Rukomet

Djevojčice Vranjica nove rukometne prvakinje Hrvatske

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 26.05.2014.
Djevojčice Vranjica nove rukometne prvakinje Hrvatske

Tjedan dana nakon što je završen 3. Festival rukometa u Umagu, na kojem su svoje završnice Prvenstva Hrvatske imali kadeti i kadetkinje, uz završnicu mlađih kadeta u Poreču u Umagu je počela i završnica Prvenstva Hrvatske za djevojčice 2002./2003. godišta. Naslov prvakinja ove godine otišao je u ruke igračica Vranjica.

Na završnicu Prvenstva Hrvatske za djevojčice 2002./2003. godišta plasiralo se 15 ekipa preko regionalnih i županijskih natjecanja. Rukometašice su bile raspoređene u tri skupine, točnije, u skupini A našli su se Hoteli Makarska, Zamet, Lonia, Liburnija-Opatija i Buje, dok su se u skupinu B smjestili Vranjic, Podravka, Garešnica, Bjelovar i Karlovac. Sinj, Umag, Sesvete, Ivanić i Rudar činili su skupinu C.

Prva dva dana natjecanja, kao i dio trećeg dana, igralo se po skupinama. Stiglo je potom vrijeme za razigravanje i borbu za plasman od prvog do 15. mjesta u kojem su ekipe igrale međusobno s obzirom na poziciju u skupini. Za naslov prvakinja tako su se borile rukometašice Zameta, Sesveta i Vranjica koje su bile prvoplasirane u skupinama A, B, odnosno, C.

U prvom susretu Vranjic je slavio nad Zametom 14:6 (8:3), a u drugom dvoboju Sesvete su pobijedile Zamet 18:9 (6:3). Za naslov prvakinja tako su se u neslužbenom finalu našle igračice Sesveta i Vranjica. U zanimljivom susretu po isteku dvoboja bolje su bile djevojčice Vranjica rezultatom 12:9 (5:3) i tako osvojile naslov prvakinja Hrvatske.

Izabrana je potom i najbolja sedmorka turnira u kojoj se na desnom krilu našla Nika Pleše iz Zameta, dok je za najbolje lijevo krilo proglašena Ana Grlić iz Sesveta, a njena suigračica iz kluba Mia Brkić proglašena je za najbolju kružnu napadačicu. Na vanjskim pozicijama za najbolje proglašene su Anđela Maloča iz Vranjica, Valentina Bilkić iz Buja i Patricija Firšt iz Podravke. Za najbolju vratarku izabrana je Lucija Blašković iz Umaga.

Također, proglašene su i najbolje pojedinke stoga je za najbolju vratarku proglašena Mia Đuvelek iz ŽRK Hoteli Makarska, najbolja igračica je Ana Buljan iz Vranjica, dok je najbolja strijelkinja Nina Jurčić koja je protivničke mreže zatresla 37 puta. Najbolja obrambena igračica je Ana Jerković iz Vranjica, dok je njena trenerica Suzana Čoko-Vulikić primila nagradu za najbolju trenericu.

Poredak djevojčica 2002./2003. godišta:
1. ŽRK Vranjic
2. ŽRK Sesvete
3. ŽRK Zamet
4. ŽRK Umag
5. RK Podravka
6. ŽRK Liburnija-Opatija
7. RK Garešnica
8. ŽRK Ivanić
9. ŽRK Hoteli Makarska
10. RŠK Karlovac
11. ŽRK Buje
12. ŽRK Sinj
13. ŽRK Lonia
14. ŽRK Rudar
15. RŠD Bjelovar

Foto: Senad Imamović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!