Zimski sportovi

Ogromnim preokretom Boston došao do izjednačenja

Željka Jurkas • nedjelja, 04.05.2014.
Ogromnim preokretom Boston došao do izjednačenja

U subotnjoj matineji drugoga kruga NHL doigravanja u TD Gardenu ponovno su se susreli Habsi i Bruinsi. Utakmica prepuna preokreta odlučena je u zadnjih pet minuta s četiri neodgovorena gola Bruinsa. Vodstvo od 3:1 nastavlja biti pogubno, a Bruinsi u Bell Centar odlaze s izjednačenom serijom...

Boston Bruins – Montreal Canadiens 5:3 [1:1]

S 3:32 minute do isteka vremena Torey Krug je pronašao Reilleyja Smitha slobodnog u desnom krugu. Tako nešto se ne promašuje i bit će to treći gol unutar pet i pol minuta s kojim su domaćini u potpunosti preokrenuli gubitak od dva gola. Milan Lučić dodaje, dvije minute kasnije, još jedan u praznu mrežu.

Boston je momčad s najboljom zadnjom trećinom lige, i jučer su, nakon što su vratili disciplinu i fokus, još jednom pokazali zašto. “Očito bi bilo bolje da se uopće ne nađemo u toj situaciji. Ali mislim da smo izdržljiva grupa i bili smo u tim situacijama prije i imamo povjerenja i znanja da se možemo vratiti. Danas je bio sjajan primjer toga. S tim rečenim, nadigrali su nas kroz više od pola utakmice i moramo biti bolji“, izjavio je nakon utakmice Patrice Bergeron, strijelac izjednačujućeg gola za Bruinse.

Carey Price bio je prva zvijezda susreta punih 50 minuta. Od samoga početka, pa do 51. minute branio je gotovo nemoguće. Jedini udarac koji ga je prevario odbio se od njegovog braniča i promijenio smjer za početno vodstvo domaćina. Prva trećina je bila uglavnom izjednačena, s većim posjedom paka na strani Bruinsa. Emocije su i na jednoj i na drugoj strani u prve dvije trećine odigrale ključne uloge, pa su se tako Habsi minutu branili u 3-na-5 situaciji u prvoj trećini, a igra 4-na-4 nije bila strana.

Na samom početku druge trećine Mike Weaver na asistenciju Tomaša Plekaneca donosi izjednačenje, a domaćini u idućih 25 minuta doživljavaju potpuni raspad sistema. Prije svega nedisciplina koštala ih je dolaska na dva gola zaostatka. Na dva powerplaya, krajem druge i u sedmoj minuti treće, P.K. Subban pronalazi Thomasa Vaneka koji oba puta prelazi Tuukku Raska. Gosti su u potpunosti dominirali drugom i polovinom zadnje trećine, ali nakon drugog gola Bruinsa, iz posve neočekivane situacije, Dougija Hamiltona u jedanaestoj minute zadnje trećine, Bruinsi kreću u veliku ofenzivu, a Habsi zaboravljaju sve o svom sustavu igre, a pogotovo obrani.

“Pucali su odasvud na samom kraju, bili izrazito očajni u tome i uz par sretnih odbijanja našli put do mreže. Moramo se regrupirati, analizirati i ocijeniti situaciju u kojoj smo se našli, shvatiti da je dobra i krenuti dalje“, podijelio je svoje viđenje Bostonove završnice vratar Habsa.

Subban je u prvoj trećini nakon sudara s Bradom Marchandom u par navrata izašao s leda da mu se pogleda zglob, a u drugoj na klupi nekoliko minuta nije bilo Bostonovog Shawna Thorntona čije desno koljeno je stradalo u sudaru sa Subbanom.

Ovo je prva pobjeda Raska nad Habsima u TD Gardenu te njegova druga pobjeda protiv Pricea iz jedanaest pokušaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!