Nogomet

Diego Godin: ''Tužni smo, ali ponosni''

Ivan Blažević • nedjelja, 25.05.2014.
Diego Godin: ''Tužni smo, ali ponosni''
Foto: EPA

Tjedan dana nakon što je pogotkom za izjednačenje na Nou Campu donio Atleticu naslov prvaka Španjolske, Diega Godina dvije su minute dijelile da na isti način svojoj momčadi donese i europski naslov. Ipak, u sudačkoj je nadoknadi na isti način uzvratio Realov stoper Sergio Ramos, nakon čega je Real u produžetku još tri puta zatresao mrežu Atletica, čiji igrači nakon svega osjećaju tugu, ali i ponos zbog odigrane sezone.

''Naravno da sam jako tužan. Velika je šteta što smo izgubili takvu utakmicu, ali ja sam na kraju vrlo ponosan na svoju momčad, sve ljude oko nje, kao i na naše navijače. Možemo stajati uspravno, imali smo spektakularnu sezonu, ali u nogometu uvijek postoji gubitnik. Moramo čestitati prvacima, a mi ćemo biti spokojni zbog odlične sezone'', rekao je strijelac prvog pogotka u finalu, Diego Godin.

Urugvajac nije zaboravio pohvaliti ni odlične navijače kojima, po njegovom mišljenju, pripada velik dio zasluga za ostvarenje nemoguće misije i osvajanje naslova prvaka Španjolske pored Reala i Barcelone. ''Navijači nas bodre već godinama, nadaju se, vesele i tuguju zajedno s nama. Nadam se da smo im ovom sezonom u kojoj smo dali sve od sebe pokazali našu zahvalnost.''

Njegov suigrač iz defanzivne linije, Filipe Luis, složio se s tim mišljenjem. ''Bili smo tako blizu, praktički smo imali trofej u rukama, tako da nam je svima jako teško. Real je vjerovao do kraja i isplatilo im se, a mi im možemo samo čestitati na odličnoj utakmici."

Luis je na kraju također potvrdio zadovoljstvo zbog odigrane sezone. ''Odigrali smo fantastičnu sezonu i bilo je divno igrati s najvećim europskim velikanima u Ligi prvaka. Željeli smo tu titulu, al nije išlo, no usprkos tome, imali smo odličnu sezonu.''

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 12:33
    Pošteno i odmjereno. E sad se okrenimo Brazilu!
    Obrisan korisnik