Rukomet

Kiel slomio Metalurg, Fazekas i Ilić doveli Veszprem do pobjede nad PSG-om

Jelena Bagarić • subota, 19.04.2014.
Kiel slomio Metalurg, Fazekas i Ilić doveli Veszprem do pobjede nad PSG-om
Foto: EPA

Prvi četvrtfinalni susreti Lige prvaka donijeli su zanimljive oglede. U prvom je mađarski Veszprem porazio PSG na njihovom terenu i ostvario malu prednost pred uzvrat u Mađarskoj. Kiel je pak na gostovanju kod Metalurga praktički osigurao Final Four u Kölnu budući da su slavili s velikih deset pogodaka prednosti.

PSG Handball – MKB – MVM Veszprem 26:28 (14:12)

Susret PSG-a i Veszprema u dvorani George Carpentier u Parizu bio je prvi u nizu od dva sudara titana. Nakon prve odigrane četvrtfinalne utakmice, Parižani su bliže ispadanju, dok su jednu nogu u Köln već stavili rukometaši Carlosa Ortege. Neizvjesnom dvoboju ovih dviju momčadi presudio je Nandor Fazekas koji je obranio kontru Jeffreya M'time, a potvrdu pobjede nekoliko sekundi kasnije donio je Momir Ilić. Na terenu je bilo ukupno sedam Hrvata budući da su ovaj susret sudili Matija Gubica i Boris Milošević, najbolji hrvatski sudački par unazad nekoliko godina.

Čvrste 6-0 obrane koje su igrale obje momčadi bilo je teško probiti, pa prvi pogodak u susretu pada tek u sedmoj minuti nakon što je Ilić realizirao sedmerac. Nakon toga se igra razvila i igralo se uglavnom gol za gol. Odlični Mirko Alilović omogućio je svojoj momčadi da napravi seriju od pet uzastopnih pogodaka, jer napadači PSG-a nisu uspijevali pogoditi mrežu hrvatskog vratara. No, uzvratili su nakon toga Parižani te s pet uzastopnih pogodaka rezultat ponovo doveli u egal. Prednost na poluvremenu ipak je otišla na stranu domaćina jer su M'tima i Igor Vori uspješno pogodili mrežu Veszprema za 14:12.

Dobro su igrači Philippea Gardenta otvorili i nastavak te došli do svoje najveće prednosti od tri pogotka. Međutim, Veszprem se vraća i serijom od tri pogotka dolaze do izjednačenja. Nedugo nakon gosti su i poveli s 20:22. PSG se nije predao i nakon time-outa Marko Kopljar pogađa za 23:23 u 49. minuti. Dva pogotka za redom postižu Sulić i Nagy i prednost je opet bila na strani Veszprema.

Priliku za novo izjednačenje imao je M'tima koji je pri rezultatu 25:26 otrčao u kontru, no ispriječio mu se 37-godišnji Fazekas koji je obranio njegov udarac. Ostalo je još dovoljno vremena da u posljednjoj sekundi Momir Ilić pogodi za konačnih 26:28. Veszprem je do pobjede predvodio Laszlo Nagy s devet pogodaka, a slijedi ga Ilić sa sedam. Renato Sulić upisao je tri pogotka. Kod PSG-a M'tima je bio najefikasniji s pet, a po četiri su dodali Mikkel Hansen, Fahrudin Melić i Marko Kopljar. Jedan pogodak manje od Kopljara zabio je Igor Vori.

HC Metalurg – THW Kiel 21:31 (9:14)

Neosvojiva utvrda Boris Trajkovski pala je pred Kielskim Zebrama. Moćna njemačka momčad u svim je segmentima igre nadigrala indisponirani Metalurg Line Červara. Kiel je tako praktički osigurao plasman na Final Four peti puta za redom. Metalurg će, ako im želi pomutiti planove, morati prirediti čudo u uzvratu.

Već od samog početka susreta dalo se nagovijestiti da će ovo biti jednosmjerna utakmica u kojoj će Kiel voditi glavnu riječ. Početna serija od 3:0 u pet minuta zorno je to prikazivala. Metalurg je tek u šestoj minuti zatresao mrežu gostiju sa sjevera Njemačke. Ipak, Makedonci su u 11. minuti uspjeli doći do izjednačenja, precizan je bio Dejan Manaskov. No, niti to nije dugo trajalo jer je ponovo Kiel napravio seriju od tri pogotka i došao u vodstvo. Nekoliko obrana Darka Stanića i dvije kontre dovele su Metalurg do rezultata 8:8 u 21. minuti, ali nakon toga je sve stalo. Marko Vujin i Aron Palmarsson bilo su nezaustavljivi, pa je Kiel na odmor otišao s pet pogodaka prednosti.

U nastavku potpuni raspad sistema kod Červarovih rukometaša. Prednost Kiela samo je rasla, a ono što su i zabijali rukometaši Metalurga bilo je na individualnu igru jer one timske više nije bilo. Tako je u 48.minuti Zlatko Mojsoski smanjio na 19:22, no više od toga nije se moglo. U posljednjih 12 minuta Kiel je postigao devet pogodaka, a Metalurg samo dva. Konačni rezultat u dvorani Boris Trajkovski pokazivao je velikih plus deset za momčad Alfreda Gislasona.

Vujin i Palmarsson zajedno su zabili polovinu pogodaka Kiela. Vujin je izrežirao osam pogodaka, a a Palmarsson sedam. Drugih deset pogodaka zajedno su postigli Niclas Ekberg i Patrick Wiencek. Metalurg je predvodio Manaskov sa šest pogodaka, četiri je dodao Pavel Atman, dok je Luka Cindrić na svoj konto upisao tri pogotka.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale - prve utakmice

Metalurg Skoplje21:31Kiel
Paris Saint-Germain26:28Telekom Veszprem
Rhein-Neckar Löwen38:31Barcelona
Flensburg24:22Vardar Skoplje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2014. u 01:14
    eto ti PSG,dzabe ti sve pare svijeta,nema koristi...ovaj Veszprem je jedna od konstantnijih momcadi u povijesti rukometa,uvijek su tu negdje u vrhu,i mislim da ovu prednost nece prokockati,jer kod kuce su nepobjedivi jednostavno...
    Obrisan korisnik