Nogomet

Mourinho: "Presudila je jedna minuta, obrana Courtoisa i kazneni udarac za Atletico"

Branimir Korać • četvrtak, 01.05.2014.
Mourinho: "Presudila je jedna minuta, obrana Courtoisa i kazneni udarac za Atletico"
Foto: EPA

Razdragani igrači Atletica nakon susreta su slavili zasluženi prolazak u finale Lige prvaka dok je s druge strane Jose Mourinho bio razočaran, ali ne i kritički raspoložen prema svojoj momčadi...

Atletico je na Stamford Bridgeu bio hrabriji, konkretniji i bolji od Chelseaja. Diego Simeone taktički je nadmudrio Josea Mourinha koji se još jednom mogao uvjeriti kako mu nedostaje onaj pravi klasični napadač, igrač koji će zabiti pogodak, ali i sam sebi nešto iskreirati.

Atletico ga (još uvijek) ima u Diegu Costi koji je ponovno bio među strijelcima, doduše iz kaznenog udarca, no on ga je i izborio.

"Dali smo apsolutno sve od sebe da uđemo u finale. Ostali smo mirni kada je Fernando Torres zabio za vodstvo Chelseaja jer smo znali da nam je dovoljan samo jedan pogodak za prolaz", kratko je prokomentirao Costa nakon susreta.

Još jedan od onih koji ove sezone igraju vrlo dobar nogomet je i Filipe Luis koji se i sam mogao upisati među strijelce.

"Ova momčad je tijekom sezone učila kako se nositi s izazovima, a naši navijači su nam u tome pomagali. Isto tako možete vidjeti koliko zajedništvo vlada na travnjaku. Pred nama je još jako puno važnih utakmica i želimo pobjede u svima njima. U finalu ćemo igrati protiv najtežeg mogućeg protivnika, mislim da Real Madrid ima najbolju momčad u Europi", dodao je Luis.

Oduševljen je bio i kapetan Atletica Tiago.

"Ovo je ispunjenje sna za nas. Iznimno smo motivirani, odlučni i momčadski nastrojeni. Chelsea je sjajna momčad, jednako kao i Real koji nas čeka u finalu, međutim Diego Simeone je od nas napravio sjajnu momčad i vidjet ćemo što možemo u finalu protiv Reala. Možda se san ostvari u potpunosti iako Real ima fantastičnu momčad i može biti opasan iz baš svake akcije. Prošle godine osvojili smo Kup na njihovom stadionu i možda možemo to i ponoviti."

Mourinho: Ne mogu kritizirati one koji daju sve od sebe

"Jedna minuta u drugom poluvremenu odlučila je sve. Prvo je Courtois obranio nemoguće Terryju, a zatim je u istoj minuti Atletico dobio kazneni udarac i to je ubilo utakmicu. Polufinale se sastoji od sitnih detalja, a to je bio upravo taj odlučujući detalj. Mi smo tu potpuno pali i oni su definitivno preuzeli kontrolu nad utakmicom. Sve čestitke Atleticu koji igra fantastično u španjolskom prvenstvu, a sada je došao i do finala Lige prvaka", prokomentirao je nakon susreta Chelseajev menadžer Jose Mourinho.

Mourinho je skinuo krivicu s igračima i tvrdi kako se ponosi njima.

"Ne mogu kritizirati skupinu igrača koja daje sve od sebe. Imali smo problema s ozljedama, suspenzijama i igračima koji ne mogu igrati u Ligi prvaka. Ovaj poraz je razočaravajuć, ali sam ponosan na svoje igrače. Dali smo sve od sebe i da smo došli do 2:1, vjerujem da bi situacija bila potpuno drugačija. Sljedeće sezone bit ćemo još bolji i to je naš prvi cilj. Naši mladi igrači bit će bolji, a nadam se i da će nam doći nekoliko igrača koji bi mogli poboljšati ovu momčad."

Portugalski stručnjak vrlo cijeni Atletico i očekuje odlično finale.

"Atletico je izvrsna momčad koja zna što treba raditi na travnjaku. Real Madrid je svladao Bayerna jer je bolji od njega, a Atletico je svladao nas jer je bio bolji u ključnim trenucima. Nadam se da će oba kluba uživati u finalu Lige prvaka i da ćemo dobiti pravog prvaka."

Liga prvaka

polufinale - uzvrati

Bayern0:4Real Madrid
Chelsea1:3Atlético Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2014. u 15:02
    presudilo je 180 minuta.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2014. u 15:02
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 21:31
    atletico zasluženo prošao,chelsea zasluženo ispao
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8801.05.2014. u 13:52
    Atletico ide do kraja
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik01.05.2014. u 11:18
    hvala bogu da ga je kaznilo ....sve se mijenja on je isti i skrece pogled od njegovih gresaka poceo je sa terry , cahil , ivanovic , azipil... , cole , luis , ramirez i tri lutalice ...ne ide i hvala bogu sta ne ide !da je igrao sa normalnom veznom linijom imao bi vece sanse ...
    Obrisan korisnik