Tenis

Ozljeda ipak jača, Ivo Karlović bez četvrtog kola Roland Garrosa

Branimir Korać • subota, 31.05.2014.
Ozljeda ipak jača, Ivo Karlović bez četvrtog kola Roland Garrosa
Foto: EPA

Ivo Karlović nije uspio proći u četvrto kolo Roland Garrosa. U trećem kolu zaustavila ga je ozljeda leđa čime je Južnoafrikanac Kevin Anderson prošao u četvrto kolo...

Hrvatski tenis ostao je samo na Ajli Tomljanović u Roland Garrosu koju očekuje vrlo težak dvoboj protiv Carle Suarez-Navarro. Posljednji predstavnik u muškom turniru bio je Ivo Karlović, no njega je zaustavila ozljeda.

Karlović u Južnoafrikancu Kevinu Andersonu nije imao loš ždrijeb za treće kolo, imao je protivnika s kojim se može igrati, međutim očito su veliki napori u posljednjih deset dana i sedam odigranih mečeva u tom razdoblju ipak ostavili traga.

Od početka meča hrvatski tenisač nije se osjećao dobro, leđa su stvarala problem i na kraju je odlučio predati meč. Liječnički tretman nije pomogao, bol nije nestala i bilo je jasno da se situacija može samo pogoršati, a meč u takvom stanju teško može okrenuti.

Do predaje je došlo nakon što je Anderson dobio prvi set sa 6:3 iskoristivši jednu od pet break lopti u tom setu dok je Karlović na reternu ukupno uhvatio pet poena. Osim toga Anderson nije imao niti jednu jedinu neprisiljenu pogrešku.

Anderson je Karloviću tako vrlo nesretan protivnik, i u prvom njihovom dvoboju ove godine, u Delray Beachu, Anderson je prošao dalje nakon što mu je Karlović bio prisiljen predati meč nakon odigranog tek jednog gema.

Roland Garros, treće kolo:
Kevin Anderson (Južna Afrika, 19) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:3, predaja Karlović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac31.05.2014. u 14:48
    a jebi ga,ima 35 godina na leđima,šteta..nadajmo se oporavku do travnate sezone..
    teniosac