Rukomet

Pobjede Zametu i Umagu u Ligi za poredak, domaćini stopostotni u Ligi za ostanak

Sportnet • petak, 25.04.2014.
Pobjede Zametu i Umagu u Ligi za poredak, domaćini stopostotni u Ligi za ostanak
Foto: Ivana Strahija

Odigrano je i prvo kolo domaće rukometne Lige za poredak i Lige za ostanak. Zamet je slavljem u Kaštelama upisao prve bodove u Ligi za poredak, Umag je minimalno svladao Spačvu, a svoje prve pobjede na domaćem terenu upisale su i tri momčadi u Ligi za ostanak, Buzet, Đakovo i Bjelovar.

Marina Kaštela – Zamet 27:31

Utakmicu su bolje otvorili gosti koji su prednost stečenu nakon nekoliko početnih minuta uspjeli sačuvati do kraja utakmice. Zamet je serijom 6-0 u 19. minuti već imao šest pogodaka prednosti, što je bilo dovoljno za miran ostatak prvog poluvremena, a na odmor su momčadi otišle pri rezultatu 10:19. Drugo poluvrijeme nije donijelo značajne promjene, a iako se do kraja Zametova prednost vidno smanjila, pobjednik u nijednom trenutku nije bio upitan.

U redovima Zameta istaknula su se dva igrača, a to su Luka Mrakovčić sa sedam postignutih pogodaka i odlični Damir Vučko sa šest pogodaka. Sva tri vratara gostujuće momčadi dobila su priliku na ovoj utakmici, ali najviše lopti sačuvao je Dino Slavić (14). Najbolji strijelac domaće momčadi bio je Nikola Jukić s 11 pogodaka. Vratar Jure Galić obranio je 13 udaraca.

MRK Umag – Spačva Vinkovci 35:34

Prvoplasirani Umag ugostio je posljednje Vinkovce te u neizvjesnoj i zanimljivoj utakmici upisao pobjedu. Domaća momčad prva je povela, a sve do 12. minute nijedna momčad nije se uspjela odvojiti na neku ozbiljniju prednost. Domaćini tada serijom 5-0 odlaze na četiri pogotka prednosti, ali Vinkovčani do kraja poluvremena dolaze na minimalan zaostatak (15:16).

Umag u 34. minuti ima četiri pogotka prednosti, ali sedam minuta poslije pogodak za izjednačenje postiže Petar Čutura. Tri minute poslije Umažani su ponovno u vodstvu koje čuvaju sve do posljednje minute kada pogodak za 34:34 postiže Goran Šarenac, ali za pobjedu domaće momčadi zabija Krunoslav Pahanić. Najbolji Umažanin bio je Pahanić s deset pogodaka, a vratar Diego Modrušan obranio je 11 lopti. Slaven Šijaković postigao je također deset pogodaka za Vinkovčane, a vratarski tandem Stojanović – Rimac upisao je sedam obrana.

Buzet – Moslavina 34:27

Buzet je u prvom kolu Lige za ostanak ugostio Moslavinu te upisao laganu pobjedu sa sedam poena razlike. Do fine prednosti Buzet je došao već nakon deset odigranih minuta, a pogodak za 8:4 postigao je odlično raspoloženi Vlado Matanović. Domaća momčad imala je i prednost od osam pogodaka, a na poluvremenu je rezultat bio 19:13. Nakon 11. minute u drugoj dionici igre Zamet je imao dvoznamenkastu prednost (27:16) što je bilo dovoljno da domaćini mirno privedu utakmicu kraju.

Buzet je imao tri sjajno raspoložena igrača, a najefikasniji je bio Ivan Ćosić s osam postignutih pogodaka iz samo devet pokušaja. Pratili su ga suigrači Davorin Prskalo i Matanović, svaki s po sedam pogodaka. Čuvar mreže Aleks Pobić sačuvao je 14 lopti. Moslavinu je predvodio Domagoj Pleše s osam pogodaka u protivničkoj mreži, a njegov vratar Vedran Kristić obranio je također 14 lopti. Buzet je ovom pobjedom zasjeo na drugo mjesto s istim brojem bodova kao Đakovo, a Moslavina je ostala na začelju.

Đakovo – Medveščak NFD 32:25

Trećeplasirani Đakovo ugostio je predzadnji Medveščak, a rezultat je nakon 60 minuta bio očekivan, +7 za domaćine. Nakon rezultatski izjednačenih prvih 11 minuta, Đakovčane je na tri pogotka prednosti odveo Josip Punda. Ipak, Medveščak je ubrzo odgovorio i u 18. minuti vratio rezultat u egal (8:8). Sve do tri minute prije kraja prvoga poluvremena igralo se gol za gol, a na dva pogotka prednosti otišli su domaćini pogotkom Vedrana Šaravanje.

Medveščak je uspijevao pratiti protivnike sve do 44. minute kada je Đakovo otišao na tri pogotka prednosti i tom trenutku se utakmica prelomila. Prednost domaće momčadi samo je rasla do kraja susreta, a gosti se nisu uspjeli opasnije približiti svojim protivnicima. Đakovo je do pobjede predvodio Punda sa šest pogodaka, a vratar Mladen Rajković sačuvao je 13 lopti. U gostujućoj momčadi najefikasniji je bio Ivan Antunović koji je postigao sedam pogodaka. Medveščakov Sven Horvat obranio je 11 lopti.

Bjelovar – Gorica 32:27

U prvom kolu dvije momčadi s jednakim brojem bodova odigrale su zanimljivu utakmicu, a uspješniji je bio Bjelovar koji se pobjedom nad Goricom našao na prvom mjestu Lige za ostanak. Utakmica je bila prilično izjednačena sve do 27. minute kada je, pogotkom Filipa Bonića, Gorica pobjegla Bjelovaru na tri razlike. Na poluvremenu je rezultat bio 14:17.

Domaćini su odmah nakon početka druge dionice igre uspjeli izjednačiti rezultat s tri uzastopna pogotka na 17:17. Deset minuta prije kraja Luka Tandara odveo je svoju momčad ponovno na tri pogotka razlike, a Bjelovar prednost više nije ispuštao. Kod bjelovarske momčadi najbolji je bio sjajni Stipan Šimunović koji je upisao sedam pogodaka sa stopostotnom realizacijom, a isti broj pogodaka upisao je i Tandara. Deni Prvonožac obranio je za domaćine 11 lopti. Standardno dobar kod Gorice bio je Adam Seferović s osam pogodaka, a njegov suigrač Ivan Laljek postigao je isto toliko. Čuvar mreže Tomislav Sladoljev upisao je osam obrana.

Tekst: Marija Pastuović

Premijer liga - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ribola Kaštela27:31Zamet
Umag35:34Bjelin Spačva Vinkovci
1Umag (+8)6179:178+116
2Zamet (+4)6185:164+2112
3Ribola Kaštela (+8)6160:179-1912
4Bjelin Spačva Vinkovci (+4)6174:177-38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ribola Kaštela27:31Zamet
Umag35:34Bjelin Spačva Vinkovci
1Umag (+8)6179:178+116
2Zamet (+4)6185:164+2112
3Ribola Kaštela (+8)6160:179-1912
4Bjelin Spačva Vinkovci (+4)6174:177-38

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!