Rukomet

Alilović: "Kiel je igrao pametnije, čekao naše pogreške i tako je pobijedio"

Zvonka Keliš • subota, 31.05.2014.
Alilović: "Kiel je igrao pametnije, čekao naše pogreške i tako je pobijedio"
Foto: Katarina Ponjavić

Nedjelja u Ligi prvaka donosi finale i borbu za naslov klupskog prvaka Europe, a u njoj će se susresti momčadi Flensburga i Kiela. Potonja je u prvom polufinalu dana bolja bila od mađarskog Veszprema hrvatskih rukometaša Mirka Alilovića i Renata Sulića koji će tako protiv Barcelone zaigrati za treće mjesto.

Rukometna Liga prvaka stigla je i do svog završnog turnira u Kölnu koji je u prvom polufinalnom dvoboju između mađarskog Veszprema i njemačkog Kiela donio brojne zanimljivosti, no boljima su se na koncu pokazali njemački prvaci koji su slavili 29:26.

Vrlo dobar u susretu bio je i hrvatski vratar Mirko Alilović čijih 13 obrana nisu dovoljne pomogle Veszpremu da se plasira u samo finale Lige prvaka: "Igrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, no u ostatku smo susreta brzali i to nas je slomilo. Znali smo da trebamo više pripaziti na njihove brze kontre te da će, ukoliko ih dozvolimo, one odlučiti susret. I to se dogodilo. Igrali smo pametnije čekajući da mi pogriješimo i tako su nas pobijedili", kazao je Alilović.

Klupski kolega hrvatskog vratara Alilovića Momir Ilić, ujedno bivši igrač Kiela, nadodao je: "Iako to nije isprika, no čini se da nismo na koncu imali dovoljno snage kako bi se nosili s Kielom. Njegov vratar je branio vrlo dobro, a naš je napad bio loš. U obrani smo bili jaki, ali nismo bili pametni, gubili smo lopti i kada tako igraš protiv Kiela uvijek se završi loše."

Nastavio je potom hrvatski reprezentativac koji će u nedjelju zakoračiti u borbu za treće mjesto u Ligi prvaka: "Ne bih htio raditi pretpostaviti, no svakako će nam biti teško, ali ćemo iskoristiti iskustvo iz polufinala u borbi za treće mjesto."

Trener Veszprema Carlos Ortega bio je itekako kratak na tiskovnoj konferenciji nakon poraza njegove momčadi: "Kiel je danas bio bolji, a mi smo imali problema u obrani."

S druge strane razloga za zadovoljstvo imao je trener Kiela Alfred Gislason koji je kazao: "Jedva mogu opisati koliko sam ponosan na svoju momčad budući da je dala sve od sebe posljednjih tjedana kada smo imali mnogo problema. U polufinalu nije odustala, posebice u drugom dijelu kada je igrala vrlo dobro. Također, važna je bila obrana, a cijela je momčad, posebice Palicka odradila odličan posao."

Jedan od junaka njemačke momčadi, vratar Andreas Palicka, je, pak, izjavio: "Sretan sam što smo pobijedili, igrali smo vrlo dobro u drugome poluvremenu kada je naša obrana bila itekako čvrsta. To je bio ključ pobjede" te na koncu bacio pogled u budućnost, točnije, u nedjeljno finale: "Dat ćemo sve od sebe da budemo sto posto spremni u finalu, naši će fizioterapeuti imati mnogo posla večeras. Nismo bili sto posto svježi budući da je naša ekipa mala, no to u finalu nije važno, važno je samo ići po pobjedu."

Liga prvaka - Final Four

polufinale

Veszprem26:29Kiel
Barcelona39:41 **Flensburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka - Final Four

polufinale

Veszprem26:29Kiel
Barcelona39:41 **Flensburg

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!