Tenis

Karlović: "Forhend je bio ključan, ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda"

Iz Pariza:Maja Giljanović • utorak, 27.05.2014.
Karlović: "Forhend je bio ključan, ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda"
Foto: EPA

Izvrstan je susret odigrao Ivo Karlović i preko 11. nositelja Roland Garrosa plasirao se u drugo kolo drugog Grand Slama sezone...

Ivo Karlović tijekom karijere je ostvario velike pobjede poput primjerice trijumfa u Cincinnatiju 2008. godine protiv tada prvog igrača svijeta Rogera Federera, ali današnje slavlje nad "samo" 12. tenisačem s ATP rang-liste Grigorom Dimitrovim svakako ulazi među najdraže 35-godišnjeg Zagrepčanina. "Dimitrov još možda nije u istoj kategoriji s najboljima, ali u ovom trenutku moje karijere, nakon svih ozljeda posljednjih četiri-pet sezona i bolesti, ovo je definitivno jedna od mojih najvećih pobjeda", izjavio je Karlović nakon trijumfa nad Bugarinom u prvom kolu Roland Garrosa.

Što je prevagnulo na vašu stranu? Obično se u teniskim krugovima govori isključivo o vašem tenisu koji donosi prevagu, ali ovog puta servis je u drugom planu. "Dobro sam servirao, ali danas sam bio odličan na povratu njegovog servisa, bio sam agresivan. Svaki put kad bi se otvorio prostor, kad bih osjetio priliku, išao sam naprijed i on jednostavno nije imao rješenja za takvu igru. Ono što je, međutim, presudilo, po mom je mišljenju, forhend. Svaki put kad je trebalo, odigrao sam savršeno na forhendu, u forhendu je ključ ove pobjede".

Od Dimitrova ste izgubili nedavno u Rimu u dva seta gdje je on na koncu zaustavljen u polufinalu. Koliko vam ova pobjeda znači za samopouzdanje? Tim više što ste prošli tjedan igrali finale Dusseldorfa, a i problemi s leđima koje ste imali u finalu izgleda su iza vas. "Ovako dobra igra svakako je odlična za samopouzdanje, a ima tu i jedna druga stvar. Ovdje, naime, nikad nisam složio dvije pobjede zaredom, nadam se da ću ovog puta uspjeti zadržati igru na istom nivou i da ću dobiti". Karlović je na Roland Garrosu, inače, osam puta ispadao u prvom kolu (Kučera, Kiefer, Falla, Hewitt, Del Potro, Schwank, a po jednu pobjedu ostvario je 2006. i 2007. godine kad je izbacio Oliviera Patiencea prije poraza u drugom od Dominika Hrbatyja te Jamesa Blakea prije poraza od Jonasa Bjorkmana.

Treću sreću Karlović će potražiti protiv pobjednika susreta između Andreasa Haider-Maurera i Daniela Brandsa. 37. igrač protiv Austrijanca (104.) dosad nije igrao, a protiv Nijemca (131.) vodi 2:1 od čega druga pobjeda datira iz veljače u Zagrebu (6:7, 7:5, 7:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg28.05.2014. u 14:19
    Ivo legendo! Prvi poen u tie breaku je bio mini break za Ivu i prica zavrsena! Stvarno rijetko cool taj covjek... Vrh... Ajd jos koju pobjedu pa da budes nas najbolji zemljas :-)
    interreg
  • Mithrandir28.05.2014. u 11:37
    Poslije bolesti, kao da proživljava drugu mladost. Sve najbolje u nastavku.....
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik27.05.2014. u 20:34
    svaka cast ivo! inace rezultat je bio karlovic - dimitrov 6:4 7:5 7(7):6(4) samo jedan set u tie-breaku, ajde ivo povezi sad 2 pobjede pa dalje kako bude!
    Obrisan korisnik