Nogomet

Video: Lijepim golom Eduarda Šahtar slomio otpor trećeligaša i ušao u finale Kupa

Branimir Korać • četvrtak, 08.05.2014.
Video: Lijepim golom Eduarda Šahtar slomio otpor trećeligaša i ušao u finale Kupa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U finalu Ukrajinskog kupa ipak će se sastati veliki rivali Šahtar i Dynamo iz Kijeva. Dok su Kijevljani visoko slavili, Šahtar se opako namučio s trećeligašem kojeg je uspio eliminirati tek nakon produžetaka. Pogodak koji je "otvorio" domaću obranu postigao je Eduardo da Silva...

Za Slavutič iz Čerkasija van Ukrajine su čuli tek oni najzagriženiji ljubitelji nogometa. Međutim, sjajan otpor Šahtaru u polufinalu Ukrajinskog kupa "proslavio" je ovog trećeligaša.

Više od 105 minuta trajao je žestoki otpor domaćina koji je držao favorizirani Šahtar u neizvjesnosti, a Mirceu Lucescua u neugodnosti. Međutim, onda je Eduardo da Silva krasno pogodio iz slobodnog udarca, onako kako to inače čini Darijo Srna koji je propustio ovu utakmicu.

Eduardov gol natjerao je domaćina da se malo otvori što je Šahtar znao kazniti i s još dva lijepa udarca iz daljine na kraju slavio s visokih 3:0. Prvo je pogodio Taison, a zatim i Bernard.

Eduardo je u igru ušao na poluvremenu zamijenivši Kobina, a treneru se odužio krasnim golom.

"Teško je igrati protiv momčadi koja se tako brani bez da ijedan igrač razmišlja o napadu. Njihov cilj je bio odbiti naše napade i to su činili vrlo predano. Bilo je evidentno da igraju s puno motiva, svaki od njih je radio kao trojica. Nije bilo lako, imaju vrlo visoke igrače i bilo je teško u skoku doći do lopte. Uspjeli smo se ipak pokrenuti, trener nam je na poluvremenu naredio da budemo još agresivniji u zadnjoj trećini terena i da stvorimo pritisak. Nismo nikako smjeli izgubiti, razlika u kvaliteti je prilična", rekao je Oleksandr Kučer.

Na papiru je puno teži posao trebao imati kijevski Dynamo koji je ugostio Čornomorec, no ispalo je obratno. Kijevljani su odigrali odličnu utakmicu i vrlo visoko su slavili s 4:0.

Domaćin je apsolutno dominirao, Čornomorec je bio potpuno nemoćan i za razliku od nekih ranijih utakmica ove sezone, Dynamo nije imao problema s realizacijom. Do vrha je napunio mrežu Dmitra Bezotosnog.

U svakom poluvremenu domaćin je postigao po dva pogotka. U prvom dijelu precizan je u oba navrata bio Denis Garmaš dok su u drugom dijelu Čornomorec dotukli Andrij Jarmolenko i Dieumerci Mbokani.

Domagoj Vida nije konkurirao za nastup, a Ognjen Vukojević je ušao u igru u 63. minuti umjesto Younesa Belhande.

Ukrajinski kup, polufinale:
Slavutič Čerkasi - Šahtar 0:3 produžeci
Dynamo Kijev - Čornomorec 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.05.2014. u 13:28
    odličan je da silva i proslavit će se na otvaranju protiv brazila.
    cameosis