Prva liga kvalifikacije , Finale - prve utakmica, 25.05.2014, 19:00 h, Stadion HNK Cibalia
Suci: Bebek Ivan (Rijeka), Petrović Tomislav (Valpovo),Grgić Miro (Osijek)
Cibalia
Cibalia
Jakov Puljić 52'
Ivan Fuštar 76' (ag)
2:2(0:1) Slaven Belupo
Filip Ozobić 14', 72'
Slaven Belupo

Video: Slaven Belupo zadovoljniji očekuje uzvrat kvalifikacija

Iz Vinkovaca:Davor Mikulić • nedjelja, 25.05.2014.
Video: Slaven Belupo zadovoljniji očekuje uzvrat kvalifikacija
Foto: FaH

U zaista prekrasnom ambijentu u Vinkovcima je odigrana prva kvalifikacijska utakmica za ulazak u MAXtv Prvu ligu u kojoj su remizirali Cibalia i Slaven Belupo. Gosti su dva puta vodili, ali na kraju su se morali zadovoljiti rezultatom 2:2. Cibalia može žaliti za mnogim propuštenim prilikama, a sad putuju na uzvrat u Koprivnicu gdje ih očekuje izuzetno težak, ali ne i nemoguć posao...

Cibalia
Slaven Belupo
23
Ivan Filipović
4
Ivan Zgrablić
5
Tomislav Čuljak
6
Ivan Conjar
7
Luka Muženjak
8
Jakov Puljić
11
Mladen Bartolović
(do 89')
14
Andrea Ottochian
(do 90')
22
Marko Perković
(do 68')
26
Josip Milardović
28
Tomislav Mazalović
Pričuvni igrači
10
Tomislav Pavličić
68'
20
Luka Kujundžija
89'
19
Hrvoje Tokić
90'
Trener
Mršić Stanko
9
(do 90')
14
(do 46')
21
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Elvis Scoria

Vinkovčani su pred ovaj susret najavljivali kako je jedan od glavnih ciljeva ne primiti pogodak pa je upravo to vjerojatni razlog dosta nervoznog ulaska u utakmicu.

Farmaceuti su to vrlo brzo iskoristili te već u 14. minuti golom Filipa Ozobića došli u vodstvo. Dočekao je dugu loptu Purića i gađao suprotni kut domaćeg vratara Filipovića, lopta se odbila od vratnice, šetala po crti i ušla u gol pored nemoćnog Ivana Zgrablića.

Igrači Stanka Mršića tada nisu pali već su preuzeli loptu u svoju kontrolu i redali prilike. Uslijedilo je razdoblje puno bolje Cibalijine igre. U 18. minuti s ruba šesnaesterca pokušao je Andrea Ottochian, ali bezuspješno. Osam minuta poslije, Bartolović je s lijeve strane pucao, no Picak sjajno brani i šalje loptu u korner.

Veliku priliku za povećanje vodstva Slaven Belupo je imao u 29. minuti kada je Filip Ozobić prošao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu u sredinu, ali u gužvi Delić ne uspijeva do nje. Do kraja prvog dijela domaćin je imao još tri izgledne prilike, od kojih je najveću svakako imao Jakov Puljić. Iz blizine je gađao ravno u vratara Picaka. U 44. minuti još jednom je pokušao i Mladen Bartolović iz slobodnog udarca, a iz kontranapada je prijetio i Rak, ali vratar Filipović je bio na mjestu.

U nastavak utakmice Cibalia je ušla znajući kako mora postići pogodak pa se pritisak na gostujuću obranu i dalje nastavio. Vrlo brzo trud se isplatio, a napokon se došlo i do poravnanja rezultata. Jakov Puljić odlično je skočio nakon Bartolovićevog udarca iz kuta i spremio loptu u mrežu za veliko slavlje na tribinama.

Nisu se domaći igrači zadovoljavali tim rezultatom pa su prijetnje nastavljene, ali još jednom u vodstvo dolazi gostujuća momčad, drugim pogotkom Filipa Ozobića. Sve je počelo nakon što je Puljić izgubio jednu loptu na samoj aut liniji, vratila se u sredinu gdje Slaven Belupo zarađuje slobodni udarac, a u gol ga sjajnim udarcem pretvorio već spomenuti Ozobić.

Međutim, ovaj put su se igrači Cibalije ekspresno vratili i već četiri minute poslije došli do novog poravnanja. S desne strane je jedan od najboljih pojedinaca susreta, Mladen Bartolović, poslao prizemnu loptu u gostujući šesnaesterac, a Ivan Fuštar u želji da izbije, poslao ju u vlastitu mrežu.

Pokušavali su domaći igrači doći i do trećeg pogotka, no do kraja susreta vidjeli smo još samo prilike Ozobića i Bartolovića koji je nakon ubačaja Conjara s desne strane iz prve gađao malo iznad gola.

Bez sumnje, zadovoljniji Vinkovce napuštaju igrači Elvisa Scorije. Pred Cibalijom je izuzetno težak zadatak, a tko će biti posljednji član MAXtv Prve lige saznat ćemo u četvrtak. Susret je na rasporedu također u 19 sati.

Prva liga kvalifikacije

finale - prve utakmica

Cibalia2:2Slaven Belupo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikoništ26.05.2014. u 16:37
    Kak Slaven može biti zadovoljniji?
    nikoništ
  • Khmae26.05.2014. u 02:06
    Nadamo se da će tako i biti, bilo je lijepo biti na stadionu i gledati dobru utakmicu. Fali nam dobar nogomet ovdje u Vinkovcima i fali nam atmosfera koja je danas bila jako dobra. Vidilo se da je Slaven ipak igrao brži nogomet prošlu sezonu, druga liga je spora. A valjda ima dobrih sportaša i u... [više na forumu]
    Khmae
  • Obrisan korisnik26.05.2014. u 01:28
    Cibalia bi ovdje mogla biti i u prednosti sada.. imaju dovoljno talenta i svježine da odigraju neopterećno u Koprivnici... za njih 2:2 nije uopće loš rezultat..
    Obrisan korisnik