Zimski sportovi

Video: Los Angeles Kingsi pobjedom otvorili finale

Željka Jurkas • četvrtak, 05.06.2014.
Video: Los Angeles Kingsi pobjedom otvorili finale

Prva utakmica Finala doigravanja NHL-a odigrana je u Staples Centru, a Wayne Gretzky podbacio je pak. Prvaci Istoka, New York Rangersi došli su u goste Los Angeles Kingsima nakon tri serije u kojima su odigrali svega jednu utakmicu manje od domaćina. U prvom pojavljivanju u Finalu nakon 20 godina, momčad iz New Yorka krenula je brzo u želji da dokaže da se Kingsi neće prošetati do naslova. S druge strane, kao nebrojeno puta u ovoj postsezoni, domaćini su nakon slabog starta proigrali u drugom dijelu susreta...

Los Angeles Kings – New York Rangers 3:2 produžetak [1:0]

“Imali smo loš start, ali na kraju došli do rezultata kojeg smo htjeli. I to je jedino što ćemo uzeti iz ove utakmice. Puno je posla pred nama, imamo puno toga za počistiti i ispraviti“, komentirao je na pressici nakon utakmice Justin Williams, strijelac pobjedničkog gola u produžetku. „Mr. Game 7“ postaje tako „Mr. Game 1“ ili točnije, čovjek za najvažnije trenutke. U petoj minuti produžetka Dan Girardi našao se sam s pakom u svojoj zoni bez suigrača kojima bi dodao. U pokušaju izbacivanja, pogađa Mikea Richardsa koji dodaje Williamsu u lijevom krugu i on ne promašuje za svoj osmi gol u doigravanju.

Prva polovica susreta pripala je gostima, dok su u drugoj dominirali domaćini. Na samom početku izgledalo je kao da su Kingsi iznenađeni brzinom i žestinom kojom su Rangersi krenuli. Stvarali su puno problema u obrani koja se nikako nije uspijevala posložiti, a nisu pomagale niti stalne greške i predavanje pakova. Jedina kategorija u kojoj su domaćini od samoga početka uvjerljivo i očekivano dominirali bili su udarci.

Na sredini prve trećine, u manje od dvije minute New York se dvaput upisao na semafor i utišao prepun Staples Centar. Benoit Pouliot iskoristio je grešku Drewa Doughtyja, ukrao mu pak na plavoj i iskoristio brzinu za početno vodstvo.

Minutu nakon gola Mats Zucarello zarađuje isključenje, a Rangersi na najbolji način koriste svoju penalty kill momčad. Carl Hagelin zabija četvrti postsezonski short handed gol New Yorka iskoristivši brzinu i sretno odbijanje paka od klizaljke Slave Vojnova.

Domaćini smanjuju zaostatak i počinju hvatati konce svoje igre dvije i pol minute kasnije kada Jeff Carter i Kyle Clifford zajedno odrađuju veliki posao na lijevoj strani gola i Clifford postiže svoj prvi pogodak u doigravanju.

Najljepši potez utakmice, i jedan od najljepših golova postsezone dolazi početkom druge trećine. Doughty se iskupljuje za prvi gol i izjednačuje utakmicu na dodavanje Williamsa. “Puno puta sam ovo rekao i ponovit ću: Justin je jedan od najpodcijejnenijih igrača u momčadi. Ne dobiva dovoljno zasluga za sve što radi. Dva su igrača u momčadi kojima želim dodati pak: Kopi i Justin. Kada oni imaju pak, prilike se stvaraju“, rekao je Doughty.

Kako je trećina odmicala prema kraju, Kingsi se sve više prilagođavaju igri New Yorka da bi ih u zadnjoj trećini ostavili na svega tri udarca prema vratima Jonathana Quicka. Quick je obranio 25 udaraca kroz cijeli susret, a Darryl Sutter ga je proglasio najboljim igračem Kingsa na ledu.

S druge strane, Henrik Lundqvist je imao puno više posla suočivši se sa 43 udarca. Oba vratara imala su nekoliko velikih obrana.

Druga utakmica igra se u subotu, 07. lipnja u Staples Centru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2014. u 12:34
    Baš luda tekma, kingsi gubili 0-2 i vrate se a kod 2-2 u zadnjoj minuti kingsi imaju powerplay i rangersov igrač hagelin išao sam na golmana za SH gol, al obranio mu quick i onda na drugoj strani zamalo kingsi zabijaju, odlična tekma!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2014. u 10:33
    Prva pobjeda je tu, još tri
    Obrisan korisnik