Tenis

Australac Bolt zaustavio Ćorića u polufinalu i Mektića u finalu An-Ninga

Vedran Babić • subota, 03.05.2014.
Australac Bolt zaustavio Ćorića u polufinalu i Mektića u finalu An-Ninga
Foto: FaH

Oba hrvatska predstavnika na ATP Challengeru u An-Ningu ostala su bez naslova nakon što su poražena od istoga igrača. U dvostrukom programu Borna Ćorić je izgubio u polufinalu od Australca Alexa Bolta, koji je nekoliko sati kasnije u finalu svladao Nikolu Mektića...

25-godišnji Zagrepčanin Nikola Mektić nije uspio osvojiti svoj prvi Challenger u prvom finalu. U završnom susretu 50.000 dolara vrijednog turnira na zemljanoj podlozi u kineskom An-Ningu Mektić je izgubio od Australca Alexa Bolta 6:2, 7:5.

S obzirom na to da je kiša u petak spriječila odigravanje polufinalnih mečeva, oni su prebačeni za subotu, kada se moralo igrati i finale.

U polufinalnim susretima Mektić je svladao 324. tenisača svijeta Jordana Thompsona 7:5, 7:6 (4), dok je Bolt bio bolji od Borne Ćorića 6:4, 7:6 (4). Mektić je bio za nijansu bolji od svoga suparnika, a poglavito je važna bila njegova bolja igra na reternu, dok Ćoriću nije pomoglo ni deset asova i 69% ubačenog prvog servisa.

U finalu koje je uslijedilo Bolt je pokazao više te je zasluženo stigao do najveće titule karijere. I njemu je, kao Mektiću, to bilo prvo finale na Challengeru.

Prvi je set 372. tenisač svijeta osvojio lako. Dvaput je oduzeo servis Mektiću, koji je na reternu osvojio samo četiri poena. Drugi je set bio izjednačeniji, ali s istim pobjednikom. Obojica su prokockali po jednu break loptu prije nego što je kod 5:5 Australac po treći put slomio Mektićev početni udarac. Ljevoruki Australac zabio je 12 asova i osvojio visokih 81% poena na prvom servisu. Mektić je bio na 64%.

Najboljim rezultatom karijere Mektić (292.) će na ATP ljestvici napredovati 40-ak mjesta, a zadovoljan može biti i Ćorić, koji je kinesku turneju završio finalom i polufinalom na ITF turniru u Chengduu te polufinalom na Challengeru u An-Ningu. Zahvaljujući potonjem rezultatu na ATP ljestvici će napredovati od 263. do otprilike 230. mjesta, što će mu biti novi najbolji renking. Prije početka kineske turneje bio je 295. igrač svijeta.

ATP Challenger An-Ning, polufinale:
Mektić (Hrvatska) - Thompson (Australija) 7:5, 7:6 (4)
Ćorić (Hrvatska) - Bolt (Australija) 4:6, 6:7 (4)

Finale:
Mektić (Hrvatska) - Bolt (Australija) 2:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac03.05.2014. u 13:07
    ma dobro,Bornin menadžer bi se sad trebao malo više potruditi oko dobivanja pozivnica za atp turnire..
    teniosac
  • Josippo03.05.2014. u 12:30
    Gledao sam corica. Los dan. Nije uspio dvi loptice za redom prebaciti.
    Josippo