Nogomet

Igoru Tudoru šest utakmica zabrane vođenja momčadi

Vedran Babić • srijeda, 30.04.2014.
Igoru Tudoru šest utakmica zabrane vođenja momčadi
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka odradit će posljednje tri ligaške utakmice ove sezone i prve tri sljedeće bez vodstva Igora Tudora. Naime, njihov je trener kažnjen s čak šest utakmica zabrane vođenja momčadi, odlučio je tako Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević...

Kaos u posljednjim minutama utakmice Slaven Belupo - Hajduk dobio je svoj nastavak. Podsjetimo, domaćini su slavili s 3:0, a u 89. minuti sudac utakmice Marko Matoc isključio je gostujućeg trenera Igora Tudora zbog napuštanja svog označenog prostora. Hajdukov strateg nekoliko je minuta odbijao napustiti teren, da bi to ipak učinio nakon što je Matoc u pomoć pozvao zaštitarsku službu.

Taj Matočev potez bio je van njegove nadležnosti, a kada se tome pridodaju još neke pogreške koje je načinio u Koprivnici (npr. sviranje kraja utakmice nekoliko minuta ranije), ne čudi što je od Sudačke komisije HNS-a dobio loše ocjene. Iz Hajduka su tražili da se Matoc sankcionira i to su i dobili. Komisija je suca iz Zaprešića suspendirala do kraja sezone.

No, bilo je jasno i da će Tudor biti kažnjen. U srijedu se po tom pitanju "oglasio" Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević, koji je Hajdukova trenera kaznio sa šest utakmica zabrane vođenja seniorske momčadi u utakmicama prvenstva ili Kupa. S obzirom na to da je do kraja ove sezone ostalo još tri kola, Tudora na klupi Bilih neće biti ni u prva tri kola sljedeće sezone.

Na službenoj stranici MAXtv Prve lige piše kako je Tudor kažnjen zbog isključenja i odbijanja napuštanja tehničkog prostora. Dalje u pojašnjenju stoji kako je sudac Matoc u prijavi u izvještaju s utakmice naveo:

"Trener gostiju Igor Tudor isključen je i udaljen s klupe zbog napuštanja tehničkog prostora u više navrata tijekom utakmice. U 86. minuti ušao u teren za igru negodujući na sučevu odluku. S obzirom da je igra bila u tijeku, isključen je u prvom prekidu. Nije htio napustiti tehnički prostor svojevoljno i pritom je izjavio da on neće napustiti tehnički prostor i da se prekine utakmica. Uz pomoć predstavnika Hajduka i redarske službe napustio tehnički prostor, a da pri tom nije bilo prisile od redarske službe."

Tudor se nije očitovao po prijavi suca u izvještaju s utakmice, dodaje se na službenoj stranici lige, dok "službeni" Hajduk kaže kako će se trener žaliti. No, žalba neće odgoditi izvršenje kazne.

U izvješću Disciplinskog suca stoji i kako su dvojica isključenih igrača u 33. kolu, Matej Mitrović (Rijeka) i Avdija Vršajević (Hajduk), kažnjeni s po jednom utakmicom zabrane igranja te uobičajenim novčanim kaznama za takve prekršaje. Mitrović mora platiti 3.000 kuna zbog dvaju žutih kartona, a Vršajević 4.000 kuna zbog izravnog crvenog kartona zarađenog zbog prekršaja u izglednoj prilici.

U izvješću su svoje mjesto našli i Elvis Scoria te Zoran Mamić i Marin Brbić.

"Trener Elvis Scoria koji je udaljen s klupe na utakmici Istra 1961-Slaven Belupo zbog ulaska u teren za igru te po završetku susreta vrijeđao suca Marića kao i zbog neprimjerenog komentiranja suđenja navedene utakmice kažnjen je novčanom kaznom u iznosu 8.000 kuna, a ekonom NK Slaven Belupo Ivan Hendeković koji je na istoj utakmici udaljen s dodatne klupe kažnjen je s 1.000 kuna.

Disciplinski sudac prijavu NK Slaven Belupo protiv suca Brune Marića proslijedio je Disciplinskoj komisiji HNS-a kao nadležnom organu, a po prijavi Povjerenika za natjecanje pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje od predstavnika GNK Dinamo Zorana Mamića i predsjednika Uprave HNK Hajduk Marina Brbića zbog povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika nakon odigranih utakmica 33. kola MAXtv Prve lige."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ronny198701.05.2014. u 14:27
    kolko vidim kazna nije takva zato jer je kritizirao suca nego zato jer nakon isključenja nije htio napustiti prostor, tj. htio je prekinuti utakmicu... ej, pa morali su zaštitare zvat! ne sjećam se sličnog događaja... zato se pjenite bzvz.. zamislite da sudac isključi igrača a ovaj ne želi... [više na forumu]
    ronny1987
  • markabc01.05.2014. u 11:49
    vrlo objektivno gledajuci nasi suci su znatno bolji nego igraci i treneri odnosno manja je razlika u odnosu na vrhunske suce nego sto je to u slucaju igraca i trenera. uz sve mane matoc moze suditi finale lige prvaka a tudor ne moze biti trener atletica niti maloca mote igrati umjesto mirande. za... [više na forumu]
    markabc
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 10:42
    Po pitanju sudaca mislim da je to na razini svih liga.Gledam svako kolo u Engleskoj i vidim hrpu gluposti od sudaca i to "najboljih"(Webb,Atkinson)da ne nabrajam dalje.Tako i u Španjolskoj,Italiji,Njemačkoj itd.Kad malo pogledam sve to dobiješ dojam da su neke greške iz neznanja,neke iz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199001.05.2014. u 02:53
    da, otprilike se slažen s ovin razmišljanjen. Ko je ikad ima prilike čitaj moje komentare zna da san "anti Hajdukovac", ne iz nekih regionalnih il slicnih razloga, dapace, nego revoltiran postupcima hajduka prema "malin" klubovima i licemjerjen njihovin. Al ovo je stvarno smišno. Šta su ti suci... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • 280430.04.2014. u 23:41
    Konačno. Ovo što si je Tudor i do sada dozvoljavao pokazuje njegovu zrelost. Da bi postao zreo i poštovan trener, treba proći još mnogo toga, pa i ovakvu školu. Svojim ponašanjem na klupi i na konferencijama za štampu nije pokazao nimalo pedagoških elemenata koji bi trebali krasiti trenera. Mislim... [više na forumu]
    2804