Nogomet

Prijateljske utakmice: Engleska i Švicarska pobijedile, Iran i Angola remizirali

Ivana Strahija • petak, 30.05.2014.
Prijateljske utakmice: Engleska i Švicarska pobijedile, Iran i Angola remizirali
Foto: EPA

Uoči puta u Brazil, Iranci su i dalje bez pobjede, pokušat će to promijeniti protiv Trinidada i Tobaga. Englezi su u svoj pripremni ciklus krenuli moćno, dok je Švicarcima pobjedu donio Hrvat...

Iranci su i dalje bez pobjede u pripremama, jer su malo pred put u Brazil upisali svoj treći remi za redom, a nakon Bjelorusije i Crne Gore, i Angola je odigrala egal s njima.

Štoviše, raspoloženje im ne popravlja ni činjenica da su prvi primili pogodak, kad je u 42. minuti mrežu Irana proparao Silva Cussanda, a do 1:1 je Irance doveo pogodak Karima Ansarifarda u 56. minuti.

Nakon tog susreta, Iran napušta Hartberg i putuje za Sao Paolo, gdje ga čeka posljednja provjera, protiv Trinidada i Tobaga.

Interesantno je bilo u Luzernu, gdje je pogodak švicarskog Hrvata Josipa Drmića donijela toj reprezentaciji pobjedu protiv Jamajke. Momčad Ottmara Hitzfelda pokazala je dobru formu od samog početka, ali to nije kapitalizirala pogotkom, no u drugom je dijelu ozljedu doživio Admir Mehmedi te je Hitzfeld morao donekle promijeniti svoje zamisli.

Ipak, pobijedila je želja za pogotkom, a najspretniji je nakon ubačaja Blerima Dzemailija bio spomenuti Drmić i postigao gol za pobjedu.

Svoju prvu pripremnu utakmicu, u velikom stilu, odigrala je Engleska te s 3:0 otpratila Peru s Wembleya. Lakši protivnik na početku serije od tri zakazane utakmice sigurno je odgovarao momčadi Roya Hodgsona.

Prvi zgoditak pao je u 33. minuti, kad je na ubacivanje sa strane Glena Johnsona najbolje reagirao Daniel Sturridge. Na odmor se otišlo s 1:0, a iduća je promjena rezultata upisana u 65. minuti i to nakon udarca iz kuta. Najviši pred golom Perua bio je tada Gary Cahill.

Konačnih 3:0 postavio je Phil Jagielka, a iduća utakmica koju Engleska igra je ona protiv Ekvadora.

Prijateljske utakmice:
Engleska - Peru 3-0 (Sturridge 33., Cahill 65., Jagielka 70.)
Švicarska - Jamajka 1-0 (Drmić 84.)
Iran - Angola 1-1 (Ansarifard 56. / Silva 42.)

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometVideoSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis31.05.2014. u 10:50
    iako općenito cijenim članke ivane strahije, ovdje smatram da je točno napisati da je švicarcima donio opbjedu -- švicarac (nebitno kojeg podrijetla).
    cameosis