Tenis

Karlović: "Forma je tu, današnja pobjeda dokaz da ono prošli dan nije bio izuzetak"

Iz Pariza:Maja Giljanović • četvrtak, 29.05.2014.
Karlović: "Forma je tu, današnja pobjeda dokaz da ono prošli dan nije bio izuzetak"
Foto: EPA

S 35 godina Ivo Karlović prvi se put u karijeri probio u treće kolo Roland Garrosa. Odličnu igru protiv Grigora Dimitrova 37. igrač svijeta potvrdio je protiv Andreasa Haider-Maurera i izborio susret protiv Kevina Andersona...

Nakon odličnog nastupa protiv 11. nositelja Grigora Dimitrova Ivo Karlović formu je zadržao i protiv Andreasa Haider-Maurera. Austrijanac koji baš poput Karlovića nikad nije igrao u trećem kolu Roland Garrosa, koji zapravo nikad nije prošao dalje od drugog kola ni na jednom od Grand Slamova, nije ozbiljnije zaprijetio 35-godišnjem Zagrepčaninu. "Odigrao sam ponovno jako dobro, samo što smo igrali na malom terenu" (teren 16 umjesto broja jedan protiv Bugarina) "tako da nije bilo spektakularno kao protiv Dimitrova. Ova pobjeda mi jako puno znači, dokaz je da ono nekidan nije bio izuzetak nego je forma tu".

Sezonu na zemlji loše ste otvorili, prva tri turnira ispadali ste u prvom kolu. Jeste li se usudili i pomisliti da bi ova godina napokon mogla biti ta u kojoj ćete po prvi put u karijeri proći u treće kolo Roland Garrosa? "Istina je da sam Houston, Monaco i Munchen odigrao vrlo loše" (u Houstonu uzeo je pet gemova Jacku Socku, u Monacu tri gema Radeku Štepaneku, a u Munchenu je u dva tie-breaka odmah na startu ispao i od Dustina Browna) "slijedom toga bio sam potpuno bez motiva. Sve se okrenulo u Rimu, napokon sam prošao prvo kolo" (Pabla Carreno Bustu), "odigrao neloše protiv Dimitrova i vratila mi se želja. Trenirao sam jako dobro, na terenu i van njega i odmah se isplatilo. U Dusseldorfu sam odigrao odličan turnir, a nakon tog finala s dobrim igrama nastavljam i ovdje".

Podloga u Parizu brža je od one u Dusseldorfu što Vam odgovara. "Točno je da su tereni ovdje brž što mi svakako ide u korist i odgovaraju mi još više od onih u Njemačkoj".

Sljedeći protivnik Vam je 20. igrač svijeta Kevin Anderson. Poznajete se, igrali ste dosad dvaput ne računajući Vašu predaju početkom sezone u Delray Beachu nakon odigranog samo jednog gema. Vi ste pobijedili lani na tvrdoj podlozi u Bogoti, Južnoafrikanac prije tri godine na travi Queen'sa. "Neće biti lako, igra jako dobro, dobro servira. Ja ću odigrati najbolje što mogu i nadati se dobrom rezultatu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir30.05.2014. u 23:00
    "Stari" Div sa Šalate oduševljava u poznim godinama. Sretno sutra.........
    Mithrandir
  • teniosac30.05.2014. u 12:35
    lijepa prilika za veliki rezultat...
    teniosac
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 07:57
    Ivo je mi je jedan od najsimpatičnijih hrvatskih sportaša.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 20:07
    Krivo ste napisali, u Queensu na travi je pobijedio Anderson, a u Bogoti na tvrdoj Karlovic...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 17:13
    doktor Ivo servisima vraća protivnike u mladost
    Obrisan korisnik