Nogomet

Kek: "Tek sad je Dinamo opasan"; Mamić: "Rijeka nas je dobila našim oružjem"

Ivana Strahija • srijeda, 07.05.2014.
Kek: "Tek sad je Dinamo opasan"; Mamić: "Rijeka nas je dobila našim oružjem"
Foto: FaH

Na Maksimiru je ove srijede Rijeka bila bolji protivnik i u prvoj je utakmici finala Kupa pobijedila Dinamo s 1:0. Riječki trener kaže da je još prerano za slavlje, dok zagrebački kaže da se neće dogoditi da Dinamo dvaput ne zabije...

Matjaž Kek ima zašto slaviti, ne događa se često da gost na Maksimiru pobijedi Dinamo, no slovenski je stručnjak nakon prve utakmice finala Kupa bio po običaju vrlo trezven: "Do prvog smo cilja došli, imamo aktivan rezultat. Utakmica je bila teška, s dosta grešaka, no to je bilo za očekivati", kazao je po pobjedi nad hrvatskim prvakom riječki strateg.

No, 1:0 je daleko od dobivene bitke: "Tak sad je Dinamo opasan, moramo što prije i sa što manje emocija preraditi ovu utakmicu, pripremit se za novi susret za tri dana." Rijeka naime u subotu opet gostuje na Maksimiru, no dolazi na megdan Lokomotivi.

Kek je zadovoljan što će odluka pasti na Kantridi: "Dinamo je svakog sposoban pobijediti, bit će to dostojno finale Hrvatskog kupa i jako mi je drago što će se odlučivati na Kantridi pred rasprodanim stadionom. Posebno mi je drago što smo toliko navijača doveli u Zagreb, šteta što domaćih navijača nije bilo više."

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

I dok se gostujući trener ima zašto radovati, domaći se mora zamisliti. "Danas nismo bili dobri u elementima koji su nam inače najjača snaga, agresija i osvajanje druge lopte u sredini terena. Rijeka nas je danas upravo tu dobila, možemo reći 'našim oružjem', i ja im na tome čestitam", kazao je Zoran Mamić.

Poraz na Maksimiru svakako je hladan tuš modroj svlačionici, a Mamić nije želio javno o problemima koje Dinamo ima, jer nije želio da izgleda kao da traži alibi. Sve karte Modri će stoga staviti na uzvrat 14. svibnja u Rijeci.

"Siguran sam da ćemo na Kantridi biti puno kvalitetniji i bolji nego što smo bili danas. Ne mogu i ne želim vjerovati da nam se mogu dogoditi dvije utakmice bez postignutog pogotka", kazao je Mamić.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 23:42
    ma i ovaj Vam je sarkazam čisti kliše...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 14:15
    Kako smo igračima priredili domaćinsku atmosferu,milina...
    Obrisan korisnik
  • monadiFiume08.05.2014. u 11:30
    ovo je sarkazam ljudi, sarkazam na ovom forumu stvarno ljudi ne kuže kad se netko zajebava, makar stavio 10 smajlića na kraju rečenice...
    monadiFiume
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 10:05
    beavertits... i ti si mladi gospodine namješten da ovdje seruckaš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2014. u 00:34
    eto ti tvoje ogledalo sezone...
    Obrisan korisnik