Tenis

Novak Đoković i Roger Federer preokretima do 34. međusobnog susreta

Vedran Babić • petak, 18.04.2014.
Novak Đoković i Roger Federer preokretima do 34. međusobnog susreta
Foto: EPA

Stanislasu Wawrinki i Davidu Ferreru u polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu pridružili su se Roger Federer i Novak Đoković. Federer je slavio u tri seta nad Jo-Wilfriedom Tsongom nakon što je izgubio prvi set i bio dva poena od poraza, dok je Đoković također nadoknadio set zaostatka protiv Guillerma Garcia-Lopeza...

Branitelj naslova u Monte Carlu Novak Đoković naišao je na neočekivane probleme u četvrtfinalnom ogledu s Guillermom Garcia-Lopezom, ali je ipak očekivano izborio prolaz (4:6, 6:3, 6:1).

U prva dva susreta Đoković je izgubio ukupno samo dva gema, no prošlotjedni osvajač Casablance koji je u četvrtak izbacio Tomaša Berdycha predstavio se u nadahnutom svjetlu. Istini za volju, Đoković je set i pol igrao ispod svoje razine, ali je u pravo vrijeme podigao ritam i stigao do preokreta.

Srpski je tenisač "visio" u drugom setu prije nego što je kod 4:3 slomio jedinog nepostavljenog tenisača u četvrtfinalu. Kod 2:2 spasio je break loptu, a kod 3:3 dvije (15-40). Neiskorištene prilike koštale su 38. tenisača svijeta jer je do kraja meča osvojio još samo jedan gem.

"Uvjeti su se često mijenjali tijekom susreta. Postajalo je hladnije i lopte više nisu toliko visoko odskakale. Tako su Federeru lopte stizale u razini kukova, a tu se on osjeća najugodnije. Bilo mi je sve teže zabijati, počeo sam forsirati i tako upadati u nevolje." - Jo-Wilfried Tsonga

"Promijenio sam taktiku sredinom drugog seta i uspio sam pronaći pravi pristup. Nakon toga sam igrao sjajno", izjavio je Đoković, koji će u subotu po 34. put "ukrstiti" rekete s Rogerom Federerom (Švicarac vodi 17-16).

Švicarac je svoje mjesto u finalu izborio svladavši Jo-Wilfrieda Tsongu 2:6, 7:6 (6), 6:1 poslije gotovo dva i pol sata igre. Kod 5:6 u drugom setu Federer je bio na dva poena od poraza (0-30), ali se uspio izvući. U 13. igri je ispustio vodstvo od 6-3 prije nego što je ipak uzeo set, da bi u trećem setu iz ukupno 16. prilike uspio oduzeti servis Tsongi. Francuz se raspao i Federer je bez problema priveo susret kraju u svoju korist.

"Nije izgledalo dobro kod 5:6 i 15-30. Koliko se sjećam, odigrao sam bekhend poluvolej iz obrane. Bilo je frustrirajuće propuštati sve te break lopte. Sada ipak mogu izvući neke pozitivne stvari. Puno je toga bilo protiv mene u krivo vrijeme. Jo je igrao dobro, ja sam igrao na pogrešan način i birao loše poteze. Bilo je teško, ali drago mi je što sam pronašao put do pobjede", izjavio je trostruki finalist, ali nikada osvajač Monte Carla.

Četvrti nositelj na kraju je realizirao samo dvije break lopte od njih 19. U prvom setu prokockao je tri, u drugom čak deset, a u drugom gemu trećeg seta još dvije prije nego što je slomio Francuzov servis. U međusobnim susretima Federer sada vodi 12-4.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, četvrtfinale:
Federer (Švicarska, 4, WC) - Tsonga (Francuska, 9) 2:6, 7:6 (6), 6:1
Đoković (Srbija, 2) - Garcia-Lopez (Španjolska) 4:6, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac19.04.2014. u 14:12
    navijam za švicarsko finale..
    teniosac
  • Obrisan korisnik19.04.2014. u 11:16
    Garcia Lopez je odigrao sjajno,bez obzira na poraz. A sto se Federera tice klasa je klasa i Fedex je pokazao Tsongi s kime ima posla. Nadam se da ce Federer danas zasjati najbolje sto moze,jel inace nema sanse protiv zahuktalog Dokovica!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2014. u 23:28
    Ovo je jedan od mečeva, na kojima možeš da objasniš razliku u klasi među igračima. Garcia Lopez je igrao perfektno, kao što reče prethodnik, čak i više od pola meča. međutim, Samo JEDAN JEDINI ozbiljniji neuspeh u meču, propuštene brejk lopte - od njega su napravile drugorazrednog igrača. To je ono... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • teniosac18.04.2014. u 20:36
    Garcia Lopez je igrao briljantno set i pol,ali kada nije iskoristio nekoliko break lopti,raspao se,puno puta viđeno,ko i Fognini jučer protiv Tsonge,i Tsonga danas protiv Federera..
    teniosac