Tenis

Karlović uvjerljivim nastupom napokon prošao u treće kolo Roland Garrosa

Branimir Korać • četvrtak, 29.05.2014.
Karlović uvjerljivim nastupom napokon prošao u treće kolo Roland Garrosa
Foto: EPA

Ivo Karlović plasirao se u treće kolo Roland Garrosa svladavši nakon Grigora Dimitrova i Austrijanca Andreasa Haider-Maurera. Hrvatski tenisač još jednom je slavio bez izgubljenog seta i tako izborio dvoboj protiv Kevina Andersona...

Austrijanac Andreas Haider-Maurer nije ozbiljnije zaprijetio Ivi Karloviću i hrvatski tenisač zasluženo prolazi u treće kolo Roland Garrosa. Pobjeda je zaslužena, ali i očekivana, Haider-Maurer nikada u karijeri nije prošao dalje od drugog kola na Grand Slamu, jednom je tu zapeo u Roland Garrosu te po jednom u Wimbledonu i na US Openu.

Jednako tako niti Karlović nikada nije prošao u treće kolo Roland Garrosa, no sada je uspio. Dominirao je susretom, nije dozvolio Haider-Maureru da mu se približi na servisu i njegova pobjeda u nijednom trenutku nije bila pod znakom pitanja.

Uz visokih 77 posto ubačaja prvog servisa, 24 asa i čak 89 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, poraženi bi bili i puno bolji i kvalitetniji igrači od Haider-Maurera.

Prvi set Ivo je riješio u njegovoj završnici iako je imao priliku vrlo rano se odvojiti. Osvojio je prvih sedam poena u meču i imao 0:40 na servisu Austrijanca, no nije to iskoristio, ali je zato u završnici kod 6:5 stigao do prve set lopte i vrlo brzo i seta.

Slična priča i u drugom setu gdje Karlović ponovno ne koristio priliku u ranoj fazi, ali zato u završnici seta ima više sreće. Ovaj put je ranije stigao do breaka što mu je donijelo drugi set i veliku prednost.

Nakon gubitka i drugog seta Haider-Maurer se vrlo brzo našao u dodatnim problemima, ponovno je izgubio početni udarac, ovaj put kod 1:1 i do kraja meča nije uspio to nadoknaditi. Na servisu za pobjedu Karlović je imao manjih problema, no realizirao je drugu meč loptu i izborio treće kolo.

Tamo će igrati protiv Kevina Andersona, Južnoafrikanca kojem ovo nije najjača podloga i protiv kojeg nije bez šanse. U dosadašnja tri susreta Karlović je slavio jednom i to prošle godine u Bogoti dok je ove godine bio prisiljen predati dvoboj u Delray Beachu. Bit će to njihov prvi susret na zemljanoj podlozi.

Roland Garros, drugo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Andreas Haider-Maurer (Austrija) 7:5, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios29.05.2014. u 23:04
    Meni Karlov tenis uopće nije ružan, on da ne igra takav tenis bi bio kreten. Ne iskoristit servis od 215 kmh i ić na mrežu, to samo rade babe od igrača i vrlo često ne stvaraju jakim servisom nikakvu prednost jer ne završe zicer volej na mreži poslije dobrog servisa. Karlovićev tenis je vrlo... [više na forumu]
    rios
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 22:42
    To je veoma ružan tenis,no poštujem Ivu upravo zbog njegove upornosti. Dokazao je da ima onaj presudi faktor muda ili samopouzdanja te inata kad ga već svi otpremaju u penziju. Svaka mu čast!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 16:44
    Svaka cast Karlo, a i Anderson je dobar zdrijeb za trece kolo RG!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 14:49
    Bravo Ivek, možeš ti i Andersona riješit i onda šta Bog da...a dat će vjerojatno Ferrera i to bi trebao biti vrlo uzbudljiv meč dva potpuno različita stila igre...dabogda ga gledali..
    Obrisan korisnik