Tenis

Tomljanović: "Rezultat karijere, ali bez euforije, čeka me novi meč"

Iz ParizaMaja Giljanović • srijeda, 28.05.2014.
Tomljanović: "Rezultat karijere, ali bez euforije, čeka me novi meč"
Foto: Maja Giljanović

Pobjedom nad Elenom Vesninom i prolazom u treće kolo Roland Garrosa Ajla Tomljanović ostvarila je rezultat karijere, ali 21-godišnjakinja ususret ogleda s Agnieszkom Radwanskom stoji čvrsto na zemlji...

Nakon drugih kola na US Openu prošle godine i ranije ove sezone na Australian Openu Ajla Tomljanović je pobjedom nad Elenom Vesninom stigla do rezultata karijere, ali 21-godišnjakinja je nakon susreta otkrila: "Čula sam se s trenerom i baš je rekao da mu se i ne čini da sam naročito sretna. Sretna jesam, ali nisam euforična, pobjeda je slatka, treće kolo Roland Garrosa moj je najbolji rezultat karijere, ali ponovit ću što sam i treneru rekla. Osjećaj je lijep, ali preksutra me već čeka novi meč, nemam vremena za spavanje na lovorikama".

Nakon izgubljenog tie-breaka prvog seta 31. nositeljica povela je s 2:0 u gemovima u drugom, ali nadu Ruskinje u obrat brzo ste ugasili? "Kad se pogleda goli rezultat, izgledat če možda da je drugi set bio lagano odrađivanje posla, ali definitivno nije bilo. Treći gem prelomio je susret, nakon što sam izgubila servis znala sam da je taj treći gem jako bitan, osjetila sam da je trenutak kada se trebam smiriti i maksimalno usredotočiti. Nadoknaditi izgubljeni servis u tom trenutku bilo je vrlo važno, definitivno sam vratila pritisak na njen servis, a znala sam da uvijek imam šansu uzeti joj servis još jednom".

U trećem kolu izazov je velik, treća igračica svijeta Agnieszka Radwanska. "Bit će vrlo teško jer ću morati biti još agresivnija nego danas, a griješiti još manje nego danas. U dogovoru s trenerom poradit ćemo na nekim taktičkim sitnicama, na agresivnom pristupu".

Zašto ne? Ispale su već među ostalima Serena Williams, Li Na i Venus Williams, a i sama Tomljanović izbacila je jednu od bivših pobjednica Francescu Schiavone. "Tenis je baš zato i zabavan, ne bi u njemu bilo čara da pobjeđuju uvijek favoriti. Sjajno je da danas pobjeđuju i cure na koje se na računa, to pokazuje da u bilo kojem trenutku svaka od nas može do sjajnih rezultata. Ja sam današnjom pobjedom stigla do rezultata karijere, ali ne želim se ovim zadovoljiti, željna sam nove pobjede".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac30.05.2014. u 12:34
    i dobila je!!! 2-0 u setovima...
    teniosac
  • Mithrandir29.05.2014. u 12:39
    Bravo Ajla, samo naprijed!!
    Mithrandir
  • teniosac29.05.2014. u 08:44
    samo opušteno i sve je moguće,prve dvije nositeljice su ispale,zašto nebi i treća..
    teniosac