
3
Pepe
5
Fabio Coentrao
15
Daniel Carvajal
14
Xabi Alonso
19
Luka Modrić
11
Gareth Bale
22
Angel di Maria
(do 86')
23
Isco
(do 89')
9
Karim Benzema
(do 90')
Pričuvni igrači
24
Illarramendi
86'
16
Casemiro
89'
2
Raphael Varane
90'
Trener
Carlo Ancelotti

Olimpic de Xativa, Osasuna, Espanyol, Atletico Madrid i u finalu Barcelona su momčadi od kojih je redom Real Madrid bio uspješniji i osvojio svoj 19. naslov pobjednika Kupa kralja u povijesti. Klub iz Madrida trofej je ove sezone osvojio pobjedom nad velikim rivalom rezultatom 2:1, a utakmica će se pamtiti po atraktivnom pobjedonosnom pogotku kojega je za Kraljevski klub postigao Gareth Bale.

Obje su ekipe u ovaj susret ušle oslabljene neigranjem nekih važnih nogometaša, koji nisu nastupili zbog ozljeda. Uz Samija Khediru koji je ozlijeđen već duže vremena, Kraljevskom klubu nedostajali su glavni pojedinac Cristiano Ronaldo te braniči Marcelo i Alvaro Arbeloa, a Barceloni Gerard Pique. Problema s povredom kod Katalonaca imao je i Carles Puyol, koji je bio na klupi.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić bio je u prvoj postavi Real Madrida i odigrao cijelu utakmicu.

Prvi su u susretu opasnije zaprijetili nogometaši Real Madrida. Igrala se peta minuta kada je u poziciji za udarac bio stigao Gareth Bale, ali pucao je pored vratnice. Velšanin je u dobroj prilici bio i nedugo kasnije, ali taj put mu je udarac blokiran.

No, mreže na Mestalli nisu dugo mirovale, samo do 11. minute. Tada je Real Madrid poveo nakon brzog kontranapada u kojemu je nakon akcije Isca, Garetha Balea i Karima Benzeme poentirao Angel di Maria i doveo Kraljevski kub u vodstvo.

Barcelona je nakon toga nastojala uzvratiti, imala je terensku inicijativu, ali njihov prvi udarac u okvir vrata bilježi se tek sredinom prvog poluvremena kada je Jordi Alba pucao glavom, a vratar i kapetan Real Madrida Iker Casillas bez poteškoća uhvatio loptu.

U trenucima nakon što su poveli, nogometaši Real Madrida više su se koncentrirali na obranu i pokušali prijetiti iz kontranapada, no nisu uspjeli stvoriti dobru priliku do 36. minute, kada je pucao Isco, ali njegov udarac je blokiran.

Pred kraj prvog poluvremena Barcelona je zaprijetila i preko Lea Messija, ali njegov udarac odlazi pored vratnice, a rezultat se u prvih 45 minuta više nije mijenjao.

Kao i prvo, drugo poluvrijeme su opasnom prilikom otvorili nogometaši Kraljevskog kluba. Tada su nogometaši Barcelone izgubili loptu, a za dobru poziciju se izborio Bale, ali nije bio precizan. Isti nogometaš pokušao je i par minuta kasnije, ali niti taj put njegov udarac nije išao u okvir gola.

S druge strane, novi pokušaj Barcelone dogodio se u 65. minuti. Tada je iz daljine pucao stoper Marc Bartra, ali Casillas brani. No, mladi branič bio je mnogo uspješniji pet minuta kasnije kada je bio najviši u šesnaestercu Kraljevskog kluba nakon kornera i glavom poravnao rezultat.

Nogometaši kluba iz Madrida nastojali su se brzo vratiti u vodstvo, Bale se par minuta kasnije sjurio prema golu Katalonaca i opasno pucao, ali nije uspio svladati Pinta. Deset minuta prije kraja zaprijetio je i Modrić, pucao iz daljine, ali njegov udarac nije odsjeo u mreži.

Trud nogometaša Real Madrida isplatio se u 85. minuti. Heroj Madriđana bio je Gareth Bale koji je u dugačkom sprintu po lijevom boku pretrčao Bartru, ušao u kazneni prostor i poslao loptu kroz noge Pintu za 2:1.

U zadnjoj minuti susreta velika prilika za Barcelonu. Neymar je mogao izjednačiti, ali Brazilac u izvrsnoj prilici gađa vratnicu, a rezultat se do kraja više nije mijenjao.

Kup kralja

finale

Barcelona1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2014. u 02:09
    Moraš znat da je skoro sam izuzev x.alonsa(koji je skoro zakurac ove sezone) u vezi naspram jebeno uigranog veznog reda barce u zoni koja radi presing..tako da se on još super i nosi sa time da mora mislit i na obranu i na napad na sve.Ovom Realu neodgovaraju ekipe koje imaju zgusnuti vezni red... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2014. u 21:51
    Luka je igrac za male utakmice i to je svima jasno .. Onaj tko imalo prati fudbal i zna nesto o njemu i gleda realno treba reci da Luka prosjecan igrac sa malo boljom ofanzivnom nego deff igrom . Svako danas zna igrati fudbala kada mu se pusti da igra , ali kad se igra presing na igraca on je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2014. u 15:12
    Meni stvarno više nije jasno što to on treba napravit da bi se dokazao tako uvaženom i velikom stručnjaku poput tebe. Pljuvali ste ga u Dinamu, pljuvali ste ga u Tottenahmu, a sad ga pljujete i jednom od najvećih klubova ikada. To što ti očito nemaš blage veze o nogometu i kakvu ulogu Luka ima u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2014. u 12:03
    Pozdrav svima koje zaokuplja i intrigira valjda najveće nogometno suparništvo na svijetu.Odavno sam izabrao stranu i ne mogu biti objektivan,ali pitanje koje me muči i koje me potaklo za pristup forumu: kako to da nema komentara na sumnjivu situaciju glede gola Di Marie?Kako to da ne vidjesmo niti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2014. u 22:36
    Da Modrić dobar, Modrić je bija sinoć tragedija, onaj šut na kraju mu izvlači ocjenu u dovoljan.
    Obrisan korisnik