Liga prvakinja - Final Four, polufinale, 03.05.2014.
Györi
Györi 29:26 Midtjylland
Midtjylland

Haraldsen i Görbicz odvele Györi do finala Lige prvakinja i šanse za obranu naslova

Iz Budimpešte:Jelena Bagarić • subota, 03.05.2014.
Haraldsen i Görbicz odvele Györi do finala Lige prvakinja i šanse za obranu naslova
Foto: EPA

Budimpešta i Laszlo Papp Arena domaćin su prvoga ikada Final Foura u Ligi prvakinja, a jedna od četiri ekipe koje igraju je i aktualni branitelj naslova Györi koji je u odličnoj atmosferi u prvom polufinalu bez većih problema svladao danski Midtjylland. Nošene obranama Katrine Lunde Haraldsen i organizatorice igre Anite Görbicz, rukometašice Györa dobile su priliku za obranu naslova.

Györi Audi ETO KC – FC Midjtylland 29:26 (16:11)

Liga prvakinja, polufinale

Budimpešta – Laszlo Papp SportArena. Gledatelja: 8000

Suci: Diana – Carmen Florescu i Anamaria Stoia (obje Rumunjska)

Györi Audi ETO KC: Haraldsen (15+0), Herr; Loke 3, Hornyak, Korsos 1, Görbicz 7(4), Kovacsics 5, Amorim 5, Redei – Soos, Tervel, Orban 2, Szepesi, Siria, Boczko – Hornyak, Bulatović 4, Bognar – Bodi 2.
Trener: Ambros Martin

FC Midtjylland: Egestrop, Englert (8+1); Boegelund, Spellerberg, S. Jörgensen 8, Mejlvang, Sommer, Rasmussen, Thorsgaard 1, Olsen, L. Jörgensen 1, Woller, Troelsen 1, Jensen 3, Groot 9 (4), Möller 3.
Trener: Helle Thomsen

Isključenja: Györi 6 minuta; Midtjylland 6 minuta

Sedmerci: Györi 6(4); Midtjylland 4(4)

Spektakularno otvaranje prethodilo je prvom polufinalnom susretu na prvom ikada Final Fouru Lige prvakinja. Laszlo Papp Arena nije bila dupkom puna iako je domaća ekipa nastupala. No, za dobru atmosferu pobrinuli su se navijači Györa koji su neumorno navijali i mahali svojim navijačkim šalovima stvarajući odličnu atmosferu.

Kao što to obično biva, prvih nekoliko minuta obje ekipe ispitivale su međusobne snage. Prva četiri pogotka na utakmici brzo su pala, a u desetoj minuti na semaforu je rezultat bio izjednačen (3:3). Györi je na početku nosila Katarina Bulatović koja je postigla prva dva pogotka za domaću ekipu. Prvi se tako na dva pogotka odvojio Györu kojeg su ponijele i obrane Katrine Lunde Haraldsen, a Midtjylland je također bio bezidejan u napadu.

Dankinje nisu dobro izgledale na terenu, u napadu su se teško borile s čvrstom obranom Györa, dok su u obrani teško na kraj izlazile s agresivnim napadačicama. Tako su se u dodatne probleme dovele u 13. minuti kada je Louise Spellerberg zaradila isključenje i skrivila sedmerac. Njene dvije pogreške spasila je Sabine Englert obranivši sedmerac Aniti Görbicz.

Međutim, i nakon što su se kompletirale rukometašice Midtjyllanda nisu mogle pružiti kvalitetan otpor. U 17. minuti Eduarda Amorim postigla je pogodak za 10:5 što je ujedno bila i najveća prednost do tada u susretu. Dankinje su nastavile mnogo griješiti, a kazna je samo stizala. Tri minute kasnije Aniko Kovacsics zabija za 13:7 i deset minuta prije isteka prvog dijela dovodi Györi do značajne prednosti. Nakon što nisu postigle pogodak šest minuta, Stine Jörgensen prekinula je post svoje ekipe.

Niti to nije pokrenulo rukometašice Helle Thomsen koji je u 25. minuti morao zatražiti i drugi time-out kako bi njegove igračice u samoj završnici uspjele smanjiti zaostatak. Unatoč minuti predaha, Györi im je ipak uspio pobjeći na sedam pogodaka, no sedmercem i pogotkom Cornelije Nycke Groot minutu prije kraja Midtjylland uspijeva održati priključak. Na ruku im je išlo i isključenje Amorim, ali i s igračem manje 15 sekundi prije kraja primile su pogodak. No, Stine Jörgensen svojim pogotkom uspjela je održati zaostatak na pet pogodaka.

Nakon lošeg prvog dijela, Dankinje su odlično krenule u drugo poluvrijeme i s tri uzastopna pogotka došle do rezultata 16:14. Dva pogotka zabila je Trine Ostergaard Jensen i jedan Laerke Möller. Györi ipak ništa ne prepušta slučaju pa kapetanica Görbicz iz sedmerca i iz igre podiže ponovo prednost na plus četiri. Ponovo su gošće došle na tri, no Görbicz i Kovacsics ponovo podižu za 20:15. Ostvarenu prednost Györi je čuvao do 50. minute kada Midtjylland stiže na tri pogotka prednosti.

I baš kada se činilo da se rukometašice danskog prvaka spremaju ugroziti vodstvo domaćina, Fie Woller zaradila je isključenje i skrivila sedmerac, no na njenu sreću Görbicz ga nije realizirala. No, taj promašaj nije puno unazadio Györi koji odlično koristi igrača više pa u 53. minuti ponovo imaju pet pogodaka prednosti. U šansu za preokret ponovo dolaze nakon što Groot pogađa za 26:22 a Heidi Loke odlazi na klupu za isključene.

I s igračicom manje Györi zabija pogotke, te Midtjylland ne uspijeva kvalitetno iskoristiti igrača više već se igralo pogodak za pogodak. Ali, novo isključenje sada je zaradila rukometašica mađarske ekipe, Agnes Boczko – Hornyak. Ovaj puta Dankinje su to iskoristile i dvije minute prije kraja došle na tri pogotka zaostatka. Ambros Martin tada je zatražio minutu odmora koja je urodila plodom jer su njegove igračice postigle pogodak unatoč brojčanom deficitu.

No do kraja ipak nisu uspjele napraviti senzaciju te je prednost od tri pogotka ostala na strani mađarske ekipe koja će u nedjelju dobiti priliku obraniti naslov osvajača Lige prvakinja. Najbolje igračice Györa bile su Görbicz sa sedam postignutih pogodaka i Haraldsen s 15 obrana. Po pet pogodaka dodale su Amorim i Kovacsics. Kod Midtjyllanda devet pogodaka upisala je Groot, a jedan manje Stine Jörgensen.

Liga prvakinja - Final Four

polufinale

Vardar SCBT20:22Budućnost
Györi29:26Midtjylland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvakinja - Final Four

polufinale

Vardar SCBT20:22Budućnost
Györi29:26Midtjylland

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!