Nogomet

Video: Dynamo osvojio Ukrajinski kup, Vida junak Kijevljana

Branimir Korać • petak, 16.05.2014.
Video: Dynamo osvojio Ukrajinski kup, Vida junak Kijevljana
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Po deseti put od ukrajinskog osamostaljenja kijevski Dynamo osvojio je Kup. U finalnom dvoboju u Poltavi Kijevljani su svladali Šahtar s 2:1, a drugi pogodak za Dynamo postigao je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida...

Kijevljani su u nervoznom i na kraju incidentnom dvoboju stigli do desetog trofeja osvajača Kupa svladavši najvećeg rivala iz Donecka s 2:1. Domagoj Vida i Ognjen Vukojević tako su došli do trofeja, a Vida se istaknuo i upisivanjem među strijelce.

Dvoboj je trebao biti odigran pred zatvorenim vratima, međutim navijači su ipak bili na tribinama u Poltavi iako ne u velikom broju. Inače, susret je trebao biti odigran u Harkivu, no Savez ga je prebacio naknadno u Poltavu zbog sigurnosnih razloga.

Kijevljani su do oba pogotka došli u prvom poluvremenu i to u završnici kada je glavnu ulogu igrao Vida. Prvo je nakon kornera uputio udarac prema golu, Kučer je glavom skrenuo sasvim dovoljno da lopta na putu u mrežu prevari Pjatova.

Dogodilo se to u 39. minuti, a četiri minute kasnije već je bilo 2:0. Ovaj put nakon slobodnog udarca Vida je glavom dobro pucao i pogodio za visoko vodstvo Dynama.

U drugom dijelu Šahtar je pokušavao doći do poravnanja, već u 57. minuti smanjio je na 2:1 preko Douglasa Coste, no do poravnanja nije došao.

Vida je odlično odradio svih 90 minuta, Darijo Srna napustio je igru u 79. minuti zbog ozljede, a Ognjen Vukojević ušao je u igru u 71. minuti. Eduardo je zaigrao od 69. minute.

Srna je nakon utakmice otišao u bolnicu na pregled i tek će se naknadno znati o koliko teškoj ozljedi se radi. U sudačkoj nadoknadi prilično se zakuhalo nakon teškog starta Kučera nad Vukojevićem, a iz gužve koja je potrajala nekoliko minuta s crvenim kartonima izašli su Rakickij i Jarmolenko.

Ukrajinski kup, finale:
Dynamo Kiev - Šahtar 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 15:24
    to Vida kralju, valjdat će ko zamjena ako bude ozlijeda ili kartona
    Obrisan korisnik