Nogomet

Dinamo želi sve riješiti u Zagrebu, Rijeka na krilima navijača traži aktivan rezultat za uzvrat

Ante Dubravac, Ivan Blažević • srijeda, 07.05.2014.
Dinamo želi sve riješiti u Zagrebu, Rijeka na krilima navijača traži aktivan rezultat za uzvrat
Foto: FaH

Nakon što su osvojili deveti uzastopni naslov prvaka pred nogometašima Dinama je drugi veliki cilj sezone, a to je osvajanje Kupa. Posljednja prepreka na tom putu ima je Rijeka.

Iako će mnogi za Kup reći da je to utješna nagrada svaki trofej je vrijedan pa je jasno da i Dinamo i Rijeka žele čuveno Rabuzinovo sunce smjestiti u svoje vitrine.

"Željno očekujemo utakmicu finala Kupa jer želimo sezonu završiti onako kako smo i igrali veći dio godine, a to je pobjednički," izjavio je u najavi susreta trener Zoran Mamić i dodao: "Naravno, Kup je uvijek specifično natjecanje i ovo je tek prvo poluvrijeme."

Dinamov strateg poštuje goste iz Rijeke, ali kao i obično vjeruje da konačan ishod ovisi isključivo o onome što će njegovi igrači prezentirati: "Respektiramo naše protivnike, imaju dobru momčad i atmosferu, ali vjerujem u svoju momčad, kvalitetu i dobru formu te ćemo dati sve od sebe da utakmicu riješimo na najbolji mogući način."

Neizbježno je bilo pitanje o nedavnom dvoboju istih suparnika koji je završio uvjerljivom pobjedom Dinama rezultatom 4:0: "Teško je meni ući u njihovu glavu i reći kako oni doživljavaju Zagreb, Dinamo i Maksimir. Činjenica je da smo u dvije utakmice ovdje bili apsolutno dominantni jer smo onu utakmicu koju smo dobili 1:0 trebali dobiti puno uvjerljivije, a druga je završila 4:0," zaključio je.

Nakon što je prvenstveni ogled protiv Slaven Belupa propustio zbog žutih kartona u momčad se vraća kapetan Josip Šimunić, a od prve minute se na travnjaku očekuje i najbolji strijelac prvenstva Duje Čop.

Riječani susret na Maksimiru čekaju nakon uvjerljive domaće pobjede nad Hrvatskim Dragovoljcem kojom su potvrdili drugo mjesto na kraju prvenstva. Igrači Matjaža Keka ove su sezone dvaput nakon susreta s 'modrima' Maksimir morali napustiti praznih ruku, U prvom dijelu sezone bilo je 1:0 za Zagrepčane, dok se prije mjesec dana Rijeci na Maksimiru dogodio klasičan potop od 4:0, no finale Kupa ipak je sasvim druga priča.

Matjaž Kek ipak je na početku presice pritisak prebacio na domaćina. ''Sezona nikako ne može biti loša ako se na njenom kraju boriš za trofej, finale se igra da bi ga se pobijedilo. Naravno, svjesni smo činjenice da nismo dobro izgledali, da Dinamo sjajno igra u posljednje vrijeme i da imaju dobru atmosferu u svlačionici. Oni su definitivno favoriti'', rekao je slovenski stručnjak, a zatim se osvrnuo i na vjerne navijače.

''Zadovoljni smo drugim mjestom u dugom i napornom prvenstvu i velika nam je privilegija za naše igrače, nas uz igralište, ali prije svega za navijače, igrati finale Kupa. To je nagrada svima njima, onima koji su nas bodrili od prvog treninga i priprema, preko Prestatyna do svih ostalih velikih utakmica u sezoni. Presretan sam kad vidim da Rijeku u Zagreb dolazi bodriti par tisuća navijača. Oni su naša energija, što je veliki privilegij, ali i obaveza. Moja poruka igračima je - dajte na igralištu ono što znate i možete i što ste već puno puta ove sezone pokazali. Onda ćemo podvući crtu.''

Kek još uvijek ne može računati na već duže ozlijeđene Maleša, Marića i Kneževića, pod posebnim su programom trenirali Kvržić, Kramarić i Bertoša, a upitan je i nastup Anasa Sharbinija, koji je dugo bez utakmice, no usprkos tome, u Rijeci se vjeruje u pozitivan rezultat. ''Naša je želja da dovedemo finale u situaciju da se sve odlučuje na Kantridi. Drago mi je da ćemo i u Zagrebu imati brojnu podršku, tako da će ambijent biti odličan. Nama je to velika nagrada na kraju dobre sezone. Sastaju se prva i druga momčad lige pa je ovo finale zasluženo, i ostaje nam samo pokazati što možemo.''

Kup, finale, prva utakmica:
Dinamo - Rijeka 18:00

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 20:37
    malo su se Zagrpčani preračunali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 17:03
    ajde moj pandorumu lupi se lopatom po glavi....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 15:45
    tjesu se,tjesi rijeko,ali nikad necete dostici brojnost torcide na jugu,ali NIKAD.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 15:09
    Boysa? Pa njih nema već 7 sezona...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2014. u 12:04
    Transparenti,pive,zastavice,grla....svd je spremno!!! 3,2,1 polazak - VOOOOOOLLLIIIIIIMMMM TEEEEEE RIIIIIIIJJJJEEEEEEKKOOOOOOO!!!!!!
    Obrisan korisnik