Košarka

Na krilima Šarića i Blassingamea Cibona u Zadru izborila finale

Martina Oštrić • srijeda, 28.05.2014.
Na krilima Šarića i Blassingamea Cibona u Zadru izborila finale
Foto: FaH

Vrlo uzbudljiva utakmica pred oko 4.000 Zadrana odigrana je večeras u Zadru. Zadar i Cibona tražili su svoje mjesto u finalu prvenstva Hrvatske gdje ih čeka Cedevita. U vrlo napetoj utakmici koja je mogla otići na obje strane, zagrebačka momčad imala je mirniju ruku te kreće u obranu naslova prvaka.

U drugoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske Zadar je nakon izgubljene utakmice u Zagrebu, ugostio Cibonu. Prvih deset minuta u potpunosti je pripalo domaćim igračima. Nakon izjednačenih uvodnih minuta Zadrani su poveli 5:3. Tek je u sedmoj minuti Cibona uspjela povesti s 10:11, no Zadrani se vraćaju tricom Lyonsa. Do kraja četvrtine Zadrani su uspjeli pogoditi 24 poena, te se na prvi odmor otišlo rezultatom 24:14.

Drugih deset minuta otišlo je na stranu gostiju iz Zagreba. Već u prvoj minuti Rozić je tricom smanjio vodstvo, no odgovorio je Sobin. Dvjema tricama gosti su se približili na -5, da bi Jagodić-Kuridža tricom doveo Cibonu na 40:39. Pred sam kraj prvog poluvremena Zadrani tricama Lyonsa i Prostrana odlaze na sedam razlike, no Cibona se ponovno vraća zahvaljujući Blassingameu, pa se na odmor odlazi rezultatom 46:45.

Sobin i Lyons u trećoj četvrtini povećavaju zadarsku prednost, no Šarić i suigrači ne dopuštaju domaćinima da se odlijepe na veću prednost. Gotovo tijekom cijelog trećeg perioda Zadrani drže minimalnu distancu, da bi Rozićevom tricom u 28. minuti Cibona došla do poena prednosti. U posljednju četvrtinu ipak se ulazi s izjednačenih 72:72.

Kao što je već viđeno i po samom rezultatu, posljednjih deset minuta bilo je u potpunosti izjednačeno, i pobjeda je mogla otići na bilo koju stranu. Cibona je povećala preko Darka Planinića, no Zadrani su se vratili tricom Šutala. Cibona je u 33. minuti otišla na +3, no Zadrani su se mini serijom 5:0 uspjeli vratiti i povesti 81:79. Za domaćine je presudne su bile posljednje dvije minute utakmice. Rozić je tricom odveo goste na tri poena prednosti, što Zadrani nikako nisu uspjeli uhvatiti.

U moru promašaja s jedne i druge strane Sobin je uspio ubaciti tek jedno slobodno bacanje, na što je Blassingame odgovorio također s jednim pogođenim bacanjem. Do kraja utakmice Marko Ramljak uspio je promašiti još dva slobodna bacanja, a konačnu potvrdu Ciboninog slavlja i ulaska u finale prvenstva Hrvatske donio je Rozić s ubačenim još jednim slobodnim bacanjem.

Dario Šarić s 28 poena i osam skokova predvodio je Zagrepčane do pobjede. Pridružili su mu se i Jerel Blassingame s 21 poenom i šest dodavanja, te Marin Rozić sa 16 poena. Kod domaćina, Mark Lyons je ubacio 18 poena, a Josip Sobin 16 poena uz devet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 12:55
    Šarića su Zadrani opet dodatno napalili, neka neka.I meni se Blass sviđa kao potencijalni izbor za reprezentatovnog playa, iako od toga neće biti ništa. Ne kažem ja da on mora biti taj ali ako smo se već gotovo sigurno odlučili da na toj poziciji uzmemo Amera čudi me da ga se ne spominje kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 08:21
    Ajde da nešto pojasnimo, dobar je igrač ali da igra za nula kuna je - bajka. Njemu kasne vrlo malo ili nikako, on bi odavno zapalio da je kasnjenje veliko, drugo on ima u Ciboni ugovor i status bolji nego u bilo kojem klubu u kojem je do sada igrao tako da nemojmo praviti domoljuba i od njega...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 07:56
    Blass je prije svega čovijek. Igrati za nula kuna i obećenja danas neće niti jedan Amer. A on igra. U Ciboni ima ko pucati trice, a u repki pogotovo. Pored Bojana, Simona, Rudeža i ostalih ne treba nam play koji ispaljuje trice u serijama, a u obrani mu se mora pomagati.
    Obrisan korisnik
  • lari_bird29.05.2014. u 23:13
    za udarac u vrat ili glavu u rukometu npr se dobiva direktan crveni karton
    lari_bird
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 15:55
    I zadnju utakmicu u zadru prije nekih tjedan danas vrijeđali su ga,kao i jučer.Ali dobro,to je zadar i zna se što predstavlja dobar dio zadrana,lijepo je da je boranija izbačena elegantno u 2 utakmice bez previše muke.Inače ovaj zadar igra obranu na razini hakla pa je pravo čudo da su ostali u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik