Rukomet

Hrvatski rukometaši u prijateljskom susretu izgubili od Koreje

Zvonka Keliš • petak, 06.06.2014.
Hrvatski rukometaši u prijateljskom susretu izgubili od Koreje
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši u svom prvom prijateljskom susretu s Korejom ovoga tjedna nisu uspjeli upisati pobjedu te su nakon zanimljivih 60 minuta igre poraženi od svog domaćina s dva pogotka razlike.

Hrvatska rukometna reprezentacija ovoga tjedna boravi u Koreji u koju je stigla na poziv tamošnjeg rukometnog saveza, a gdje s nekim novim imenima na popisu i onim iskusnim članovima reprezentacije odrađuje treninge, testira nove igrače za budućnost te odigrava dvoboje s domaćinom.

U prvome susretu s reprezentacijom Koreje odigranom na rukometnom stadionu u Seoulu bolja je bila domaća momčad koja je nakon zanimljivih 60 minuta igre slavila s dva pogotka razlike (25:23).

Izbornik Slavko Goluža ovom j prilikom na put u Koreju poveo 15 igrača među kojima su se našla i neka nova imena koja traže svoje standardno mjesto u reprezentaciji, poput Igora Karačića, Luke Cindrića, Šime Ivića, Nika Tomica, Ivana Sliškovića, Ivana Stevanovića, Antonija Kovačevića, kao i Tea Čorića, dok su ostatak momčadi činila dobro poznata reprezentativna lica Manuel Štrlek, Zlatko Horvat, Marko Kopljar, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Josip Valčić te mladi Filip Ivić.

U susret s Korejom Hrvati nisu dobro ušli te su zaostajali od samoga početka, a ovoga puta zaigrali nisu Kopljar i Bičanić. Koreja je, pak, sigurno gradila svoju prednost te je na predah stoga otišla s četiri pogotka razlike (14:10).

Nastavak je donio nešto bolju igru Hrvatske, a iako se njen suparnik u uvodnim minutama drugoga dijela uspijeva odvojiti na 20:14, hrvatski rukometaši serijom pogodaka hvataju priključak, smanjuju svoj zaostatak da bi priliku za slavlje propustili s nekoliko nerealiziranih zicera, dok Koreja potom čuva stečeno vodstvo te na koncu slavi 25:23.

Hrvatska sada nastavlja s treninzima u Koreji, a sljedeći susret s istim suparnikom na rasporedu je ove nedjelje u 12 sati po tamošnjem vremenu.

Prijateljska utakmica:
Koreja - Hrvatska 25:23 (14:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 19:40
    Komedija, ne znam zašto Golužu prvim avionom ne pošalju doma da ide na prekvalifikaciju zanimanja, kad očito za trenera nije, za to treba ipak imati nešto u glavi, a ne samo poslušno kimati kad veliki šef to želi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 14:57
    Ako SG nastavi ovako kako je krenuo, za par godina će se pobjede protiv Koreje i sličnih smatrati senzacijama.
    Obrisan korisnik