Nogomet

Kovač: "Za Brazil ćemo se pripremati u Brazilu, sada smo koncentrirani na svoju igru"

Branimir Korać • subota, 24.05.2014.
Kovač: "Za Brazil ćemo se pripremati u Brazilu, sada smo koncentrirani na svoju igru"
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija preselila je u Bad Tatzmannsdorf gdje je nastavila s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Niko Kovač i Darijo Srna posvetili su subotu za druženje s novinarima na kojem su istaknuli zadovoljstvo gostoprimstvom i dosadašnjim radom...

Pripreme za Svjetsko prvenstvo tek su počele i igrače tek očekuje ono najvažnije, uigravanje za sam nastup na SP-u. Izbornik Kovač još jednom je napomenuo kako će pripreme biti koncipirane i vjeruje da će se ostvariti zacrtano.

"Ispočetka ćemo raditi na fizičkoj pripremljenosti i na automatizmu igre i usavršavanju. Mi smo reprezentacija koja voli igrati s loptom u nogama, no moramo se znati postaviti i kada nemamo loptu i na tome će se dodatno raditi. Mislim da su treninzi zanimljivi i svrsishodni, na terenu ne želimo gubiti vrijeme već želimo raditi brzo i zanimljivo te da svi uživamo i nikome ne bude dosadno", istaknuo je izbornik Kovač.

Protivnici su poznati, oni su analizirani, međutim detaljnija analiza uslijedit će po dolasku u Brazil.

"Izvršili smo analizu Brazila, Meksika i Kameruna, možemo reći da nam je poznato 90 posto sastava s kojima će nastupiti. Međutim mi razmišljamo ponajprije o sebi, moramo pronaći svoj stil i zato sada radimo tu pripremu. O Brazilu ćemo detaljnije razmišljati kada dođemo u Brazil, još nije vrijeme govoriti o pojedinim protivnicima kada nismo ni sebe posložili."

Izbornik je iznenadio razmišljanjem koga vidi na lijevoj strani umjesto Ivana Strinića. Iako su tu poziciju već igrali i Šime Vrsaljko i Vedran Ćorluka i Danijel Pranjić, izbornik analizira drugu opciju.

"Kroz treninge ćemo vidjeti je li Bubnjić možda rješenje za tu lijevu stranu."

Dok je izbornik više koncentriran na Hrvatsku, Darijo Srna rekao je koju riječ više o Brazilu.

"Ovaj Brazil mi se čini boljim nego onaj Brazil sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Igra na svom parketu zbog čega je još opasniji, a predvodi ga najbolji izbornik Felipe Scolari. Konstantno se čujem s onim Brazilcima koje poznajem i oni su svjesni kako se od njih očekuje samo naslov prvaka."

Srna uopće ne smatra upitnom želju s kojom će Hrvatska igrati u Brazilu.

"Već smo puno puta pokazali da za reprezentaciju igramo sa srcem i da želimo sve dati za Hrvatsku, a posebno sada kada je toliko ljudi u problemima. Idemo od utakmice do utakmice i na terenu ćemo pokazati jesmo li bolji od naših protivnika ili ne", zaključio je Srna.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!