Nogomet

Video: Wesley Sneijder donio Galatasarayu 15. trofej Turskog kupa

Branimir Korać • četvrtak, 08.05.2014.
Video: Wesley Sneijder donio Galatasarayu 15. trofej Turskog kupa
Foto: EPA

Nogometaši Galatasaray po 15. put u klupskoj povijesti osvojili su trofej pobjednika Turskog kupa. Na neutralnom terenu u Konyji s minimalnih 1:0 svladali su Eskisehirspor i tako "spasili" sezonu...

Osvajanje Turskog kupa olakšat će život i Robertu Manciniju kojem već duže vrijeme visi mač nad glavom, ali i igračima koji nisu pokazivali previše samopouzdanja ove sezone bez obzira na neupitnu individualnu kvalitetu koju posjeduju.

Tursko prvenstvo Galatasaray je odavno otpisao i ostalo je jedino još izboriti se za trofej pobjednika Kupa. U finalu je čekao Eskisehirspor, momčad višestruko manjeg budžeta i broja trofeja, klub koji jedini trofej Kupa ima tamo s kraja šezdesetih i početkom sedamdesetih godina.

Međutim, u finalu se držao vrlo dobro i nije ničim olakšavao posao Galatasarayu. Okršaj za trofej nije ponudio neki fantastičan nogomet, obje momčadi su se dosta mučile da uđu u prave prilike, no Galatasaray je ipak bio spretniji.

Pobjedu i 15. trofej Kupa donio mu je Wesley Sneijder pogotkom u 70. minuti nakon čega je istanbulski div uspio zadržati prednost i napokon bučno slaviti u ovoj sezoni, vjerojatno prvi put nakon eliminacije Juventusa iz Lige prvaka.

Turski kup, finale:
Eskisehirspor - Galatasaray 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!