Rukomet

Hrvatska uzvratila Koreji za poraz i slavila u drugom prijateljskom susretu

Zvonka Keliš • nedjelja, 08.06.2014.
Hrvatska uzvratila Koreji za poraz i slavila u drugom prijateljskom susretu
Foto: EPA

Rukometna reprezentacija Hrvatske ove je nedjelje zaigrala u drugom prijateljskom dvoboju u Koreji, a od domaćina je, nakon poraza u petak, bila bolja s dva pogotka razlike te je tako polako kraju privela svoju korejsku turneju.

Hrvatski rukometaši priveli su kraju svoju turneju po Koreji u kojoj su boravili na poziv rukometnog saveza Koreje, a gdje su uvježbavali neka nova lica koja kucaju na standardna vrata reprezentacije, a isto su učinili kako kroz treninge tako i kroz dva prijateljska dvoboja. U prvome Hrvati nisu bili uspješni te su poraženi s dva pogotka razlike (23:25), a s istom su razlikom ove nedjelje u jutarnjem terminu slavili nad svojim suparnikom.

Ponovno su Hrvati s Korejom zaigrali na olimpijskom stadionu u Seoulu gdje su domaći navijači pružili dobru atmosferu, no to ovoga putra nije pomoglo njihovim rukometašima da osiguraju novo slavlje nad Hrvatima koje su, pak, nakon dugih 13 godina ostvarili prije svega dva dana.

Hrvatski su rukometaši vrlo dobro otvorili susret te im nije trebalo dugo da osiguraju sigurnu prednost pa se tako nakon 22 minute igre odvajaju na 10:4. Međutim, počeo se tada buditi domaćin koji uspješan nekoliko puta biva i s linije sedam metara i tako ubrzo sustiže Hrvate. Do isteka 30. minute Koreja stoga stiže na samo minus jedan (9:10).

Nastavak je donio nešto bolju igru domaće momčadi koja se unatoč novom hrvatskom odvajanju na 20:16 uspijeva vratiti u susret te pri ulasku u samu završnicu osigurati izjednačenje 20:20. Upregnula je Hrvatska tada svoje redove, posebice one u obrani, te se nanovo odvojila, ovoga puta na 25:21, a prednost potom čuva do samoga kraja. Na koncu, domaći rukometaši uspijevaju smanjiti svoj zaostatak na konačnih 24:26.

Izbornik hrvatske reprezentacije netom nakon dvoboja otkrio je zadovoljstvo igrom svojih rukometaša u drugome susretu s Korejom: "Utakmica je bila upravo onakva kakvu sam i najavio, znači s boljom obranom s više trke. Dobro smo se adaptirali na njihovu 3-2-1 i 3-3 obranu, imali smo mnogo bolji pristup i napravili smo prednost odmah na početku susreta. Pred kraj prvog poluvremena imali smo mali pad nakon što smo zaradili dva isključenja i Koreja nas je stigla."

Zaključio je potom kratko Goluža: "U drugom smo se poluvremenu kompletirali i odvojili stoga je ovo bila mnogo bolja utakmica od one prve. Rotirao sam sve igrače i svi su dobili priliku. Najviše me zanimao pristup u obrani i napadu u kojem smo dali puno lakih golova."

Prijateljske utakmice:

1. utakmica:
Koreja - Hrvatska 25:23 (14:10)

2. utakmica:
Koreja - Hrvatska 24:26 (9:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2014. u 17:17
    Izbornik je isprobavao neke nove igrače, neke nove postave... Red bi bio da nam napišete nešto o tome, a to jeli izbornik zadovoljan ili nije, vjerujte nikoga ne interesuje... Ćorić? Karačić? Cindrić? Stevanović?itd??? Malo pojedinosti ne bi škodilo, svi ljubitelji rukomete u Hrvata voljeli bi malo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 11:49
    Nekad je Južna Koreja skidala skalpove sa Junom, danas su prosječna ekipa koju bi mi morali dobivati minimalno 10 razlike, ostalo je smješno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 11:22
    Strijelici? Momčad? Obrane? Isključenja? Ništa... vrlo štur članak... Nedostaje ono najbitnje za ovakvu vijest, naime, tko je igrao, tko zabio, tko se ev. nametnuo itd...
    Obrisan korisnik
  • Pijanec09.06.2014. u 00:54
    A kog boli kita za prijateljske..Na SP-u bi ih pregazili kao plitak potok..
    Pijanec
  • narada10808.06.2014. u 19:59
    Kritika prema SG je u redu. Ali Južna Koreja nije 60 i neka reprezentacija, skidali su oni skalpeve većih rukometnih nacija na važnim natjecanjima (npr. Rusima, Dancima i Islanđanima).
    narada108