Nogomet

Simeone: "Ja sam odgovoran za nastup Diega Coste, očito sam pogriješio"

Branimir Korać • nedjelja, 25.05.2014.
Simeone: "Ja sam odgovoran za nastup Diega Coste, očito sam pogriješio"
Foto: EPA

Nakon poraza u finalu Lige prvaka, Diego Simeone okreće se novoj sezoni.Već od ponedjeljka započinje s razgovorima s klupskim vrhom po pitanju sljedeće sezone i vrlo brzo moglo bi biti i jasno hoće li na raspolaganju i u budućnosti imati Diega Costu. Igrača za čiji je kratki nastup u finalu preuzeo odgovornost...

Diego Simeone nije imao problema priznati da je Real Madrid bio bolja momčad u drugom poluvremenu i produžetku. Međutim, svojim igračima nije imao što za prigovoriti, dapače, bio je svjestan da su dali sve od sebe.

"Real Madrid je u drugom poluvremenu bio bolja momčad, pritisnuo nas je na našu polovicu i nije nam dopustio izlazak. To je nogomet, ljudi će reći da se računaju samo pobjede i da su one najvažnije, međutim podrška koju smo mi imali ove sezone pokazuje da postoji i druga strana nogometa. Rekao sam svojim igračima da nakon što su odigrali ovako kao u ovom finalu, mogu podići glave i početi razmišljati o sljedećoj sezoni. Bio je naš red za poraz, no znamo da smo dali sve od sebe. Svjesni smo što smo ostvarili i to nam daje snage da ovako nastavimo", rekao je Simeone na službenoj pressici, a prenosi stranica Uefe.

"Nisam tužan već ogorčen jer nisam ostvario ono što sam želio. Volio bih da smo osvojili ovaj trofej, no nismo i moramo prijeći preko toga. U nogometu je to normalno, jedan dan imate sve, a drugi dan nemate ništa, tako je i u životu. Jednostavno morate ići dalje. Navijači trebaju biti ponosni na ovu sezonu i ne trebaju niti sekundu biti tužni. Ne trebamo lizati rane već gledati kako ćemo se vratiti i biti još bolji sljedeće sezone", dodao je Simeone.

Rizik s postavljanjem Diega Coste u početnih 11 pokazao se lošim izborom. Novopečeni španjolski reprezentativac još uvijek nije zaliječio ozljedu i već u devetoj minuti morao je van s travnjaka čime je Simeone vrlo rano ispucao jednu zamjenu.

"Ja sam odgovoran što je Diego Costa započeo utakmicu i očito sam napravio pogrešku jer sam ga morao rano vaditi iz igre. Jednostavno nije se osjećao tako dobro kao dan ranije na treningu, no to je bila moja odluka. Pogledali smo se i sve je bilo jasno, nismo željeli trošiti vrijeme s igračem manje na travnjaku."

Hoće li Costa ostati, vrijeme će pokazati, a Simeone već u ponedjeljak započinje s pripremama za novu sezonu.

"Već u ponedjeljak ćemo se početi pripremati. Vidjet ćemo tko odlazi, a tko dolazi te razmotriti koje su nam opcije u dovođenju igrača. Kada s čelnicima kluba to riješimo, otići ćemo na odmor, uživati u Svjetskom prvenstvu i vratiti se pripremama za novu sezonu", poručio je Simeone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2014. u 10:07
    ova greška ga je možda i koštala titule, nije smio ubacit Costu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2014. u 17:13
    kralj!
    Obrisan korisnik