Tenis

Čilić i Dodig bez puno sreće u ždrijebu Masters 1000 turnira u Madridu

Vedran Babić • subota, 03.05.2014.
Čilić i Dodig bez puno sreće u ždrijebu Masters 1000 turnira u Madridu
Foto: EPA

Ždrijeb ATP Masters 1000 turnira u Madridu nije bio naklonjen hrvatskim predstavnicima Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu. Čilić bi već u drugom kolu mogao na Novaka Đokovića, dok Dodig u prvom kolu igra protiv "zahuktalog" Keija Nishikorija...

Četvrti ovosezonski ATP turnir iz serije Masters 1000, u Madridu, realno ne bi trebao donijeti previše radosti hrvatskim tenisačima. Barem ako je suditi prema njihovoj trenutnoj formi i ždrijebu.

Prvi hrvatski "reket" Marin Čilić u prvom kolu igra protiv 40. tenisača svijeta Joaoa Souse iz Portugala. Čilić je u dosadašnjem dijelu zemljane sezone igrao drugo kolo Monte Carla (Wawrinka) i četvrtfinale Barcelone (Nishikori), a otkako se turnir u Madridu održava na zemlji nikada nije prošao dalje od osmine finala. Ako se ne dogodi veliko iznenađenje, ni ove godine Čilić neće daleko jer ga već u drugom kolu čeka drugi nositelj Novak Đoković.

Ivan Dodig vjerojatno neće vidjeti niti drugo kolo jer mu je prvi suparnik deseti nositelj Kei Nishikori. Japanac ove sezone ima 22 pobjede i samo četiri poraza, a prošloga je tjedna u impresivnom stilu osvojio Barcelonu. Lani je u Madridu izbacio Rogera Federera prije nego što je ispao u četvrtfinalu. Dodigu će to pak biti prvi nastup u Madridu, a ovoga je tjedna poražen u prvom kolu Münchena (Bellucci).

Dodigu snagu može dati činjenica da je jednom i to ne baš tako davno pobijedio Nishikorija. Bilo je to krajem prošle sezone u Baselu (6:1, 6:2), doduše u dvorani na tvrdoj podlozi. Prethodno je Nishikori Dodiga svladao u Davis Cupu 2012. godine.

Eventualna pobjeda Dodigu bi u drugom kolu donijela boljeg iz španjolskog ogleda Garcia-Lopez - Andujar.

U Madridu je 16 nositelja, od kojih je prvih osam slobodno u prvom kolu. Branitelj naslova je Rafael Nadal, koji je u lanjskom finalu svladao Stanislasa Wawrinku. Španjolac bi u teoriji sljedećega tjedna mogao ostati bez pozicije broj jedan. Da bi se to dogodilo, morao bi ispasti prije četvrtfinala, a Đoković bi morao osvojiti naslov. Srpski tenisač nema gotovo ništa bodova za braniti jer je lani izgubio u drugom kolu (Dimitrov).

Gledajući prvih osam nositelja, u četvrtfinalu bi se mogli sastati Nadal (1.) - Berdych (6.), Federer (4.) - Murray (7.), Raonic (8.) - Wawrinka (3.) i Ferrer (5.) - Đoković (2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2014. u 17:47
    To ce Marin taktički ispast odmah da izbjegne Djokicu...
    Obrisan korisnik
  • teniosac03.05.2014. u 13:15
    Čilić mora prvo proći Sousu,ali ako to prođe,i još nekim čudom dobi Djokovica (ipak je on iz Medjugorja pa se nadam,haha),e onda ću se napiti od sreće..
    teniosac