Tenis

Tomljanović preko Ruskinje do najboljeg rezultata i Agnieszke Radwanske

Tea Lokas • srijeda, 28.05.2014.
Tomljanović preko Ruskinje do najboljeg rezultata i Agnieszke Radwanske
Foto: Maja Giljanović

Nakon što je po prvi put u karijeri upisala plasman u glavni turnir Roland Garrosa, Ajla Tomljanović se pobjedom u drugom kolu nad Elenom Vesninom prvi put plasirala u treće kolo turnira Grand Slam kategorije...

Šest godina starija Ruskinja Elena Vesnina, postavljena za 32. nositeljicu turnira, nije mogla protiv 21-godišnje Hrvatice Ajle Tomljanović u drugom kolu Roland Garrosa.

Meč je trajao sat i 38 minuta, za kojih je Tomljanović tri puta protivnici oduzela servis. Vesnina je, pak, imala više prilika za break (9), no iskoristila je tek jednu u drugom setu. Hrvatica je upisala 30 winnera, 24 neforsirane pogreške, tri od sedam poena na mreži, 74% poena na prvom i 50% na drugom servisu.

Susret je započeo boljom igrom Ruskinje, koja je čak pet prilika za oduzimanje servisa imala u prva dva gema. Tvrdom igrom bez breaka tenisačice nastavljaju do trinaeste igre, u kojoj se Tomljanović nakon vodstva suočava sa set loptom. Ipak, tie-break odlazi u ruke hrvatske predstavnice, koja će trenutni renking (72.) nakon ovog turnira znatno poboljšati (i postati najviše rangirana hrvatska tenisačica) bez obzira na daljnji ishod.

Rezultat drugog seta (6:2) djeluje uvjerljivo, no Tomljanović se morala izvlačiti iz breaka zaostatka kod 2:0. Nakon što je poravnala rezultat, uzela je i preostale gemove do 6:2 te odjurila do najboljeg plasmana u karijeri. Dosadašnji doseg bio joj je drugo kolo US Opena (2013.) i Australian Opena (2014.).

U trećem kolu Tomljanović će igrati protiv treće tenisačice svijeta - Agnieszke Radwanske.

Roland Garros, tenisačice, drugo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Elena Vesnina (Rusija, 32) 7:6(6), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.05.2014. u 22:30
    Aplauz za Ajlu. Udri!
    narada108
  • vlacng28.05.2014. u 22:20
    Ako za ikoga polažem nadu za buducnost hrv.zenskoga tenisa onda je to Ajla, samo naprijed!
    vlacng
  • Obrisan korisnik28.05.2014. u 21:16
    Bravo Ajlaaaaaa !!!! Radwanska je isto pobjediva, iako je u jaaako dobroj formi. p.s. stvarno se vidi da ovaj portal otkad nema Bernarda polako propada i rasipa svoj ugled, danas ispala Serena od odlicne Muguruze a clanka jos uvijek nemaaaa....katastrofa....cak je i ono zutilo od Jutarnjeg objavilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2014. u 20:29
    Bravo kraljice!!! Ajmo sad po pobijedu u 3 kolu jer Radwanska nije toliko jaka na zemlji!!
    Obrisan korisnik