Ostali sportovi

Nakon sestre Lucije i Ana Zaninović zlatna na Europskom prvenstvu u Bakuu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.05.2014.
Nakon sestre Lucije i Ana Zaninović zlatna na Europskom prvenstvu u Bakuu
Foto: FaH

Radna nedjelja u Bakuu, na Europskom prvenstvu u taekwondou, donijela je hrvatskoj ekspediciji novu medalju, šestu po redu. Ana Zaninović otišla je stopama sestre Lucije i postala prvakinja Starog kontinenta u svojoj kategoriji...

Peto finale na velikim natjecanjima Ana Zaninović okrunila je drugom zlatnom medaljom. Naslovom najbolje na europskoj sceni u kategoriji do 53 kilograma okitila se nakon pobjede nad ruskom predstavnicom Ekaterinom Kim. Finalnu borbu Ana je u svoju korist zaključila rezultatom 10:7.

Hrvatska reprezentativka u prvom je kolu bila slobodna, a do finala je za sobom ostavila Nijemicu Roxanu Nothaft, predstavnicu Srbije Draganu Gladović i Finkinju Suvi Mikkonen protiv koje je bila posebno uvjerljiva slaveći s 14:2.

Filip Grgić u kategoriji do 68 kilograma ostao je nadomak borbi za medalje te Prvenstvo završava na petom mjestu. Preostala dva naša predstavnika koja su nastupila u nedjelju, Tin Solenički i Petra Matijašević oprostili su se nakon prvog kola.

Današnja medalja šesta je s kojom se hrvatski reprezentativci vraćaju iz Bakua. Trima zlatnim odličjima sestara Zaninović te Ive Radoš Marina Sumić i Vedran Golec pridodali su dva srebra dok se broncom okitila Mateja Kunović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.05.2014. u 20:08
    Bravo Ana, pogotovo zato što je sucima vratila za onaj skandal na SP prošle godine (Ana je onda bila izgubila zlato nakon isteka vremena). A trener godine u nas? Da li ima ikakvih dvojbi nakon ovoga?
    narada108
  • Obrisan korisnik05.05.2014. u 08:14
    bravo za sestre i ostalu ekipu, svaka im čast
    Obrisan korisnik
  • Kojot_5004.05.2014. u 18:03
    Žetva medalja naših!
    Kojot_50
  • Obrisan korisnik04.05.2014. u 17:56
    Bravo cure i dečki!!!
    Obrisan korisnik