Nogomet

Mourinho: "Želio sam pobijediti 5:0 i osigurati finale, ali nisam uspio"

Josip Piršljin • srijeda, 23.04.2014.
Mourinho: "Želio sam pobijediti 5:0 i osigurati finale, ali nisam uspio"
Foto: EPA

Prvi polufinalni ogled Atletico Madrida i Chelseaja prošao je bez golova i bez spektakla kakav se očekivao. Englezi su se postavili suviše defenzivno, a Mourinho je ponovno pokazao da mu cilj opravdava sredstvo.

0:0 na Vicente Calderonu razočaralo je neutralne ljubitelje nogometa, njega je zapravo bilo jako malo u dvoboju Atletica i Chelseaja. Mourinho je učinio sve kako bi se vratio u London bez primljenog pogotka, a na konferenciji za medije rekao je:

"Želio sam pobijediti 5:0 i osigurati finale, ali nisam uspio. Nije lako napustiti ovaj stadion bez primljenog pogotka i izvući neriješeno. Ovo nije neki bajan rezultat, ali je rezultat koji nas drži u igri za finale", u svom je stilu pred novinare izašao trener plavih.

"Nitko od nas nije počeo utakmicu s namjerom da završi 0:0. No, krenulo je u drugom smjeru i dobiješ osjećaj da je važno ne primiti gol. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo zabili stoga će se sve riješiti na Stamford Bridgeu", kazao je Mou.

Diego Simeone je bio pomalo razočaran što njegova momčad nije postigla gol na domaćem terenu i smatra da Chelsea sada ima blagu prednost za ulazak u finale Lige prvaka.

"Znali smo da će polufinale Lige prvaka biti teško, nismo uspjeli zabiti gol koji bi odlučio utakmicu. Obje su ekipe igrale kako su smatrale da je najbolje. Chelsea se dobro branio. Pokušavali smo ih probiti na sve načine, ali jednostavno nije išlo. Oni sada imaju prednost u ovoj borbi za finale", izjavio je argentinski stručnjak.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Chelsea
Real Madrid1:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivan7723.04.2014. u 21:07
    u nogometu su jedino bitni trofeji, a ne kakvom igrom doci do njiha uz to nemogu svi igrati napadacki nogomet neki moraju igrati i defanzivno pa tko misli da je bolje igrati napadacki i nadigravati se neka igra tako, a tko misli da ima vece sanse za pobjedu i trofejem uz defanzivnu igru neka igra... [više na forumu]
    ivan77
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 19:17
    moćan je Mou
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 17:20
    cilj opravdava sredstva...to je taktika,a sad što se nekome sviđa a nekome ne,to nije problem trenera i kluba već gledatelja.doma igraš otvoreno,a u gostima zatvoreno...vidjelo smo kako je psg igrao u londonu,,igral su prvo normalno dobili 1 gol i onda bunkerčina cijelo poluvrijeme..i o tom nitko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 17:09
    Mislim da se Atletiko nije stedio kako neki misle, dali su koliko su mogli. Chelsea antipatican bunkeraski. Nadam se da konacni sampion igra tek veceras.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 16:06
    "the special one" my ass!! Stvarno je već naporno gledati taj Mourinhov nogomet! Za mene je on više "The lucky one" jer provlačiti se godinama ovakvim nogometom i ovolikim promašenim prilikama protivnika je samo velik faktor sreće, ZA MENE!! Uglavnom, gledao sam samo zadnjih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik