Košarka

Fantastični Šarić double-double učinkom odveo Cibonu do drugog mjesta i pobjede na Višnjiku

Marija Pastuović • srijeda, 21.05.2014.
Fantastični Šarić double-double učinkom odveo Cibonu do drugog mjesta i pobjede na Višnjiku
Foto: Martina Japundžić

U 14. kolu, posljednjem u regularnom djelu Lige za prvaka Zadar je na Višnjiku ugostio zagrebačku Cibonu. U borbi za drugo mjesto, nakon napete i neizvjesne završnice, Zadar nije uspio iskoristiti čak tri prilike za pobjedu u posljednjim sekundama te Cibona u Zagreb odlazi s dva upisana boda. Dario Šarić ponovno je predvodio Cibonu sa sjajnim double-double učinkom...

Zadar – Cibona 77:78

U dvorani Krešimira Ćosića Zadar je dočekao Cibonu u izravnom dvoboju za drugo mjesto Lige za prvaka. Vukovi su upisali pobjedu na gostujućem terenu u uvijek vrućem Višnjiku, a rezultat je bio 77:78. Utakmicu su ekipe otvorile podjednako, vodstvo se mijenjalo na obje strane, a u 9. minuti na asistenciju Jerrela Blassingamea atraktivno je zakucao sjajno raspoloženi Dario Šarić za tri poena prednosti. Rajko Vidaković pozvao je minutu odmora, ali pozitivna reakcija njegovih igrača je izostala i nakon odigranih deset minuta i Šarićeve trice prije samog kraja rezultat je bio 19:22.

Drugu četvrtinu bolje je otvorila Cibona, imali su igrači Slavena Rimca osam poena prednosti, ali Zadrani im nisu dozvolili da se ozbiljnije odvoje te je Filip Kraljević u petnaestoj minuti, nakon skoka i asistencije Tonija Dijana, zakucao za vodstvo njegove momčadi. Kraj četvrtine bio je zanimljiv i napet, naime, Ciboni su dosuđene dvije tehničke greške, Vidakovićevi dečki nisu uspjeli realizirati bacanja ni napad, ali na odmor su ipak otišli s četiri poena više.

Vodstvo domaćina nije dugo trajalo, već u 22. minuti Šarić je položio za Ciboninu prednost koja je sačuvana sve do kraja. Treću četvrtinu ponovno je tricom zatvorio odlično raspoloženi Šarić za +11 uoči posljednjih deset minuta. Cibona je početkom posljednje dionice igre imala i 12 razlike, ali onda je zaredala nekoliko pogrešaka uz vidljiv pad igre što je domaća momčad iskoristila i četiri minute prije kraja susreta rezultat je bio izjednačen. Davor Kus realizirao je u 39. minuti šut za tri poena za odlazak na šest poena prednosti, ali uzvratio mu je Mark Lyons vrativši utakmicu u neizvjesnost.

Domaća momčad je utakmicu igrala bez ozlijeđenih Marka Šutala i Andrewa Lawrencea. Zadar je imao u posljednjoj minuti minimalan zaostatak i čak tri prilike za pobjedu, ali ih nisu uspjeli iskoristiti.

Cibona je ovom pobjedom završila na drugom mjestu Lige za prvaka uoči doigravanja, a Zadar na mjestu niže. Dio prihoda od prodanih ulaznica bit će doniran poplavljenim područjima u Slavoniji, a prikupljen je iznos od 56.850 kn.

Najefikasniji igrač u Ciboninoj pobjedi bio je opet fantastični Šarić s ubačenih 36 poena (9/16, 5/8 trica) uz čak 15 skokova i četiri blokade, a kapetan Marin Rozić dodao je 15 poena (4/7, 1 trica) i upisao pet skokova. Amerikanac Lyons s 25 poena (5/11, 4/6 trica) i osam skokova bio je najbolji strijelac u zadarskim redovima.

A-1 liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 131+238
2Cibona 122+194
3Zadar 104+144
4Jolly JB 59-81
5Alkar 59-111
6Zagreb 410-99
7Kvarner 2010 410-136
8Šibenka 311-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2014. u 10:51
    I po meni je tako Iadera... Žorić, Radošević pa i Delaš i Rudež su dobri igrači, ali mali je spektakl. Možda iz pedagoških razloga nije za prvu petorku, ali ja ne vidim da je Dario poletio . Naprotiv . On je čvrsto nogama na zemlji. Treba pitat Repešu koji je uvijek oprezan. Najbolja petorka je u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • iadera23.05.2014. u 10:27
    Ne znan koji igrač bi to njemu uzea misto u petorci reprezentacije. Zar smo toliko jaki? Daj Bože...
    iadera
  • Obrisan korisnik22.05.2014. u 16:53
    da nije bilo Šarića bila bi to jedna prosječna drugoligaška predstava!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2014. u 10:56
    Stvarno je važno koja će ga NBA ekipa birati. Za mnoge Europske igrače je to bilo odlučujuće. Njemu paše vrhunski play i brza igra. I povjerenje trenera - naravno. Nego za njega je sada najvažnije osvojit Hrvatsko prvenstvo, pa nametnuti se u repki na SP (prva petorka ili barem 6. igrač ). I onda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2014. u 08:57
    Hm čitao sam da Lakersi ozbiljno razmišljaju da ga uzmu na 7. mjestu, ima logike, Lakersi su i iduće sezone u ''banani'' zbog Nashovog ugovora, ali otvoriti će im se dosta mjesta jer Gasolu napokon izlazi ogroman ugovor.. Kreće rebuilding ali zapravo jednim okom već gledaju sezonu 2015./2016. kad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik