Nogomet

Ancelotti: "Obećao sam predsjedniku da ćemo popuniti vitrinu"

Ivana Strahija • nedjelja, 25.05.2014.
Ancelotti: "Obećao sam predsjedniku da ćemo popuniti vitrinu"
Foto: EPA

Titula Lige prvaka otišla je u ruke Kraljevskog kluba. Ipak, utakmica je bila neizvjesna, otišla u produžetke, dala navijačima i na jednoj i na drugoj strani dovoljno uzbuđenja da bude pravo finale najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio je nakon pobjede, naravno, presretan: "Svi koji smo s Realom radili da dođemo do ovoga smo ponosni. Ja sam posebno sretan jer sam našim navijačima, kao i svima koji nas prate, mogao pružiti ove trenutke slavlja."

Bio je Ancelotti iskren: "Imali smo sreće, no na kraju to je nogomet, ponekad imaš, a ponekad nemaš sreće." Tome je dodao jednu anegdotu: "Kad sam stigao na Santiago Bernabéo prvi radni dan, otišao sam u trofejnu salu i kazao predsjedniku da nam nedostaje jedan pokal u vitrini i da ću učiniti sve da ga osvojimo ove sezone. U tome smo uspjeli, a ja sam tijekom cijele sezone osjećao bezrezervnu podršku svih u klubu."

Poraženima je pobjednik čestitao na neumoljivoj borbi do posljednje sekunde: "S Diegom Simeoneom sam pričao prije susreta i čestitao sam mu na osvajanju prvenstva. Isto sam učinio nakon utakmice. Treba imati poštovanja prema momčadi koja ne pobijedi, no koja se ni na tren nije prestala boriti. Ipak, mislim da smo mi na kraju više zaslužili pobjedu."

Što se same utakmice tiče, ona nije tekla onako kako su se nadali u Realu: "Najteže je bilo izjednačiti. Nismo imali nimalo prostora, Atletico se odlično branio i mi smo pokušavali na sve načine, do samog kraja. Kad smo konačno uspjeli, igra se u potpunosti promijenila. Pogodak koji smo postigli dao nam je mnogo snage i nakon njega još smo više željeli pobjedu", kazao je strateg Kraljevskog kluba.

"O poluvremenu sam momcima kazao da moramo igrati brže i da moramo vjerovati obrani. Isto sam im kazao i nakon 90 minuta, da nastave napadati, jer smo tako stvarali probleme protivnicima", objasnio je svoju taktiku.

Postavili su novinari pitanje kako se odlučio za zamjene koje je napravio, a posebno za uvođenje Marcela. Ancelotti je odgovorio: "Marcelo sigurno nije bio sretan što nije bio u početnih 11, no kad je ušao bio je jedan od onih koji su odlučili utakmicu."

Naravno, zahvalio se trener igračima: "Cijela je sezona bila prevrtljiva, no na kraju je ispalo dobro. Ovo je naša prva godina, radimo na promjeni stila igre, a igrači su se ponašali jako dobro, uvijek raspoloženi za rad i pravi profesionalci."

I na koncu naravno: "Sva finala su jednako teška, no mi smo osvojili jedno od najvažnijih natjecanja na svijetu", kazao je Ancelotti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2014. u 02:06
    Sreca pa se na vrijeme rijesise onog Özila ( za kojim su mnogi ovdije plakali), tek poslije se vidjelo da ide bolje bez njega i da je ekipa jos ojacala i PL kruna je na kraju osvojena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2014. u 10:08
    specijalac za LP, svaka mu čast
    Obrisan korisnik