Košarka

Video: Poznati svi finalisti konferencija, Thunder i Pacersi idu u borbu za naslov

Branimir Korać • petak, 16.05.2014.
Video: Poznati svi finalisti konferencija, Thunder i Pacersi idu u borbu za naslov
Foto: EPA

Dan nakon što su Miami i San Antonio osigurali prolaz u finale konferencija, isto su napravili i Indiana i Oklahoma. Pacersi su eliminirali Wizardse, a Thunder je bio bolji od Clippersa, obje serije završene su s po 4-2...

Washington Wizards - Indiana Pacers 80:93 (2-4)

Indiana Pacersi u ovom doigravanju imali su ogromne amplitude, nastupi su varirali od odličnih do vrlo loših, no ipak su ušli u finale konferencije gdje će igrati protiv Miami Heata.

I protiv Wizardsa bili su najbolji kada je to bilo najpotrebnije, vratili su se nakon poraza u prvom susretu, a znali su odgovoriti i na katastrofu koju su im Wizardsi priredili u petoj utakmici. U ključnim susretima u Washingtonu bili su pravi i s tri pobjede u gostima prolaze dalje.

Šesta utakmica ponudila je puno bolji nastup Pacersa prvenstveno u obrambenoj fazi gdje su stvarali velike probleme svojim protivnicima. U prošloj utakmici unakazili su ih Marcin Gortat i James Wall i iako je Gortat ponovno bio dobar, obojica su bili dosta ispod te predstave. Nije se ponovio niti skakački kolaps Pacersa, a osim toga Wizardsi su šuterski bili dosta neraspoloženi pa su tako za tricu šutirali 2/18 što nije nešto s čim se Indiana može svladati.

Pacersi su vrlo brzo preuzeli kontrolu nad rezultatom i održavali prednost sve do početka posljednje četvrtine kada je Washington uspio povesti 74:73. Međutim, nakon toga kreće serija Indiane 17:2 koja rješava pitanje pobjednika i odvodi Pacerse u očekivano finale.

"Unatoč svim problemima, nastavili smo se boriti. Dečki su pokazali nevjerojatnu čvrstoću i upornost, jednostavno smo željeli pokazati da pripadamo među najbolje", rekao je David West.

Upravo West bio je prvo ime utakmice s 29 poena (13/26) i šest skokova, a pomogao mu je Lance Stephenson sa 17 poena (8/13), osam asistencija i pet skokova. Kod Wizardsa Gortat je ubacio 19 poena (7/12) uz šest skokova, a Bradley Beal je dodao 16 poena (7/19).

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 98:104 (2-4)

Clippersi se nisu u potpunosti oporavili od šokantnog poraza u petoj utakmici kada su u Oklahomi držali ključeve prolaza u rukama. 48 sekundi prije kraja tog susreta Clippersi su vodili sa sedam razlike, no greške Chrisa Paula u završnici odnijele su im pobjedu.

Šesta utakmica tako je bila meč lopta za Thunder koji ju je odmah iskoristio. Fantastičan nastup Kevina Duranta u drugom poluvremenu pomogao je Oklahomi na putu do finala gdje će igrati protiv vrlo jakih San Antonio Spursa, momčadi koja ne radi takve pogreške kao Clippersi i s kojom će imati još više problema.

Clipperse je pobjede u šestoj utakmici stajalo lošije razdoblje igre u posljednjoj četvrtini gdje je Oklahoma dalekometnim šutevima stvorila razliku. Tricama Duranta i Jacksona te ubačajima Duranta i Westbrooka Oklahoma je napravila 10:0 i pobjegla na 90:80 i domaćin se više nije oporavio.

"Iskustvo nam je puno pomoglo, ali i činjenica da smo toliko dugo zajedno i dobro se poznajemo. Siguran sam da možemo i bolje od ovog iako nas je ova serija bila vrlo teška. Bili smo na rubu, uspjeli se vratiti i proći dalje", rekao je Durant.

Problem za Thunder mogla bi predstavljati ozljeda Sergea Ibake koji je zbog toga ranije napustio igru i zaputio se u svlačionicu, a prvo ime susreta bio je sjajni Durant s 39 poena (12/23, trica 5/8), 16 skokova i pet asistencija. Pomogao mu je Russell Westbrook s 19 poena (4/15) i 12 asistencija dok je Steven Adams upisao deset poena (5/7) i 11 skokova. Kod domaćina Chris Paul je ubacio 25 poena (9/18) uz 11 asistencija i sedam skokova, Blake Griffin je dodao 22 poena (8/20) uz po osam asistencija i skokova, a DeAndre Jordan je uhvatio 15 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 22:03
    Eh clippersi, kad sam prije nekog vremena rekao da clipovi nemogu do naslova, a bogami ni do konf.finala trpali se minusi. ali u čemu je uopće problem?? pljuvalo se po treneru del negru prošle godine, došao je rivers ekipa ostala na okupu pa opet ništa. Ova ekipa clipersa nikad neće biti ekipa za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 19:39
    drago mi sto je lac ispao.i radi reklama za kiu i zato sto su mi paul i griffin valjda najnesimpaticniji duo u ligi.a i ova stvar s sterlingom se popela na vrh glave. nadam se indiana moze zapapriti miamiju,a za okc i san antonio neznam.mislim da obe serije u 7 utakmica idu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 17:38
    Stvarno. Gdje je najava FF Eurolige ? A Indijana igra pa ne igra. Nije to dosta za veliko finale. Miami izgleda ozbiljnije. Na zapadu će biti urnebes. Oklahoma je ekipa budućnosti, a SAS ima "labuđi pjev". Sve simpatije za starački dom i legendu Popovića.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 17:25
    čitat ćemo sutra u 11h tko je u finalu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 17:25
    branimir korać, mogao si o završnom turniru eurolige u milanu napisat neki članak, ali ne, koga briga
    Obrisan korisnik