Rukomet

Kielce nakon produžetaka uzeo i drugo finalno slavlje nad Wislom Plock

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 19.05.2014.
Kielce nakon produžetaka uzeo i drugo finalno slavlje nad Wislom Plock

Rukometaši Kielcea i u svom su drugom finalnom ogledu domaćeg prvenstva osigurali sigurno slavlje te tako nastavili koračati k novom naslovu prvaka. Iako je Wisla Plock ovoga puta pružili mnogo bolji otpor te je susret odvela u produžetka tamo su joj se na putu našli Venio Losert i Thorir Olafsson koji su tako donijeti svojoj ekipi novo finalno slavlje.

Nakon što su u prvom finalnom dvoboju PGNiG Superlige slavili 37:26 nad svojim vječnim i najvećim suparnikom u domaćem prvenstvu, Wislom Plock, rukometaši aktualnog prvaka Kielcea i drugoga su dana u drugome finalnom susretu bili bolji pred svojim navijačima, ali tek nakon produžetaka. Tom su se prilikom, po koncu susreta, od Kielceovih navijača oprostili i prigodne nagrade primili hrvatski vratar Venio Losert te Thorir Olafsson.

Dobro je Kielce krenuo u susret, poveo je 6:3 nakon desetak minuta igre, no ove nedjelje momčad Wisle Plock bila je motiviranija i koncentriranija te je ubrzo stigla do izjednačenja 8:8. Ubrzo je ubacila i u brzinu više kako bi se odvojila i na +2 (10:8, 14:12). Međutim, do odlaska na odmor Kielce preokreće rezultat u svoju korist (17:15), dok na predah odlazi s minimalnim vodstvom 18:17.

U nastavku dvoboja aktualni viceprvak ima priliku osigurati sigurniju prednost i nanovo preokrenuti rezultat te time učiniti dvoboj još zanimljivijim, no nakon vodstva 20:19 ulazi u probleme i Kielce se još jednom pokazuje kao bolja momčad. Poveo je tako 24:21, trener Wisle Manolo Cadenas uzima minutu predaha kako bi posložio svoje redove, no ni tu mu tada ne pomaže te se do ulaska u završnicu domaćin pogotkom Julena Aguinagaldea odvaja na 30:26. No, gosti se nisu predavali i vodili su veliku borbu do isteka 60. minute, stigli su na samo pogodak zaostatka (30:31) da bi u posljednjim sekundama Marcin Lijewski zabio za izjednačenje 31:31 i produžetke.

Međutim, u produžetka gostujuća momčad ne ulazi dobro te se ona domaća ubrzo odvaja na dva pogotka prednosti, dok Kamil Syprzak odlazi na dvominutni predah. Uslijedila su tada i prva dva sedmerca za Wislu u susretu, no Petru Nenadiću u drugome je pokušaju na putu stajao raspoloženi hrvatski vratar Losert koji se uz Olafssona promaknuo u pravog junaka susreta nakon što isti postiže pogodak za konačno slavlje Kielcea 36:34.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Karol Bielecki i Julen Aguinagalde s po šest postignutih pogodaka, Ivan Čupić dodao je njih četiri, Denis Buntić i Manuel Štrlek po tri, dok je Željko Musa zbog ozljede i dalje van sastava. Slawomir Szmal upisao je 16 obrana, Venio Losert obranio je ključan sedmerac, dok je na suprotnoj strani Marin Šego sakupio dvije obrane, a Marcin Wichary njih šest. Najbolji kod Wisle Plock bio je Petar Nenadić s osam golova, Vedran Zrnić je zabio njih četiri, dok se Janko Kević nije našao u sastavu.

Treći finalni susret na rasporedu je već naredne subote u Plocku gdje će Wisla pokušati osigurati i svoju prvu pobjedu ili će, pak, Kielcea svojim trećim slavljem potvrditi novi naslov poljskoga prvaka.

PGNiG Superliga, finale:

1. utakmica:
Vive Targi Kielce - Wisla Plock 37:26 (16:11)

2. utakmica:
Vive Targi Kielce - Wisla Plock 36:34 (31:31, 18:17)

Foto: vivetargi.pl, Anna Benisewicz-Miazgra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!