Rukomet

Horvat: "Igrali smo na gornjim granicama svojih mogućnosti i pobijedili smo jakog protivnika"

Iz Umaga:Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • petak, 16.05.2014.
Horvat: "Igrali smo na gornjim granicama svojih mogućnosti i pobijedili smo jakog protivnika"

Momčad Dubrave ovoga je petka stigla do finala Kupa Hrvatske svladavši u polufinalu ekipu Nexea čime je priredila pravo malo iznenađenje u Umagu. Trener Hrvoje Horvat imao je stoga razloga za zadovoljstvo, kao i njegov vratar Tin Badžek, a svoje viđenje susreta ponudili su i strateg Nexea Zdenko Kordi te Luka Sokolić.

Rukometaši zagrebačke Dubrave ostvarili su ovoga petka u polufinalu Kupa Hrvatske odličan uspjeh te su nakon uzbudljivih 60 minuta igre i velike borbe svladali ekipu našičkog Nexea 33:29 i time osigurali svoje prvo finale Kupa Hrvatske.

Trener pobjedničke ekipe Hrvoje Horvat nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom svojih momaka: "Čestitam svojim dečkima na odličnoj utakmici. Pobijedili samo jakog protivnika, igrali smo na gornjim granicama svojih mogućnosti. Dogodila nam se prava utakmica u pravom trenutku."

Badžek: "U Dubravi se događaju dobre stvari"

Jedan od junaka i predvodnika ekipa Dubrave na putu prema pobjedi, vratar Tin Badžek, je, pak, izjavio: "Mjesec dana smo razmišljali o ovoj utakmici, dopisivali smo se privatno i misli su nam bile okupirane ovim polufinalom. Igramo Ligu za prvaka što je velika stvar, ali za nijednu se utakmicu nismo pripremali kao za ovu s Nexeom. Tko zna kada ćemo sljedeći put igrati ovako protiv Našičana. Htjeli smo svima pokazati da se u Dubravi događaju dobre stvari i da odlično treniramo."

"Nama je dvoboj s Nexeom bio finale prije finala, a na nama je da se sada odmorimo i u finalu probamo odigrati najbolje što možemo. Trebamo ispaliti što više energije pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti", nadodao je strateg Dubrave.

S druge strane trener hrvatskog viceprvaka Zdenko Kordi nije mogao biti zadovoljan igrom svojih momaka te samim porazom: "Dubrava je zasluženo pobijedila i moram joj čestitati na pokazanoj igri. Znao sam da je za nju ovo velika utakmica za koju se pripremala jako dugo. Upozoravao sam igrače na tu činjenicu. Nisam zadovoljan našom igrom jer velika je stvar pobijediti pred ovolikim auditorijem trenera i sudaca, a ovaj poraz je velika pljuska mojoj karijeri. 15 minuta smo igrali ono što smo dogovorili, a nakon toga je Dubrava postavila tempo igre. Jedan od razloga za naš poraz su individualna igra, kao i prebrze realizacije."

Nastavio je potom Kordi s onime što je možda nedostajalo njegovoj ekipi za korak više te je bacio pogled u budućnost u domaćem prvenstvu: "Ozljede Lelića i Vujića su nam veliki hendikep jer se oni nisu do kraja zaliječili. Pred nama je sada veliki izazov i imamo veliki teret na leđima u Ligi za prvaka."

Nexeov Luka Sokolić nakon svog trenera kratko je kazao: "Dečki iz Dubrave su zasluženo pobijedili. Mi nismo bili pravi i samo smo na trenutke igrali kao što i treniramo. Dubrava je igrala duge napade i nama je tu pala koncentracija."

Foto: Matija Hećimović

Kup Hrvatske (m) - Final Four

polufinale

Dubrava33:29Nexe Našice
RK Zagreb38:28Varaždin 1930

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Kup Hrvatske (m) - Final Four

polufinale

Dubrava33:29Nexe Našice
RK Zagreb38:28Varaždin 1930

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!