Kup Hrvatske (m) - Final Four, polufinale, 16.05.2014, 17:00 h
Dubrava
Dubrava 33:29 Nexe Našice
Nexe Našice

Dubrava priredila iznenađenje i svladala našički Nexe za svoje prvo finale Kupa Hrvatske

Iz Umaga:Zvonka Keliš • petak, 16.05.2014.
Dubrava priredila iznenađenje i svladala našički Nexe za svoje prvo finale Kupa Hrvatske

Rukometaši zagrebačke Dubrave pokazali su ovoga petka u prvom polufinalu Kupa Hrvatske za rukometaše dobru igru te su u velikoj borbi u Umagu uspjeli svladati hrvatskog viceprvaka, momčad našičkog Nexea, za svoje prvo finale Kupa u povijesti.

Dubrava - Nexe 33:29 (16:16)

Polufinale Kupa Hrvatske za rukometaše
UMAG - Školska dvorana Marije i Line, Gledatelja: 679
Suci: Cindrić/Gonzurek (Osijek)

Dubrava: Grahovac (6 obrana), Badžek (5 obrana), Heningman; Kelemen, Škopić, Prka, Vida, Dumenčić 8, Ćurić, Maričić 3, Punčec 4, Mihaljević, Butorac 4, Vinković 8, Pavlović 4, Kljaić 2
Trener: Hrvoje Horvat

Nexe: Pivac (6 obrana), P. Lelić (5 obrana); Eter 1, F. Lelić 2, Mrđenović 2, Tomas, Kružić 1, Jurjević 4, Sokolić 1, Vujić 5, Božić-Pavletić 1, Sakić 2, Vegar 1, Nuić, Tomić, Ivić 9
Trener: Zdenko Kordi

Sedmerci: Dubrava: 3/5; Nexe: 3/5
Isključenja: Dubrava: 6 min.; Nexe: 8 min.

Završnica Kupa Hrvatske u sklopu trećeg izdanja Festivala rukometa stigla je ovoga petka i do muških finala koja su u dvorani Školske dvorane Marije i Line otvorili rukometaši Dubrave i Nexea. Itekako uzbudljivo bilo je u prvom muškom dvoboju u Umagu koji je bio prava uvertira za naredno polufinale između branitelja naslova osvajača Kupa Hrvatske CO Zagreba te GRK Varaždina.

Prvi polufinalni susret lijepo otvara Marin Vegar koji bez problema prolazi kroz obranu Dubrave za uvodnih 1:0 Našičana nakon čega odgovor na drugoj strani odmah nudi Marko Punčec. Igralo se pogodak za pogodak još narednih nekoliko minuta nakon čega kreće sigurno odvajanje hrvatskog viceprvaka. Serijom 4-0 poveo je Nexe vrlo dobrih 7:4 te se činilo kako će sigurno do svog prvog finala u povijesti Kupa Hrvatske.

Međutim, zagrebački Veprovi nisu se predavali te su se sjajno vratili u dvoboj i vrlo dobrom obranom te uz nekoliko pogrešaka svog suparnika stižu na samo minus jedan (10:11) u 18. minuti. Vrijeme je tada bilo da sve što zna i umije pokaže i vratar Dubrave Tin Badžek koji zaustavlja dva sedmerca u kratkom vremenu, a na drugoj strani ih koriste njegovi suigrači Punčec i Luka Vinković za sjajno izjednačenje 13:13.

Borbeno je potom bilo do odlaska na odmor, Dubrava, naime, prelazi u vodstvo, no u posljednjoj minuti prvoga dijela Šime Ivić postavlja 16:16, a oporavljeni vratar Nexea Perica Lelić upisuje sigurnu obranu za odlazak na predah.

Uvodne minute nastavka donijele su vratnicu Punčeca u pokušaju realizacije sedmerca, dvominutni predah Marina Sakića te vrlo dobru reakciju Perice Lelića kod novog udarca s linije sedam metara za Dubravu, no odbijenu loptu potom lovi Ivan Dumenčić za novo minimalno vodstvo Dubrave. Uspio je Nexe tada poravnati rezultat i preokrenuti ga u svoju korist za 19:17 da bi poletna i raspoložena zagrebačka ekipa lako pronalazila put do našičke mreže i ubrzo priredila pravo malo iznenađenje vodstvom 26:22.

Nije tada dobra bila obrana hrvatskog viceprvaka, dok je napad donio nepotrebne pogreške nasuprot čvrstoj obrani Dubrave i raspoloženom Badžeku među vratnicama. Dovelo je to Veprove na lijepih i sigurnih 31:25, a svoju prednost čuvaju do samoga kraja za konačno slavlje 33:29 vrijedno prvoga finala Kupa Hrvatske za ekipu Dubrave.

Foto: Jozo Čabraja

Kup Hrvatske (m) - Final Four

polufinale

Dubrava33:29Nexe Našice
RK Zagreb38:28Varaždin 1930

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Kup Hrvatske (m) - Final Four

polufinale

Dubrava33:29Nexe Našice
RK Zagreb38:28Varaždin 1930

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2014. u 11:46
    borit će se oni sa svima kada su ovakvi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2014. u 19:23
    Očigledan pad Nexea, odlična završnica SEHA-e, veliki skalpovi i onda mučenja u hrvatskoj ligi i ovaj poraz od prosječne Dubrave. Bit će borbe s Varaždinom za mjesto u SEHA-i.
    Obrisan korisnik
  • HAY-WAN16.05.2014. u 18:43
    DU...DU...DU...DUBRAVAAAAA...DUBRAVAAAAA....DUBRAVAAAAAAAAAA !!!
    HAY-WAN