Tenis

Karlović: "Nevjerojatno, drugi put u sezoni predam i drugi put njemu"

Iz Pariza:Maja Giljanović • subota, 31.05.2014.
Karlović: "Nevjerojatno, drugi put u sezoni predam i drugi put njemu"
Foto: EPA

Osam odigranih mečeva u posljednjih 10 dana bila su pretežak uteg na leđa Ive Karlovića. 35-godišnji Zagrepčanin predao je susret trećeg kola Roland Garrosa, a igrom slučaja ponovno je sretnik s druge strane mreže bio Kevin Anderson kojem je predao i u veljači u Delray Beachu...

Nakon Delray Beacha u veljači ovo Vam je druga predaja ove sezone i to ponovno Kevinu Andersonu. "Nevjerojatno, dvaput predam i u razmaku od tri mjeseca dvaput on profitira. Izašao sam na teren, pokušao i držao fige da se Božjom providnošću on ozlijedi i preda, šalim se. Šteta stvarno, iskreno, da mi je netko uoči turnira rekao da ću igrati treće kolo i ozlijediti se, odmah bih potpisao, ali sad kad se stvarno i dogodilo, zaista mi je krivo. Igrao sam dobro, mogao sam ući u drugi tjedan, a onda tko zna, od osmine finala sve je otvoreno".

Na Floridi ste predali zbog želučane viroze, ovog puta razlog su leđa. "Radi se o donjem dijelu leđa, o dva diska. Nije riječ o ničem alarmantnom nego o godinama i godinama trošenja materijala. Prvi put do spazma je došlo prije tri godine, lani sam također imao manjih problema, a ovog puta prvi put se javio prošli tjedan nakon polufinala Dusseldorfa. U međuvremenu se tretmanima situacija smirila, ali ponovno se pogoršalo prekjučer u trećem setu protiv Haider-Maurera. Taj meč sam uspio dovršiti, ali unatoč masažama jučer je bilo jako loše. Cijeli dan nisam ni vidio lopticu, bio sam na tretmanima i vrlo teško hodao. Jutros sam uzeo tablete protiv bolova i pokušao, ali jedino što sam mogao bilo je servirati. Ako bi on reternirao, nisam ni išao na loptu. Očito je iza mene previše mečeva u kratkom razdoblju, osam 10 dana".

Lijek je odmor? "Točno, otići ću u Zagreb i za svaki slučaj obaviti magnetsku rezonancu, ali mirovanje, ovisno o situaciji, tri do četiri dana bez treninga trebalo bi biti dovoljno. Wimbledon definitivno nije u pitanju, čvrsto vjerujem da ću igrati i Halle".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir01.06.2014. u 12:33
    Ivo majstore, neka bude brz oporavak i povratak na travi!!
    Mithrandir
  • nido31.05.2014. u 19:19
    e to ti je kad si kurceve srice...steta :-(
    nido