Rukomet

Goluža: "Uz dobru obranu i puno trčanja pobijedit ćemo u sljedećoj utakmici"

Zvonka Keliš • petak, 06.06.2014.
Goluža: "Uz dobru obranu i puno trčanja pobijedit ćemo u sljedećoj utakmici"
Foto: EPA

Reprezentacija Hrvatske u jutarnjem je terminu u Koreji snage odmjerila sa svojim domaćinom, no nakon 60 minuta igre u Seoulu poražena je s dva pogotka razlike stoga izbornik Slavko Goluža nije imao previše razloga za zadovoljstvo, ali je i najavio pobjedu svojih momaka u narednom susretu.

Rukometaši Hrvatske zaigrali su jutros u svom prvom od dva prijateljska dvoboja s reprezentacijom Koreje te su u pomalo izmijenjenom sastavu no inače, uz nekolicinu novih lica koja se bore za svoje standardno mjesto u reprezentaciji, poraženi od domaćina 23:25 (10:14). Izbornik hrvatske reprezentacije Slavko Goluža tom je prilikom ponudio svoje viđenje susreta.

"Igrali smo protiv kompletne Koreje pred prepunom dvoranom i vrlo dobrom atmosferom. Izgubili smo utakmicu, no uz realizaciju dva, tri promašena zicera na kraju mogli smo je privesti kraju u našu korist. Imali smo, međutim, loše otvaranje, igrači su usporeni i nisu se još privikli na vremensku razliku, ali to nije nikakvo opravdanje", kazao je za početak Goluža.

Nastavio je potom hrvatski izbornik s osvrtom na sam susret s Korejom: "Igrali smo previše statički i jedan na jedan uz korejsku dublju obranu i s takvom našom igrom nismo profitirali. U drugom smo poluvremenu posložili obranu, djelovala je moćnije nego u prvome dijelu i iz par laganih pogodaka doveli smo utakmicu u neizvjesnost. Na kraju smo susret mogli i prelomiti i pobijediti da smo realizirali dva, tri zicera", pojasnio je Goluža te nadodao: "Siguran sam da će druga utakmica biti mnogo bolja. U ovoj utakmici nisam previše koristio ni Kopljara ni Bičanića, isključivo su mladi igrači dobili priliku."

Nije mnogo razloga za zadovoljstvo imao Goluža: "Nisam bio zadovoljan s prvih desetak minuta igre, no kako je utakmica odmicala bilo je to mnogo bolje. Igrali smo protiv dobre Koreje, imali lošu realizaciju sa šest metara, mučili se s njenom obranom, ali prije svega nismo ništa mogli napraviti s dva odrađena treninga. To su momci koji su skoro prvi put zajedno na okupu i sigurno da u ovakvoj utakmici treba i uigranosti, a Koreja se priprema već duže vrijeme. Ono na što smo mogli utjecati u ovih par treninga jesu obrana i trčanje, a to je bilo na trenutke jako dobre, no dobrim dijelom ipak nije bilo dobro."

Otkrio je potom hrvatski izbornik, koji je pohvalio atmosferu u Koreji, i recept za pobjedu u nedjelju kada je na rasporedu sljedeći dvoboj s Korejom: "Siguran sam da će druga utakmica biti mnogo bolja. Vidjet ćemo tko će igrati, Bičanić će sigurno biti korišten, dok je Kopljaru nezgodno igrati protiv nižih igrača koji mu se unose u noge pa ću ga prema tome koristiti isključivo u obrambenim zadacima. Mi trebamo razmišljati samo o sebi, popraviti našu igru, prvenstveno sam pristup, i siguran sam da ćemo uz dobru obranu i puno trčanja u sljedećoj utakmici pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Polagano07.06.2014. u 19:00
    Vidjet ćemo tko će igrati, Bičanić će sigurno biti korišten, dok je Kopljaru nezgodno igrati protiv nižih igrača koji mu se unose u noge pa ću ga prema tome koristiti isključivo u obrambenim zadacima. OVO JE IZJAVA GOLUŽE,A DEBILA BOŽE DRAGI.
    Polagano
  • Polagano07.06.2014. u 18:58
    Koja budala,ne mrem vjerovati,pa ti čovječe ne znaš gdje se nalaziš,ma jesi to u Koreji?
    Polagano
  • sportoz06.06.2014. u 22:24
    Izborniče, kad ste već tamo, savjetujem Vam mali izlet preko 38. paralele. Pitajte nekoga gdje je to i ako želi dobro hrvatskom rukometu sigurno će Vam precizno objasniti. Nakon toga sjedite u neki kafić, ako toga tamo ima, naručite kafe und kolač i vičite iz sveg glasa ju-es-ej, ju-es-ej! Tamošnji... [više na forumu]
    sportoz
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 19:39
    Čekaj malo, Goluža je uspio izgubiti od Koreje. Gobac dokle više ova marioneta mora uništavati reprezentaciju? Pustite sad priče kao što su umor, kraj sezone i ostale floskule. Ovu Koreju bi se trebalo dobiti bez problema, pa nema više ni Yuuna niti Parka u momčadi.
    Obrisan korisnik