Rukomet

Uspješno okončan rukometni turnir Li-Ning, pobjede Budapestu, Rovinju i Logatecu

Sportnet • petak, 25.04.2014.
Uspješno okončan rukometni turnir Li-Ning, pobjede Budapestu, Rovinju i Logatecu

Završen je i Međunarodni rukometni turnir Li-Ning koji se ove godine održao u Rovinju te je u natjecanju rukometaša 2002. i 2000. godišta te rukometašica 2000. godišta privukao velik broj ekipa među kojima su pobjede odnijele momčadi Budapesta i Rovinja te ekipa Adrije Transport Logatec.

Iza nas je i Međunarodni rukometni turnir Li-Ning koji je ove godine u Rovinju okupio 23 ekipe iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske i Rumunjske, a na kojem je sudjelovalo preko 350 natjecatelja uz isto toliko posjetitelja koji su pratili natjecanja u dva godišta, 2000. za djevojčice i dječake te 2002. za dječake.

Natjecanje dječaka 2002. godišta ove je godine okupilo velik broj sudionika pa je stoga podijeljeno bilo u dvije skupine. U skupini A našle su se tako ekipe Zameta, Medveščaka, Arene Jadrograd, Dubrave, Umaga te PLER Budapesta, dok su skupinu B činili dječaci iz Törökszentmiklosa, Poreča, Koprivnice, Rovinja, Metalca te Buchuresta.

Po koncu natjecanja najboljima su se pokazali rukometaši PLER Budapesta koji su sigurno odnijeli pobjedu na turniru. Drugu poziciju zauzela je ekipa Törökszentmiklosa, dok je treći bio hrvatski predstavnik riječki Zamet. Hrvatske momčadi potom su nastavile niz pa je tako četvrto mjesto osvojila ekipa Poreča, a slijedile su momčadi Koprivnice, Medveščaka, Rovinja, Arene Jadrograd, Dubrave, Metalca, Buchuresta te Umaga.

Proglašeni i najtalentiraniji

Međunarodni rukometni turnir Li-Ning dobio je i svoje najtalentiranije igrače i igračice pa su tako u konkurenciji dječaka 2002. godišta priznanje dobili Luka Firšt iz RK Koprivnice te Radu Christian Gary iz CSM Buchuresta, dok su se među najtalentiranijim dječacima 2000. godišta našli Matteo Lombradi iz Cassano Magnaga te Zvonimir Guzić iz Medveščaka. Kod djevojčica 2000. godišta najtalentiranijima su se pokazale Nadja Kovačević (ŽRK Adria Transport Logatec) te Erika Canziani iz ekipe Cassano Magnaga.

Tom prilikom proglašeni su i najbolji mladi rukometaši ovoga godišta, a u najboljoj sedmorci našli su se lijevo krilo Nik Šimetić (RK Rovinj), lijevi vanjski Antonio Dizdar (RK Zamet), srednji vanjski Filip Budiša (RK Medveščak), desni vanjski Imre Foldi (HC Törökszentmiklos), desno krilo Edi Opatić (RK Poreč), kružni napadač Tamas Papp (HC PLER Budapest) i vratar Laszlo Cziko (HC Törökszentmiklos). Najkorisnijim igračem turnira, a ujedno i najboljim strijelcem proglašen je Peter Lukacs iz ekipe Budapesta.

Mladi rukometaši 2000. godišta nastupili su u jednoj skupini, a snage su među sobom odmjerile ekipe Rovinja, Medveščaka te prve i druge ekipe Cassano Magnaga. RK Rovinj ovoga je puta sigurno stigao do slavlje, dok je drugi hrvatski predstavnik u ovoj skupini zauzeo i drugu poziciju. Posljednje dvije pozicije zauzele su, pak, prva i druga momčad Cassano Magnaga.

U najboljoj sedmorci natjecanja u 2000. godištu našli su se lijevo krilo Anton Bačić (RK Rovinj), lijevi vanjski Denys Gallazzi (HC Cassano Magnago), srednji vanjski Dmitri Gallazzi (HC Cassano Magnago), desni vanjski Rio Katavić (RK Rovinj), desno krilo Mihael Tojčić (RK Medveščak), kružni napadač Viktor Puhar (RK Rovinj) te vratar Marko Pranjić (RK Medveščak). Titulu najkorisnijeg igrača ponio je Denys Gallazzi iz ekipe Cassana Magnaga, dok je najbolji strijelac bio igrač Medveščaka Mihael Tojčić.

Zanimljivo je bilo i u natjecanju za djevojčice 2000. godišta u kojem je nastupilo sedam ekipa, Poreč, Rovinj, Senia, Pazin, prva i druga ekipa Adria Transport Logateca te, kao i kod dječaka, ekipa Cassano Magnaga. Konačnu pobjedu odnijele su mlade rukometašice Adrije Transport Logatec, do drugog su mjesta stigle natjecateljice iz Pazina, dok je treću poziciju zauzela ekipa Cassano Magnaga.

Djevojčice 2000. godišta također su se istaknule te su se u najboljoj sedmorci našle Valentina Lupi (ŽRK Adria Transport Logatec) na poziciji lijevog krila, Gloria Montoli (HC Cassano Magnago) na lijevom vanjskom, Živa Cocić (ŽRK Adria Transport Logatec) u sredini vanjske linije, s njene desne strane Ivana Rubil (RK Poreč), na desnome krilu Eni Banić (RK Poreč), na crti Lucia Kos (RK Poreč) te među vratnicama Chiara Mazzeo (HC Cassano Magnago). Najkorisnijom igračicom proglašena je Florinda Sylaj (ŽRK Adria Transport Logatec), dok je najviše pogodaka postigla Eni Banić iz ekipe Poreča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!