Rukomet

Dvoršek: "Potvrdili smo da je Zagreb najbolja ekipa ovdje"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 01.06.2014.
Dvoršek: "Potvrdili smo da je Zagreb najbolja ekipa ovdje"

Momčad Croatia osiguranja Zagreb ove je nedjelje u svojoj posljednjoj utakmici u sezoni slavila nad Karlovcem 33:23 (18:10) te tako potvrdila svoj 23. naslov prvaka Hrvatske. Ekipa Karlovca svoj je put u Premijer ligi tako završila na petoj poziciji, a sam susret prokomentirali su treneri Dinko Đaković i Boris Dvoršek, kao i igrači Teo Čorić, Filip Ivić te Luka Prezelj.

CO Zagreb slavljem nad Karlovcem potvrdio je naslov novog/starog prvaka te tako podigao svoj 23. pehar i upisao 145. uzastopnu pobjedu u Premijer ligi. Zagrebaši su tako ispunili svoj cilj da Prvenstvo privedu kraju s maksimalnim brojem pobjeda, dok Karlovac nakon svih problema može biti zadovoljan ostvarenim petim mjestom.

Trener Karlovca Dinko Đanković netom nakon susreta kazao je: "Ovo je bila zadnja utakmica sezone i mi smo svoj dio posla što se tiče bodova napravili u predzadnjem kolu kada smo s Varaždinom odigrali neriješeno. Nama je ova utakmica bila više kao nagrada i tako smo joj i pristupili, bez prevelikog pristupa. Normalno je da se mi u svih deset kola Lige za prvaka nismo predali pa tako ni u ovom, odigrali smo 60 minuta dobro, imali čvrstu obranu i mislim da je ova razlika mogla biti i manja. Svi rezultati do sada su samo pokazatelj da smo dobro radili i da dečki uvijek daju sve od sebe."

Prezelj bacio pogled u budućnost

Vratar Karlovca Luka Prezelj zaustavio je ove nedjelje sedam lopti Zagrebaša te je netom nakon susreta izjavio: "Trudili smo se koliko smo mogli. Zagreb je imao puno širu klupu i kvalitetu što pokazuje iz godine u godinu, ali mislim da smo mi u ovoj Ligi za prvaka ostvarili svoje ciljeve i pružili dobar otpor svim klubovima."

Ponudio je potom Prezelj i osvrt na cjelokupnu sezonu, ali i bacio pogled u budućnost: "Peto mjesto je dobro, mi smo htjeli i malo više, ali presudila su ta širina klupa i neke lakše ozljede koje su nas spriječile, kao i odlazak dvojice ključnih igrača ove sezone. Mislim da smo s njima mogli mnogo više. Imamo dosta starih igrača i pitanje je tko će od njih nastaviti karijeru, a naravno netko od mlađih igrača možda nađe i drugi klub jer situacija je stvarno teška u klubu. Nadam se da će što više nas ostati na okupu i vidjet ćemo iduće sezone, borit ćemo se pa što bude."

"Liga je možda bila malo prenaporna za nas i osjeti se čak i na igračima Zagreba taj mali umor. Mi smo očekivali da ćemo možda biti bolje plasirani, ali mora se znati da smo imali loš raspored. U pretposljednjem domaćem susretu Nexe je došao maksimalno motiviran i trebao je dva boda i na kraju je uzeo te bodove. Žao mi je što je zadnju utakmicu pristupio malo lakše i što je Dubrava na kraju izvukla pobjedu jer bi inače mi bili na četvrtoj poziciji", prokomentirao je Đanković dosadašnja kola Lige za prvaka.

Za kraj strateg Karlovca istaknuo je kako su u klubu s obzirom na sve okolnosti zadovoljni ostvarenim: "Mi smo svoj cilj ostvarili, odigrali smo deset dobrih utakmica i igrali smo treću godinu za redom Ligu za prvaka."

S druge strane, pak, Zagrebov je trener Boris Dvoršek osvojio svoj drugi naslov prvaka s prvom ekipom, a nakon desetog uzastopnog slavlja u Ligi za prvaka rekao je: "Domaće prvenstvo smo odigrali jako dobro i potvrdili smo ono što svi znaju, a to je da je Zagreb najbolja ekipa ovdje. Odigrali smo odlično sve utakmice i čestitao bih svojim dečkima na angažmanu kroz sezonu i na ozbiljnom pristupu u Premijer ligi."

"Činjenica je da smo najbolji u svim kategorijama, od 1996. godišta i dječaka 2000. godišta, kao i viceprvaci u 1998. godištu i to sve je samo dokaz da pogon funkcionira. Čestitao bih svim ljudima u klubu koji su zaslužni za to, zaista radimo od jutra do mraka", osvrnuo se Dvoršek na sve rezultate koje je CO Zagreb ostvario ove sezone te dao najavu za onu sljedeću: "Sljedeće godine moramo očekivati još bolji rezultat prve ekipe i trebamo samo malo nadograditi igru da ostvarimo bolji rezultat u Ligi prvaka."

Mladi kružni napadač Teo Čorić koji je u Ligi za prvaka iz utakmice u utakmicu bio sve bolji te koji se naknadno našao na popisu Slavka Goluže za put u Južnu Koreju dao je svoj kratki osvrt na sezonu: "Sve u svemu iza nas je odlična sezona. Ostaje žal za prolaskom Lige prvaka, dok smo SEHA ligu odigrali najbolje što smo mogli. Ligu za prvaka smo odigrali maksimalno ozbiljno i odradili smo sve kako treba te nije bilo upitno tko će podići pehar prvaka."

Svoje viđenje susreta ponudio je potom i vratar CO Zagreba Filip Ivić, koji je u posljednjem dvoboju sakupio odlične 22 obrane: "Odigrali smo maksimalno do samoga kraja, morali smo ozbiljno shvatiti ovu utakmicu. To nam je bila utakmica za kraj i oproštaj od sezone tako da smo poštedjeli starije igrače, a mi mlađi smo to odradili i pobijedili. Zasluženo smo osvojili Prvenstvo i Kup te treću poziciju u SEHA ligi, uz to i tri boda više u Ligi prvaka no prošle godine stoga moramo biti zadovoljni, ali moramo i druge sezone odigrati još bolje. Sada slijedi reprezentacija, zasluženi odmor, nove pripreme i nova sezona", kazao je Ivić te se i osvrnuo na svoj nastup protiv Karlovca: "Bilo je super, samo tako moram nastaviti dalje raditi i trenirati."

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Varaždin 193036:29Poreč
Dubrava31:29Nexe Našice
RK Zagreb33:23Karlovac
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Varaždin 193036:29Poreč
Dubrava31:29Nexe Našice
RK Zagreb33:23Karlovac
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 17:56
    vau. tako sam uzbuđen. sjajna utakmica dvaju jakih momčadi od kojih je zg ipak za nijansu jači. vjerovatno je na to utjecala i činjenica da je igrao na domaćem terenu gdje su ga nosili bučni gledatelji koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. odličan i iscrpan izvještaj sa presice me čini... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportoz01.06.2014. u 17:53
    sunce žarko, pustite me u dječiji vrtić, pa ću dokazati da sam najbolji sumo borac tamo...
    sportoz
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 17:52
    Zar vam je tribala potvrda? Podsjecate me na apsurd iz Alana Forda
    Obrisan korisnik