Tenis

Karlović zadržao formu i na Roland Garrosu te u prvom kolu šokirao Dimitrova

Branimir Korać • utorak, 27.05.2014.
Karlović zadržao formu i na Roland Garrosu te u prvom kolu šokirao Dimitrova
Foto: EPA

Odlične nastupe iz Düsseldorfa Ivo Karlović prenio je i u Pariz. Iako je imao najtežeg protivnika od svih naših predstavnika u prvom kolu Roland Garrosa, Karlović je upisao pobjedu i to u tri seta protiv Grigora Dimitrova...

Teško ijedan igrač može biti sretan kada vidi Ivu Karlovića kao protivnika u prvom kolu bilo kojeg turnira, posebno na Grand Slamu gdje nositelji mahom imaju ambicije barem proći nekoliko kola.

Slično je razmišljao i Grigor Dimitrov koji je u Rimu dogurao do polufinala, igrao odličan tenis i imao velike ambicije na Roland Garrosu. No ždrijeb ga nije pomazio i donio mu je Karlovića koji je stigao pun samopouzdanja nakon finala u Düsseldorfu.

Na tom putu do polufinala Rima Dimitrov je svladao Karlovića u dva seta, međutim nije to bio lagan posao za njega, a Karlović je u međuvremenu odradio još pet mečeva na zemljanoj podlozi i dodatno podignuo formu.

Od početka nisu stvar baš išle najidealnije za Dimitrova. Već na startu meča morao je spašavati break loptu dok se s druge strane na reternu nije mogao niti približiti Karloviću. Kod 3:3 ušao je u krizu i dopustio Karloviću odlazak na 4:3 i otvorio mu vrata osvajanja prvog seta.

U drugom setu breakova nije bilo do same završnice kada Karlović još jednom dolazi do 15:40, a ovaj put ga Dimitrov časti dvostrukom servis pogreškom i poklanja mu drugi set.

Nakon što je poveo s 2-0 u setovima, Karlović je u trećem bez ikakvih problema održavao svoj početni udarac, Dimitrov je bio potpuno nemoćan i hrvatski igrač je ranim mini-breakom u 13. igri osigurao prolaz u sljedeće kolo. Susret je završio s 22 asa i 88 posto osvojenih poena nakon prvog servisa te dopuštenoj samo jednoj break lopti koja je ostala nerealizirana.

Tamo će igrati protiv Haider-Maurera ili Brandsa što je prilično dobar ždrijeb, svakako bolji od onog u prvom kolu.

Roland Garros, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) 6:4, 7:5, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg28.05.2014. u 14:20
    Ko je gledao mec zna zasto ima nadimak doktor ;-) Bravo!
    interreg
  • Mithrandir28.05.2014. u 11:35
    Nevjerovatan igrač! Velika pobjeda!
    Mithrandir
  • teniosac27.05.2014. u 22:56
    Ivo bombarder..
    teniosac
  • Obrisan korisnik27.05.2014. u 22:38
    bravo maestro!
    Obrisan korisnik
  • Zdren27.05.2014. u 19:04
    Rutinski
    Zdren